Послуги логістів та їх роль в вантажоперевезення

Однією з найбільш затребуваних послуг на ринку є транспортування різного виду вантажів   автотранспортом

Однією з найбільш затребуваних послуг на ринку є транспортування різного виду вантажів автотранспортом . Єдиним моментом, який стримує стрімкий розвиток даного роду послуг в умовах нашої країни, є досить суперечливе стан доріг.

Останнім часом послуги вантажоперевезень пропонують не тільки великі транспортні компанії, але і численні приватні вантажоперевізники, які в своїй роботі використовують мінімальну кількість транспортних засобів. В таких умовах жорсткої конкуренції правильним рішенням для більш-менш великих фірм з метою ефективного продовження здійснення своєї діяльності є застосування методів логістики.

Під словом «логістика» ховається реалізація комплексу методів і схем руху певного товару від виробника до споживача, включаючи всі етапи його переміщення. Логістика підрозділяється на різні види: складську, інформаційну, закупівельну, промислову і т.п.

Логістика в сфері вантажоперевезень - це, головним чином, реалізація основної мети вантажоперевізника і замовника, яка полягає в розробці заходів по своєчасній доставці товару в необхідній кількості, належного рівня якості потрібного одержувачу в потрібне місце з мінімальними витратами для всіх сторін. Саме для цього і необхідний ретельний і злагоджений працю логістів транспортної компанії.

Для досягнення поставленої задачі щодо максимальної мінімізації витрат логісти серед величезного розмаїття варіантів повинні вибрати найоптимальніший маршрут руху вантажу, спосіб переміщення, вид транспортного засобу, підібрати відповідних експедиторів, опрацювати техніку і методи перевезення збірних вантажів і т.д. Крім цього в функції логіста входить належне оформлення документації щодо вантажу, що перевозиться, вибір способу страхування, планування чіткого тимчасового Для досягнення поставленої задачі щодо максимальної мінімізації витрат логісти серед величезного розмаїття варіантів повинні вибрати найоптимальніший маршрут руху вантажу, спосіб переміщення, вид транспортного засобу, підібрати відповідних експедиторів, опрацювати техніку і методи перевезення збірних вантажів і т графіка руху, при необхідності етапи проміжного складування та інше. При цьому від правильного прийняття рішення логістом навіть на якомусь одному етапі транспортування може залежати результативність і успіх операції в значних часових проміжках: від кількох місяців до кількох років.

При здійсненні вантажоперевезень не тільки автомобільним, але і іншими видами транспорту: залізничним, авіаційним, морським і річковим, робота логіста, безсумнівно, є головною сполучною ланкою, між клієнтом, його контрагентом і фірмою, що гарантує ритмічне і маловитратних функціонування транспортної компанії. Саме логістика допомогою рішень фахівців забезпечує чітку злагоджену роботу кожного, хто бере участь в вантажоперевезення.

Новости