Поставка питної води в Україні опинилася під загрозою

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  3. Орфографічна помилка в тексті:

7 липня 2018, 1:28 Переглядів: 7 липня 2018, 1:28 Переглядів:   Фото: Анатолій Бойко   В Київводоканалі попереджають, що через припинення поставок і зупинки виробництва рідкого хлору на Дніпроазоті можуть бути проблеми з подальшим знезараженням питної води

Фото: Анатолій Бойко

В "Київводоканалі" попереджають, що через припинення поставок і зупинки виробництва рідкого хлору на "Дніпроазоті" можуть бути проблеми з подальшим знезараженням питної води.

Про це повідомляється на сайті "Київводоканалу".

"В середині червня" Дніпроазот ", який є виробником рідкого хлору, який використовують водоканали для знезараження питної води, попередив, що він припиняє поставки і зупиняє виробництво рідкого хлору. У зв'язку з цим, на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води ", - йдеться в повідомленні.

За інформацією компанії, на деяких підприємствах галузі залишків хлору залишилося від тижня до 20 днів.

Асоціація "Укрводоканалекологія" терміново повідомила уряду і РНБО про ситуацію і попросила втрутитися і вирішити питання з постачанням хлору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

23 червня 2018 року проведено виїзне засідання в Дніпровській ОДА, де були б досягнуті домовленості з керівництвом Дніпроазоту по відновленню виробництва хлору.

Але, на жаль, до сих пір Дніпроазот не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, повністю реалізовані, розповіли в "Київводоканалі".

5 липня про цій ситуації повідомили на засіданні міжфракційного об'єднання народних депутатів "Питна вода".

"В Україні є компанія, яка намагається організувати великі поставки хлору в контейнерах автомобільним транспортом, але оформлення дозвільних документів та інших процедур займає більше року. Більш того, таких спеціалізованих контейнерів недостатньо", - відзначають в "Київводоканалі".

У компанії додають, що поставки хлору в цистернах з Європи (з Румунії) дуже проблематичні.

"Європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні бути сертифіковані на території України. У цистернах хлор отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста. Отже, іншої альтернативи на сьогодні, ніж вирішення питання щодо термінового запуску виробництва, немає ", - пояснюють в" Київводоканалі ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"Якщо завод терміново не відновить свою роботу, то вже на початку наступного тижня подача води в централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах і містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена", - зазначають на підприємстві.

Нагадаємо, в ЄС хочуть змінити правила за якістю питної води . Єврокомісія закликала встановити обладнання для подачі питної води в громадських місцях.

Також ми писали про те, чим загрожує очищення питної води за допомогою фільтрів .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Україні можуть виникнути проблеми з питною водою". інші комуналка дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости