Портативна акустика Harman Kardon Esquire, огляд. Журнал "Digital World"

Harman Kardon Esquire - добротна портативна акустична система, яка добре виглядає і переконливо звучить.Рекомендувати її можна в першу чергу шанувальникам бренду Harman Kardon, або тим, хто обертається в колах шанувальників оного.Тому що ціна досить сувора, і якщо треба «просто щоб грало» - є маса варіантів подешевше.

Зберегти і прочитати потім - Зберегти і прочитати потім -

Більшість читачів навколокомп'ютерні видань знайоме з брендом Harman Kardon головним чином по динаміках в дорогих ноутбуках. Чесно кажучи, особливої ​​різниці в звучанні між ними і безіменними аналогами в моделях тій же ціновій категорії я не помічав, але логотип виглядає відмінно. У звичайному, некомпьютерном світі Harman Kardon - це досить серйозна марка, під якою випускається дорога акустика, ресивери та навушники. А з недавніх пір ще й мобільні акустичні системи. Ось з однією з них, Harman Kardon Esquire, ми зараз познайомимося ближче.

Есквайр, якщо вірити Вікіпедії, це почесний британський титул. Зазвичай присвоювався чиновникам, які займають посади, пов'язані з довірою уряду. У Штатах «есквайр» пишуть після імені дипломованих адвокатів. Загалом, з якого боку не глянь, мова йде про серйозний шанованому людині.

На офіційному сайті Harman Kardon дана модель іменується «портативної аудіосистемою преміум-класу». У Штатах за неї просять $ 250 без урахування податків, а офіційна ціна в Росії становить 9990 рублів. Преміально, нічого не скажеш. Правда, ми з вами повинні розуміти, що у випадку з дітищами китайських конвеєрів, як би красиво вони не називалися, ціна залежить не від дизайну, звучання або навіть матеріалів, а від уміння компанії продати товар за потрібну їй ціну. В Harman, судячи з усього, вміють.

Що ж являє собою Esquire?

Це квадрат із закругленими кутами, що сильно нагадує зменшену копію Mac mini. Особливо якщо б верх і низ самого маленького комп'ютера Apple зробили опуклими. Тильна частина оброблена шкірою (я, грішним ділом, прийняв її за пластик), передня покрита дрібною сіточкою для пропускання звуку. Підстава пластикове, а ось боки і верх з алюмінію. Навіть кнопочки - і ті з крилатого металу.


У комплекті йде чохол з преміального матеріалу

Якщо називати речі своїми іменами, то Esquire - бездротова гарнітура-переросток. Вона підключається через Bluetooth до будь-якого пристрою, що підтримує передачу звуку по повітрю, і стає його зовнішнім динаміком. Також в Esquire вбудована пара мікрофонів, і тому апарат можна використовувати не тільки для прослуховування музики, а й для переговорів.

В Harman нам, власне, і кажуть, що дана аудіосистема призначена для серйозних (або вважають себе такими) бізнесменів, яким не вистачає в дорозі якісного звуку. Уява малює такі картини:

- Ось немолодий, але міцний власник целюлозно-паперового заводу їде в персональному купе і слухає Рахманінова на Harman Kardon Esquire.

- Ось креативний директор мережі магазинів стільникового зв'язку начитує «Майстра і Маргариту» для аудіокниги прямо з номера готелю в Пскові.

- Ось дочка олігарха Семеновича виходить заміж за юного продавця морозива, тому що у нього на морозилці стояв Harman Kardon Esquire ...

Решта сценаріїв можете придумати самі.

Esquire можна підключити до джерела звуку по дроту, для чого передбачений аудіовхід. Однак в такому випадку конструкція виходить не дуже витонченої, та й навряд чи є сенс купувати недешеву бездротову систему, щоб використовувати її через провід.

Для підключення по Bluetooth можна скористатися стандартною процедурою спарювання пристроїв, а якщо смартфон або плеєр підтримують NFC, досить просто прикласти його до корпусу Esquire.

Харчування передбачено або від мережі (через стандартний роз'єм micro-usb), або від вбудованого акумулятора ємністю 4000 мА-ч, якого вистачає приблизно на 8 годин безперервної роботи.

У технічних характеристиках прописано, що всередині Esquire два динаміка по 10 Вт кожен і два 45-міліметрових базових перетворювача. З цього можна зробити висновок про стереозвуці, але я б на нього не розраховував. Ні, звучання дійсно об'ємне і природне, проте стереоефекти почути не вдається. Що не дивно, закони фізики ще ніхто не відміняв. Запас гучності гігантський для настільки компактного пристрою. Його достатньо, щоб покрити приміщення площею до 50 квадратних метрів. Правда, чим голосніше звук, тим більше він плоский. Тому для отримання задоволення краще виставляти середній рівень гучності.

Баси у Esquire розкішні. Проводять пружне враження. Середні частоти - пристойні. Високих, на жаль, толком немає, але цим славляться практично всі Bluetooth-пристрої, будь то акустика або навушники. Для отримання оптимальної звукової картини необхідно перебувати строго навпроти Esquire. Варто відхилитися на півметра в сторону, і частотний діапазон миттєво обрізане зверху. Залишаться баси і зім'ята нижня частина середнього діапазону. Якщо ж сидіти навпроти, звук вам сподобається. Я прямо дитинство згадав і свій улюблений магнітофон «Агідель».

Я прямо дитинство згадав і свій улюблений магнітофон «Агідель»

В цілому можна сказати, що звук радикально краще, ніж в смартфоні або планшеті, так і невеликий ноутбук навряд чи здатний повторити подібне. Але настільна акустика тієї ж марки, навіть сама компактна, звучить сильно приємніше і природніше.

Що стосується мікрофонної частини, то шумодав працює як треба. Якщо ви серйозний бізнесмен і зібралися провести телефонну конференцію з готельного номера, а в нього раптом увірвалася юна покоївка з пилососом - не виганяти її, нехай робить свою справу. Пилосос ваші співрозмовники не почують, а вид жінки, ходить туди-сюди, заспокоює і навіває цікаві ідеї.

Разом

Harman Kardon Esquire - добротна портативна акустична система, яка добре виглядає і переконливо звучить. Рекомендувати її можна в першу чергу шанувальникам бренду Harman Kardon, або тим, хто обертається в колах шанувальників оного. Тому що ціна досить сувора, і якщо треба «просто щоб грало» - є маса варіантів подешевше.

У той же час треба розуміти, що для дійсно вдумливого прослуховування музики в дорозі без навушників не обійтися. Про парі цікавих моделей AKG і JBL, тобто інших марок Harman, ми скоро поговоримо окремо.

Про парі цікавих моделей AKG і JBL, тобто  інших марок Harman, ми скоро поговоримо окремо

Автор: Сергій Вільянов

Підготовлено за матеріалами журналу "Digital World", березень 2014 р www.dgl.ru

Що ж являє собою Esquire?

Новости