Послуги банку при ССО

Всі підприємства повинні відкривати розрахунковий рахунок в банку, тому стаття витрат по послугах буде в обліку кожного підприємства, незалежно від його системи оподаткування, розглянемо, як відображаються послуги банку при ССО в 1С Бухгалтерія 8 в редакції 3.0.

У нашому прикладі ми розберемо витрати на щомісячне розрахунково-касове обслуговування банківського рахунку. Дані витрати включаються до складу витрат підприємства на спрощеній системі оподаткування з об'єктом оподаткування доходи мінус витрати.

При даній системі оподаткування можна зменшити доходи на суму витрат по оплаті банківських операцій відповідно до пп. 9 п. 1 ст. 346.16 НК РФ. Що б врахувати їх у складі витрат вони повинні бути фактичними і оплачені (п. 2 ст. 346.17 НК РФ).

Операція по списанню суми за обслуговування з розрахункового рахунку відображається за допомогою документа «Списання з розрахункового рахунку» з видом операції «Інше списання».

Документ знаходиться на закладці «Банк і каса» в підрозділі «Банк» пункті «Банківські виписки», вид руху «Списання».

Зверніть увагу, що при створенні нового документа вид операції за замовчуванням виходить «Оплата постачальнику» і його потрібно змінити на «Інше списання».

Далі в документі потрібно відобразити списання грошових коштів на послуги банку при ССО.

У рядку одержувач вказуємо банк, якому буде здійснюватися списання, рахунок одержувача платежу і суму.

Нижче вибираємо рахунок дебету 91.02 «Інші витрати» і вид інших витрат «Витрати на послуги банків». Вони вже є в довіднику, їх потрібно тільки вибрати.

Також в документі можна вказати статтю руху грошових коштів «Оплата товарів, робіт, послуг, сировини та інших оборотних активів».

В призначення платежу вказуємо розрахунково-касове обслуговування, і за який місяць воно проводиться.

В призначення платежу вказуємо розрахунково-касове обслуговування, і за який місяць воно проводиться

Після цього проводимо документ. За документом буде сформовано проводка Дт 91.02 Кт 51.

Також сума витрат буде відображена в книзі обліку доходів і витрат в графі 7 як прийняті витрати.

Так враховуються послуги банку при ССО в програмі 1С Бухгалтерія 8 в редакції 3.0, про відображення цієї операції для підприємства на загальному режимі дивіться тут .

Новости