Послуга "Локатор" від "Білайн" - щоб близькі не загубилися

  1. Що таке «Локатор» від «Білайн»
  2. Як влаштований "Локатор" від "Білайн"
  3. Як підключити "Локатор" від "Білайн"
  4. Як відключити послугу "Локатор"
  5. Вартість "локатора" від "Білайн"
  6. Що таке "Жучок" від "Білайн"?
  7. резюме

Сьогодні ми не уявляємо собі, як вчитися, працювати і розважатися без смартфона, і є ще одна сфера застосування, яка додає функціональності - на смартфоні зручно дізнаватися місцезнаходження дітей та інших близьких людей. Для цього є спеціальні послуги стільникових операторів. У "Білайну" послуга називається "Локатор", розповімо про неї докладніше.

Що таке «Локатор» від «Білайн»

"Локатор" - спеціальна послуга для визначення місцезнаходження близьких людей через їх реєстрацію в мережі оператора. Телефон реєструється в певній "соте", а інший абонент може з'ясувати, де людина перебувала в той чи інший момент часу.

Куди дитина пішла після школи? Чи дома літня бабуся? Чому так затримується з роботи кохана людина? На всі ці питання допоможе відповісти послуга пеленгації від "Білайну" "Локатор".


А ще опція допоможе дізнатися, куди пропав ваш власний мобільний - наприклад, в разі крадіжки. Точка знаходження в великих містах визначається максимально точно, а в інших населених пунктах похибка досягає 250-1000 метрів.

"Локатор" від "Білайн" дозволяє визначати локацію абонентів МТС, "Мегафон" і Теле2. При відстеженні клієнтів МТС є технічне обмеження: до 200 запитів в місяць. Для правильної роботи в смартфонах повинна бути активована функція геолокації.

Як влаштований "Локатор" від "Білайн"

Щоб почати відстеження з послугою "Локатор", дитину або близького, потрібно додати їх у список шуканих.

Часто запитують, чи можна налаштувати локатор "Білайн" на стеження без згоди абонента. Відповідаємо: це неможливо.


Абонент повинен дати згоду на визначення його локації, ця операція виконується один раз. Далі для визначення місця розташування можна використовувати один з трьох способів:

  • Відправлення запитів на номер 5166. Координати прийдуть в текстовому вигляді. Цей спосіб можна використовувати на простих кнопкових телефонах, для сучасних смартфонів є більш зручні інтерфейси відстеження.
  • Зручно використовувати USSD-меню по команді * 566 #;
  • Мобільний додаток "Локатор" - найзручніший спосіб. Для його установки потрібно зателефонувати на номер 0783, і служба підтримки вишле посилання для установки. Також "Локатор" легко шукається в Google play і App Store. C додатком можна визначати місце розташування близьких, керувати списком шуканих, а також перевіряти перелік абонентів, які мають право відслідковувати вас. Додаток коректно працює з операційними системами смартфонів Android 4.0 і вище, iOS 8.0 і вище.

Найбагатший функціонал послуги "Локатор" від "Білайн" представлений на сайті http://locator.beeline.ru . Тут місцезнаходження абонентів можна відстежити прямо на карті місцевості, а ще в розділі "Об'єкти" легко знайти магазини, ресторани, кафе, аптеки та інші питання, що цікавлять організації.

Стежить оператор називає Супервайзером, а відслідковується - юзер. У одного Супервайзера може бути не більше 5 користувачів на (шуканих), а ось кількість супервайзер у користувачів не обмежена. Відстежити місце розташування локатором можна тільки в тому випадку, якщо телефон Юзера включений, в іншому випадку прийде СМС про те, що знайти абонента неможливо.

Як підключити "Локатор" від "Білайн"

Для підключення до сервісу можна використовувати один із способів:

  • зателефонувати за безкоштовним номером 0783 і слідувати інструкціям;
  • відправити будь-яке слово на номер 5166, крім слів "Білайн", Beeline;
  • зайти в особистий кабінет на сайті і знайти послугу "Локатор" в списку послуг.

При першому підключенні оператор надає 7 безкоштовних днів користування послугою.

Власникам кнопкових телефонів, на які неможливо встановити додаток, стане в нагоді список команд для управління послугою. Ці слова відправляються на безкоштовний номер 5166.

  • Хто - отримати список тих, хто відстежує вас;
  • Стоп - зупинити відстеження, видалити кого-небудь зі спостерігачів;
  • Список - отримати список що відслідковуються номерів;
  • Де номер (де ім'я) - команда пошуку координат абонента з отриманням даних в SMS;
  • Видалити номер (видалити ім'я) - команда для видалення одного з користувачів на (спостережуваних);
  • Номер (ім'я номер) - запит на додавання координат абонента з можливістю присвоєння імені.

Як відключити послугу "Локатор"

Найпростіше відключити послугу, відправивши слово "Вимкнути" на короткий номер 5166 (безкоштовно). Також відключення можна виконати в особистому кабінеті.

Вартість "локатора" від "Білайн"

Підключившись до послуги, доведеться платити щоденну абонентську плату - 7 руб. Новим користувачам надається безкоштовний період 7 днів, щоб випробувати функції. При перегляді місця розташування абонента на карті оплачується також інтернет-трафік згідно з діючим тарифом (тобто витрачається з пакета або розраховується помегабайтно).


СМС на номер 5166, USSD-запити і дзвінки на номер 0783 - безкоштовні. За запит розташування і пошук найближчих об'єктів плата також не стягується. Кількість запитів оператор не обмежує, але частота не повинна перевищувати 1 запит в 5 хвилин.

Що таке "Жучок" від "Білайн"?

Жучок - безкоштовний додаток, яке працює в парі з послугою "Локатор". Воно дозволяє побачити точні GPS-координати шуканого людини. При цьому у шуканого повинні бути встановлені обидва додатки: "Локатор" і "Жучок".

Функціонал "Жучка" дозволяє відправити безкоштовні SMS-повідомлення:

  • Я тут - будуть вказані GPS координати, які можна потім ввести, наприклад, в навігатор;
  • "Поповни мені баланс";
  • "Подзвони мені".

"Жучок" встановлюється автоматично разом з додатком "Локатор" на смартфонах системи Android, а на iOS потрібно окремо шукати додаток "Жучок".

резюме

Для визначення геолокації абонентів мобільний оператор «Білайн» пропонує підключитися до послуги «Локатор» і завантажити окрему програму «Жучок».

Послуга дозволяє бачити місце розташування шуканого на карті і отримувати його точні GPS-координати. Відстежувати можна не тільки абонентів «Білайн», а й клієнтів МТС, «Мегафон», Теле2.

За користування послугою необхідно платити щоденну абонентську плату - 7 рублів. Кількість шуканих не повинно перевищувати 5 чоловік, а ось кількість запитів їх місцезнаходження на добу не обмежується.

Куди дитина пішла після школи?
Чи дома літня бабуся?
Чому так затримується з роботи кохана людина?
Що таке "Жучок" від "Білайн"?

Новости