Посол Великобританії зазначила потенціал Білорусі в експорті деревообробної продукції


Білорусь має великий потенціал в експорті продукції деревообробки в Великобританію.
Про це заявила журналістам посол Великобританії в Білорусі Фіона Гібб на білорусько-британському торгово-економічному форумі, передає « БЕЛТА ».

«Знаю, що Білорусь приділяє серйозну увагу розвитку потенціалу експорту продукції деревообробки, а Великобританія зазвичай імпортує ліс. Тому, сподіваюся, що у нас є великий потенціал для розвитку цих відносин », - сказала Фіона Гібб.


Старший радник групи з торговельно-економічних питань посольства Білорусі в Великобританії Дмитро Судас зазначив, що аналіз експортно-імпортних потоків показує серйозний потенціал прямого виходу на британський ринок білоруської продукції деревообробки, а також підприємств концерну «Беллегпром», продуктів харчування.

«Наше завдання як посольства допомогти насамперед білоруським державним підприємствам. Зараз працюємо з Банком розвитку, з "БР-Консалт", управляючою компанією холдингу, що включає дев'ять деревообробних підприємств, для того щоб вивести їх на британський ринок. Минулого тижня представники однієї з найбільших британських компаній відвідали чотири заводи холдингу. Є й інші потенційні замовники », - додав він.


Дмитро Судас також підкреслив, що приєднання Білорусі до СОТ може полегшити роботу по налагодженню контактів для виходу на ринок Великобританії.

«Безумовно, ми цього чекаємо. Йдеться про всесвітньо визнаних способах роботи, зрозумілих всьому світу », - заявив старший радник групи з торговельно-економічних питань посольства.


У білорусько-британському торгово-економічному форумі беруть участь близько 130 представників 70 білоруських підприємств і організацій. До уваги керівників і фахівців експортних і маркетингових служб представлена ​​інформація про прикладних аспектах допомоги білоруським компаніям по виходу на високоприбутковий британський ринок. Заплановано семінар-тренінг з організації експорту білоруських товарів до Великобританії. Цей формат дозволить отримати інформацію про те, як аналізувати британський ринок і знаходити на ньому надійних партнерів для спільного бізнесу. У січні-квітні поточного року товарообіг між двома країнами склав $ 1 230,2 млн, або 158,7% до січня-квітня 2017 року. У тому числі експорт білоруських товарів склав $ 1 144,1 млн (161,6%), імпорт - $ 86,1 млн (128%). Великобританія займає друге місце серед країн-інвесторів в економіку Білорусі із загальним обсягом інвестицій в $ 2,6 млрд в 2017 році.

Новости