Посуд для індукційних плит

  1. «Індукційна посуд»
  2. Марки посуду для індукційних плит

Все про посуд Посуд спеціального призначення Посуд для індукційних плит

Головною турботою всіх щасливих володарів модних індукційних плит є підбір підходящої посуду Головною турботою всіх щасливих володарів модних індукційних плит є підбір підходящої посуду. Справа в тому, що без каструлі або сковороди з магнітящімся дном індукційна варильна панель просто не включиться.

Принцип роботи такий плити полягає в створенні магнітного поля, за рахунок якого високочастотний електричний струм від мідної котушки під скляним покриттям вручений панелі проникає в дно посуду, формуючи в ньому кільцевий рух вихрових електричних струмів. За рахунок них і нагрівається дно сковороди або каструлі, що володіє феромагнітними властивостями. Зауважте: у випадку з індукційної плитою необхідне для приготування їжі тепло народжується в самому посуді, а не в конфорці:

«Індукційна посуд»

Отже, головна вимога до посуду для індукційних плит - це наявність притягиваемого магнітом дна Отже, головна вимога до посуду для індукційних плит - це наявність притягиваемого магнітом дна. Так що прості алюмінієві, мідні, стеклокерамические і жароміцні каструлі і сковорідки однозначно не підійдуть: від них плита точно вже не "запалиться». До розряду так званої «індукційної посуду» належить:

Звичайно, підбирати посуд для індукційної плити можна за допомогою звичайного магніту, але краще звертати увагу на наявність знаку індукції: Звичайно, підбирати посуд для індукційної плити можна за допомогою звичайного магніту, але краще звертати увагу на наявність знаку індукції:

Необхідно відзначити, що узагальнена напис «Підходить для всіх типів плит» не раз підводила володарів індукційних панелей.

Друга вимога до посуду для більшості індукційних плит - це діаметр дна, що закриває не менше 50 - 70% площі зони нагріву. Згідно відкликанню на Яндекс.Маркеті, «оптимальний нагрів можливий тільки при покритті посудом 100% поверхні конфорки». Площа зіткнення з феромагнітним дном, діаметр якого не досягає 12 см, багато індукційні панелі вважатимуть недостатньою для запуску процесу нагрівання.

Однак в даний час вже досить поширені індукційні плити без розмітки конфорок. Для них діаметр дна посуду не має принципового значення.

Третя вимога до сковородам і каструлях для індукційних плит - це ідеально плоске і рівне дно. Посуд має якомога щільніше стикатися з поверхнею.

І нарешті, остання вимога до «індукційної посуді» - це товщина дна не менше 2 - 6 мм. Чим товщі дно, тим краще воно прогрівається і передає жар готується страви.

Марки посуду для індукційних плит

Марки посуду для індукційних плит

Посуд для індукційних плит сьогодні випускають і європейські, і вітчизняні, і так звані російсько-китайські бренди. Відповідно, кожен споживач може знайти оптимальний варіант на свій смак і гаманець.

Якщо Ви хочете підтримати вітчизняного виробника, ознайомтеся з серіями посуду для індукційних плит марок «Нева-Метал» , «Гурман» , «Кухар» і т.д.

Шанувальники європейських брендів в російських інтернет-магазинах знайдуть підходящий посуд з нержавіючої сталі фірм Fissler (Німеччина), Zwilling (Німеччина), Cristel (Франція), Lacor (Іспанія), Demeyere (Бельгія); з чавуну - марок Hackman (Фінляндія), Staub (Франція), Le Creuset (Франція); з алюмінію з антипригарним, в тому числі титаново-керамічним покриттям - Tefal (International), Woll (Німеччина), Swiss Diamond (Швейцарія); з керамічним покриттям - Fissler, Zwilling і т.д.

Більшість брендів китайського виробництва ( Millerhaus , Vitesse , Hoffmayer та ін.) також випускає посуд для індукційних плит.

Автор статті: Анастасія
Дата публікації: 18.03.2013
Запозичення матеріалів статті без посилання на сайт заборонено!

Новости