Пошук дешевих авіаквитків - особистий досвід

  1. Реєструємося в основних пошукових системах авіаквитків.
  2. Підхід перший - ви намітили конкретне місце для подорожі.
  3. 1) Проводимо пошук авіаквитків за потрібною напрямку в декількох пошукових системах авіаквитків.
  4. 2) Перебираємо дати. Оптимальне поєднання ціна авіаквитка - тривалість рейсу.
  5. Інструменти для підбору оптимального поєднання дат
  6. Підбір поєднання дат в momondo.ru
  7. Підбір поєднання дат в skyscanner.ru
  8. 3) За підсумками пошуку підписуємося на зміну ціни.
  9. 4) підписує на спеціальні пропозиції авіакомпаній за обраним напрямом.
  10. Підхід другий - заплановано географічний напрямок або напрямок по інтересам.
  11. 1) Стежити за розпродажами і спецпропозиціями авіакомпаній.
  12. 2) Використовувати «гнучкий пошук» на пошукових системах авіаквитків.
  13. Додаткові інструменти пошукових систем авіаквитків
  14. Бронювання і купівля авіаквитків.
  15. 1) Чи потрібна транзитна віза при пересадці?
  16. 2) Отримуємо інформацію про допустимому багажі та додаткові збори.
  17. 3) Вивчаємо правила тарифу.
  18. Переклад деяких фраз з пункту CANCELLATIONS:

Літак - найбільше творіння розуму і рук людських, він не підвладний ніяким авторитетам, крім осіб, які поважають льотні закони

Літак - найбільше творіння розуму і рук людських, він не підвладний ніяким авторитетам, крім осіб, які поважають льотні закони.
- Н. Е. Жуковський

Коли здається, що весь світ налаштований проти тебе, пам'ятай, літак злітає проти вітру.
- Генрі Форд

Будь-яка подорож починається з того, що до мети треба дістатися. Можна доїхати на поїзді, на автобусі, доплисти, дійти пішки в кінці кінців, а можна долетіти на залізної птиці.

Переліт на літаку, до речі, кожен раз є самостійним пригода, яке приносить багато емоцій. Це і хвилююче гостре почуття початку подорожі, і страхи , І лоскоче нерви і в той же час викликає захват відчуття «десяти тисяч метрів під черевиком», і види з ілюмінаторів, які настільки прекрасні, що звикнути до них неможливо, і попутники, і «Ноєві Ковчеги» аеропортів.

А для того, щоб зробити все це можливим, треба просто купити квиток на крилатий диво. А так це просто, купити авіаквиток?

Ось таку от цікаву велику муху малює на своїх лайнерах авіакомпанія Niki.

Тема цієї статті - покроковий алгоритм пошуку дешевих авіаквитків, заснований на особистому досвіді і вивченні питання, на конкретному прикладі пошуку і покупки авіаквитків Москва - Каїр - Москва.

↓ ЗМІСТ СТАТТІ ↓

Для покупки квитків є три варіанти:

  1. Сайти авіакомпаній.
  2. Агентства.
  3. Системи з пошуку авіаквитків.
  4. Найзручніше користуватися при бронюванні авіаквитків пошуковими системами. Важливий момент - ці сервіси тільки шукають авіаквитки, самі ж нічого не продають, а тільки перенаправляють вас на сайт авіакомпанії або турагентства для покупки квитка.

Правило покупки, в якому практично немає винятків, - чим раніше купуєш квиток, тим дешевше він обійдеться. Як тільки повернулися з чергової поїздки, треба починати планувати наступну, в тому числі і постаратися якомога раніше придбати квитки.

Реєструємося в основних пошукових системах авіаквитків.

Для пошуку авіаквитків я збираюся скористатися наступними мульти-пошуковими машинами. Квитки перевіряю обов'язково в декількох системах:

Я зареєструватись на, Я зареєструватись на,   , Momondo , Momondo.ru і buruki.ru (миттєво через соцмережі). Краще це зробити, так як вам стане доступне редагування підписок на зміну ціни, історія всіх ваших пошуків, що також може стати в нагоді.

Існує два підходи до подорожі:

  1. Ви точно знаєте, в яке місце (або місця) хочете поїхати.
  2. У вас немає мети відвідати конкретне місце, а ви хочете подивитися, наприклад, Близький Схід, або поїхати в гори або прогулятися по пляжам Іспанії.

Підхід перший - ви намітили конкретне місце для подорожі.

Це як раз мій випадок. Моя мета - Каїр. Я планую відвідати в Єгипті ще й інші міста, але переліт мене цікавить саме Москва - Каїр - Москва. Отже, я вибираю наступну стратегію пошуку авіаквитка:

1) Проводимо пошук авіаквитків за потрібною напрямку в декількох пошукових системах авіаквитків.

Ви можете почати пошук прямо зараз, заповнивши ось цю просту форму:

Пошук найдешевшого квитка за маршрутом Москва-Каїр-Москва на листопад місяць 2016 р дав наступні результати:

Найбільш відомі два пошукача, це і Найбільш відомі два пошукача, це і . Я раніше користувалася тільки ними, як і багато інших мандрівники. Але, як ми бачимо в нашому прикладі, найнижчу ціну показали три інших посковіка.

Якщо ви орієнтуєтеся на мінімальну ціну авіаквитка, то краще не полінуватися і використовувати побільше пошукових систем.

2) Перебираємо дати. Оптимальне поєднання ціна авіаквитка - тривалість рейсу.

Якщо ви не пов'язані жорсткими термінами, має сенс пограти з датами. Наприклад, я розраховую пробути в Каїрі місяць. Вилетіти я можу в період з кінця жовтня до початку грудня. Отже, я перебираю всілякі комбінації дат, щоб знайти квиток з оптимальним поєднанням ціна квитка - тривалість рейсу. Це дуже важливий момент, тому що мізерна різниця в ціні може означати значну різницю в тривалості і зручність рейсу (наприклад, в кількості пересадок). Як в прикладі нижче (з посковіка momondo.ru) - різниця в ціні становить всього лише +1292 руб., А тривалість рейсу різниться в два рази!

Інструменти для підбору оптимального поєднання дат

Підбір поєднання дат в momondo.ru

Моя оцінка - зручний інструмент. У верхній частині сторінки з результатами пошуків на momondo.ru з'являється ось такий календар. Тут зручно перемикатися між датами, і внизу видно орієнтовна ціна на це поєднання дат, а при наведенні курсору на блакитний стовпчик відображається ціна в один кінець, та й по висоті стовпчиків відразу видно, в який день дешевше.

momondo.ru навіть присвоює рейсам спеціальний рейтинг від 0 до 10 в залежності від співвідношення тривалості рейсу і ціни авіаквитка. Але можливості сортувати рейси за цим рейтингом я не побачила.

Підбір поєднання дат в skyscanner.ru

Моя оцінка - зручний інструмент. Ось аналогічний інструмент в Моя оцінка - зручний інструмент . На сторінці результатів пошуку можна перемикати дати стрілочками.

Тут же можна перейти за посиланням «Показати весь місяць», відкриється сторінка ось з таким календарем цін на місяць:

3) За підсумками пошуку підписуємося на зміну ціни.

Отже, попередній пошук проведено і обрані оптимальні рейси. Якщо ви не готові відразу викупити квитки, то підпишіться на повідомлення про зміну ціни. Я підписалася на повідомлення про зміну ціни за маршрутом Москва-Каїр-Москва на трьох пошукових системах:, Отже, попередній пошук проведено і обрані оптимальні рейси і momondo.ru.

4) підписує на спеціальні пропозиції авіакомпаній за обраним напрямом.

Якщо ви проводите пошук квитків заздалегідь, то має сенс підписатися на спецпропозиції авіакомпаній у вашому напрямку. Ось, наприклад, розгорнута форма підписки на спеціальні пропозиції авіакомпаній на головній сторінці buruki.ru. Можна підписатися на спецпропозиції по конкретному місту і країні.

Підхід другий - заплановано географічний напрямок або напрямок по інтересам.

В цьому випадку стратегія пошуку дешевих квитків може бути наступна:

1) Стежити за розпродажами і спецпропозиціями авіакомпаній.

Якщо в вас в запасі достатньо часу і ви не пов'язані конкретним місцем, то у вас є хороший шанс використовувати розпродажі авіакомпаній і дійсно значно зекономити на авіаквитках. Інформація про розпродажі і спеціальні пропозиції обов'язково є на кожному із сайтів мульти-пошукових систем. І звичайно ж є сенс підписатися на розсилку. Ось, наприклад, так (знову форма підписки на buruki.ru):

Можна підписатися на розсилку спецпропозицій відразу для декількох міст і країн.

2) Використовувати «гнучкий пошук» на пошукових системах авіаквитків.

Всі пошукові системи авіаквитків пропонують опцію «гнучкого пошуку» - це календарі низьких цін, карти низьких цін або пошукові форми, де ви вказуєте ваші уподобання, як на buruki.ru.

Ось календар низьких цін від aviasales.ru:

А ось так виглядає пошукова форма «гнучкого пошуку» на buruki.ru. Тут можна вибрати навіть вид відпочинку:

Для «гнучкого пошуку» авіаквитків, можна використовувати і основну пошукову форму будь-якого пошукача. Для цього в поле «Куди» не повинне бути вказано конкретне місце, а «Скрізь» або «Куди-небудь», і конкретні дати теж не вказувати. Наприклад, ось так можна використовувати основну пошукову форму на Для «гнучкого пошуку» авіаквитків, можна використовувати і основну пошукову форму будь-якого пошукача для «гнучкого пошуку»:

Наприклад, ось так можна використовувати основну пошукову форму на   для «гнучкого пошуку»:

Додаткові інструменти пошукових систем авіаквитків

Пошуковики авіаквитків пропонують різні інструменти для того, щоб зробити пошук авіаквитків більш ефективним, і додаткову інформацію, яка може стати в нагоді самостійного мандрівникові.

1. Огляд цін у напрямку на momondo.ru.

Моя оцінка: картинка красива, практична користь мінімальна.

Моя оцінка: картинка красива, практична користь мінімальна

На сторінці пошуку квитків справа вгорі є посилання "Огляд цін за маршрутом Москва-Каїр". Переходимо по посиланню і потрапляємо на сторінку з діаграмою і поясненнями до неї.

Як стверджує momondo.ru, вони зібрали інформацію про більш трьох мільйонах тарифів по цьому маршруту і тепер пропонують нам подивитися, ступінь впливу різних чинників на вартість квитків.

Під діаграмою перераховані короткі висновки, зроблені з аналізу впливу кожного фактора на ціну квитка. Що здалося мені цікавим:

  • Найдешевше можна полетіти до Каїра з Москви в лютому і листопаді.
  • Найдешевше купити квитки по цьому маршруту можна приблизно за 54 дні до вильоту.
  • Aegean Airlines, Tyrolean Airways і Austrian Airlines - з цими авіакомпаніями найдешевше можна долетіти до Каїра.
  • Найдешевші квитки Москва - Каїр - з вильотом з Домодєдово.

Найбільший вплив на ціну квитка має час року. Натискаємо на «Пора року» і потрапляємо на сторінку з графіком. Графік звичайно річ наочна, але в даному випадку по осі Х показані номери тижнів, що не дуже зручно. На цій же сторінці читаємо справа «Поради мандрівникам», де написано наступне: в даний момент найвигідніші дні для перельоту за цим маршрутом: 17.10.2016 - 18.11.2016.

В даному випадку інформація про ціну за тижнями та вигідні дні виявилася для мене марною. Перевірка вартості квитків за найдешевшими тижнями та вигідним днях нічого не дала. Це мабуть і не дивно, так як аналіз надано тільки за маршрутом Москва-Каїр. Зворотно з Каїру до Москви - таких даних пошукачі не надають. Мене ж цікавить ціна на переліт Москва-Каїр-Москва.

Бронювання і купівля авіаквитків.

Ще на етапі пошуку квитків потрібно перевіряти інформацію про багаж, зборах авіакомпаній і агентств і умовах повернення і обміну квитка. Якщо ви не стежили за цією иформации під час пошуку, то, знайшовши відповідний квиток, не поспішайте його бронювати і оплачувати поки не з'ясуєте всі деталі тарифу. Далі я розповім, як це зробити.

1) Чи потрібна транзитна віза при пересадці?

Перше, з чим я зіткнулася при спробі забронювати квиток, було ось таке повідомлення, що для пересадки в Римі необхідна транзитна віза.

Для того, щоб з'ясувати, чи потрібна віза при транзитному перельоті, робимо наступне:

  • Використовуємо сервіс Timatic (Тіматік). Докладна стаття про те, що таке Тіматік і як ним користуватися тут: Тіматік (Timatic) - візи, документи, щеплення, митниця та ін. - повна актуальна иформация про перельоті .
  • Вивчаємо інформацію на офіційному сайті консульства країни пересадки або дзвонимо в це консульство.

    У моєму випадку проблема була вирішена дзвінком в консульство Італії, де мені розповіли, що транзитна віза не потрібна, якщо перебування в транзитній зоні аеропорту менше 24 годин і пасажир не збирається покидати транзитну зону.

  • Вивчаємо авторитетні джерела інформації в Інтернеті, наприклад,.
Важливо!

При пошуку інформації про візи довіряйте тільки надійних джерел, які і перераховані вище. В Інтернеті безліч статей на цю тему, але вони можуть бути застарілими і недостовірними. Звертайтеся тільки до першоджерел!

2) Отримуємо інформацію про допустимому багажі та додаткові збори.

Перед бронюванням і купівлею авіаквитка потрібно отримати якомога повнішу інформацію про квиток, а саме: фінальну ціну, умови на сайті бронювання, додаткові збори (збір за багаж, страховку, використання кредитних карт).

Висновок:

перевіряйте один і той же квиток на різних пошукових системах одночасно - один покаже найнижчу ціну, а інший швидко надасть інформацію про багаж і додаткові збори.

3) Вивчаємо правила тарифу.

Для нас важлива інформація про умови повернення квитка, його обміну або внесення інших змін до квитка. Ця інформація є в Правилах тарифу авіакомпанії для конкретного квитка. Правила тарифу для квитка стають доступними на сайті бронювання. Наприклад, на сторінці бронювання квитка це може виглядати так:

Нас буде цікавити розділ PENALTIES. Виглядає це так:

У розділі PENALTIES знаходимо пункт CANCELLATIONS:

І читаємо, що ANY TIME TICKET IS NON-REFUNDABLE, що означає, що наш квиток поверненню не підлягає. Деякі сайти бронювання пропонують платну послугу повернення до 90% вартості квитка, незалежно від умов тарифу авіакомпанії. Тут мандрівник вже вирішує сам, скористатися такою послугою чи ні.

У пункті CHANGES можна дізнатися про порядок внесення змін до квитка, штрафи і т. Д.

Переклад деяких фраз з пункту CANCELLATIONS:

TICKET IS NON-REFUNDABLE - квиток не підлягає поверненню.

TICKET IS NON-REFUNDABLE FOR CANCEL / REFUND - квиток не підлягає поверненню.

REFUND IS NOT PERMITTED - квиток не підлягає поверненню.

ANY TIME TICKET IS NON-REFUNDABLE - квиток не підлягає поверненню.

TICKET IS NON-REFUNDABLE IN CASE OF NO-SHOW - квиток не підлягає поверненню в разі неявки на рейс.

Важливо!

Чи не переплутайте умови повернення та обміну квитка авіакомпанії і агенства з продажу квитків. Тому необхідно перевірити основні умови саме в оригінальних Правилах тарифу авіакомпанії. Агентства стягують свої збори додатково до зборів авіакомпанії.

Отже, квитки знайдені, вся необхідна інформація про них отримана, можна приступати до покупки.

Насичених вам подорожей по дешевим авіаквитків, дорогі друзі!

Чи потрібна транзитна віза при пересадці?
А так це просто, купити авіаквиток?
Чи потрібна транзитна віза при пересадці?

Новости