Пошук роботи для росіян в Новій Зеландії в 2019 році

  1. Ринок праці в країні
  2. Способи пошуку роботи
  3. За допомогою сайтів
  4. через агентства
  5. Через місцеві газети
  6. Перелік затребуваних професій
  7. Легальне працевлаштування мігранта
  8. Оформлення робочої візи
  9. Оплата праці
  10. Розмір середньої зарплати
  11. оподаткування
  12. Особливості бізнес-імміграції
  13. Професійна імміграція до Нової Зеландії
  14. Проходження стажування
  15. Покарання за нелегальну роботу
  16. підсумки

Наші співвітчизники нерідко залишають батьківщину в пошуках кращої долі. Вони їдуть в європейські країни, а то і зовсім вважають за краще екзотику. Наприклад, Нову Зеландію. І такий вибір можна зрозуміти: ця держава досить розвинене економічно і впорядковане. Однак чи є шанси на працевлаштування? Відразу можна сказати, що робота для росіян в Новій Зеландії напевно знайдеться. Тільки потрібно знати специфіку місцевого ринку, а ще враховувати, що тут приїжджим зазвичай не платять зарплати на тому ж рівні, що і місцевим жителям.

Ринок праці в країні

Ринок праці в країні

Так як ця держава добре розвивається в економічному плані, з'являються досить швидко і вакансії в Новій Зеландії. Правда, важливо знати, що ситуація буває різною, залежно від регіону. Традиційно максимально затребувані фахівці в різних сферах в Окленді і Веллінгтоні. А ось в Кентербері трохи інша картина. Звичайно, становище різниться і в залежності від галузі. Але в цілому, можна сказати, що тут цінують кваліфіковані кадри і досвідчених працівників.

Необхідно підкреслити, що в державі особливо привітно зустрічають фахівців, які для країни є дефіцитними. Однак є шанси на працевлаштування і в тому випадку, коли професія не входить в число рідкісних і затребуваних. Правда, тоді доведеться проявити завзятість, щоб знайти роботодавця, готового доводити владі, що на конкретне місце він не може взяти собі громадянина Нової Зеландії.

Але, в той же час влада сама охоче залучають іноземців, якщо не вистачає таких кадрів. Вони щорічно публікують переліки рідкісних професій. Так що варто перевіряти списки: можливо, в них з'явиться саме та спеціальність, яка стане приводом для переїзду на постійне місце проживання в полінезійське держава.

Способи пошуку роботи

Є різні варіанти, як успішно побудувати кар'єру в новій країні. Зовсім необов'язково їхати до Нової Зеландії, щоб працевлаштуватися. Зробити це можна і в віддаленому режимі. Як знайти роботу в 2019 році? Розглянемо всім доступні способи.

За допомогою сайтів

Дуже зручно шукати вакансію через інтернет. Є ресурси, які спеціалізуються на цьому. Але не завадить вивчити і форуми, де діляться своїм досвідом російські, які давно переїхали до Нової Зеландії.

через агентства

У країні діють компанії, які займаються підбором персоналу і наданням послуг громадянам, які перебувають в пошуку роботи. Вони готові знайти вакансію, беручи за це певну плату. Знайдеться через такі агентства і робота для росіян. Тільки краще співпрацювати з перевіреними і надійними посередниками. До речі, вже будучи в Новій Зеландії, цілком можливо знайти собі місце і через організацію, яка такі послуги надає безкоштовно.

Через місцеві газети

Дивно, але досить ефективним може виявитися старий дідівський спосіб. Мається на увазі пошук вакансій через друковані видання. В газетах зручно вивчати оголошення, адже фактично всі вони зібрані в одному місці.

Перелік затребуваних професій

Цілком логічно замислюватися про переїзд в іншу країну, вивчивши специфіку її ринку праці. Адже в кожній державі є брак певних кадрів. Назвемо затребувані професії в Новій Зеландії. Серед них можна знайти і досить «прості» (мається на увазі, що не знадобиться якась висока кваліфікація). А саме: тут практично завжди потрібні механіки і водії, слюсарі та обслуговуючий персонал.

Але нарівні з цими спеціальностями, затребуваними є лікарі, інженери, вчителі та медсестри. Знайдеться в Новій Зеландії в 2019 році і сезонна робота. Адже це - не країна, а квітучий сад. Причому в певні пори року - в прямому сенсі слова. Тут буйно квітнуть сади, пишно ростуть виноградники. І все це вимагає професійного догляду. Так що можна влаштуватися садівником або виноградарем.

Читаємо також:
Як отримати громадянство Нової Зеландії громадянину Росії
Віза для росіян в Нову Зеладнію в 2019 році

Легальне працевлаштування мігранта

У Новій Зеландії цілком реально офіційно оформитися на роботу. Головне - зібрати необхідні документи, перш визначившись, яка знадобиться віза. Оскільки є різні типи дозволів, в залежності від нюансів. Хоча візи для поїздки з метою працевлаштування доведеться добиватися довше, ніж звичайної туристичної. Однак цілком реально втілити таку мрію.

Сьогодні навіть оформляється віза в Нову Зеландію онлайн , Так що можна починати шлях до мети, сидячи вдома за комп'ютером. Спочатку варто вирішити, чи буде людина їхати для короткострокового проекту або ж для постійного працевлаштування. А вже потім можна визначатися, яке потрібно дозвіл, що буде потрібно для його отримання.

Оформлення робочої візи

Не секрет, що багато держав висувають особливі вимоги до іноземців, які бажають працювати на їх території. Їм доводиться домагатися спеціального дозволу: отримувати документ, що дає право працювати. У Новій Зеландії таких умов перед приїжджими не ставлять.

Все, що знадобиться - це робоча віза для росіян, як і для гостей з інших держав. Особливості полягають в тому, що можна вибирати один з семи типів дозволів. Так що спочатку слід визначитися, який варіант підходить більше за інших. І тоді залишається отримати дозвіл, щоб приступати до роботи.

Вид візи Кому видають Специфіка Термін дії New Zealand Seasonal work visa Людині, якого запросили на сезонну роботу Країну потрібно залишити після закінчення дії угоди про працевлаштування Видають рівно на той період, на який підписаний контракт з роботодавцем New Zealand Working Holiday Visa Громадянам країн-підписантів договору про співробітництва за програмою Working Holiday Можна на час працевлаштуватися в сільському господарстві, подорожуючи по Новій Зеландії 1 рік Робоча віза категорії Essential Skills Особі, якого запросили на роботу за фахом, яка не входить Long Term Skill Shortage List Можна працювати виключно в компанії, яка заявлена ​​у візі 3 роки (можлива видача дозволу + ще на 2 роки) Work to Residence Висококваліфікованим фахівцям, чиї професії перераховані в Long Term Skill Shortage List, якщо з ними готові укласти контракт на 2 роки Після двох років перебування в країні можна оформляти статус резидента 2 роки Work visa open Подружжю іноземців, які працюють по довгострокової угоди в Новій Зеландії або мають статус резидента можна працювати в будь-якій сфері 2 роки Post-study work visa open Іноземцям, які вікон або місцеві вузи Якщо знайти роботу за фахом, поки діє віза, можна оформляти статус резидента 1 рік Post-study work visa employer assisted Випускникам вузів, які не встигли працевлаштуватися, поки діє Post-study work visa open, але змогли пізніше оформити трудовий договір з спеціальності Дають резидентство після законної роботи протягом 24 міс. 2 роки

Оплата праці

Звичайно, будь-якого потенційного мігранта цікавить питання, якими є зарплати в Новій Зеландії. В середньому, доходи приємно радують наших співвітчизників. Хоча часто вони влаштовуються на такі позиції, куди місцеві жителі йдуть неохоче. Тому що для них рівень оплати низький, а для вихідців з країн пострадянського простору дуже навіть непоганий. Безсумнівно, дохід буде залежати від спеціальності. Наприклад, садівники, виноградарі отримують 7-10 доларів на годину. Зарплата лікаря куди вище, тільки прийом в середньому коштує 60 доларів, у медсестри погодинна ставка стартує від 14 дол. Треба сказати, що медицина в країні безкоштовна.

Розмір середньої зарплати

Держава встановлює допустимий мінімум, який роботодавець зобов'язаний запропонувати своєму співробітникові. Але при цьому потрібно підкреслити, що середня зарплата по країні істотно вище цієї позначки. На сьогодні вона становить близько 30 доларів на годину.

оподаткування

Як і в будь-якій державі, в Новій Зеландії не уникнути відрахувань в казну. Потрібно пам'ятати про це, підписуючи трудовий договір. Так як зазвичай в ньому вказують зарплату, не рахуючи прибутковий податок. Його сума буває різною. Оскільки тут діє прогресивна система. Це означає, що з людини можуть стягувати: 10.5 відсотка, якщо в рік він отримує до 14 тис .; 17.5% при зарплаті в межах 14-48 тис .; 30%, коли дохід становить 48-70 тис., І 33%, якщо щорічно працівнику нараховується більше 70 тис. NZD.

Особливості бізнес-імміграції

Досить приваблива ця країна з точки зору розвитку тут власного справи. І в цілому держава готова надати для цього умови, коли від такого підприємства очевидна користь для місцевої економіки. Але щоб відкрити бізнес в Новій Зеландії, треба буде пройти кілька етапів. Спочатку подають заяву, щоб отримати тимчасову візу. Мається на увазі дозвіл саме для підприємців. Його дають на три роки, але до кінця першого вже потрібно довести спроможність підприємства.

Якщо компанія працює успішно, людина живе в Новій Зеландії ще два роки, а потім може оформляти постійне резидентство. Далі він може без проблем отримати ПМЖ. Як варіант, можна купити бізнес. У будь-якому випадку з підприємцем на нове місце проживання має право переїхати і сім'я. Поки діє його віза, дружина зможе працювати, а діти - вчитися.

Але звісно, бізнес-імміграція до Нової Зеландії передбачає дотримання цілого ряду умов. Так, знадобиться і капітал, і знання англійської мови. Плюс необхідно представити реальний бізнес-план і набрати певну кількість балів при оцінці користі компанії для країни і її економіки.

Професійна імміграція до Нової Зеландії

Держава зацікавлена ​​в залученні кадрів, яких не вистачає серед місцевих жителів. А тому тут діють різні програми, спеціально розроблені з цією метою. Звичайно, робота лікарем або вчителем гарантована тільки в тому випадку, якщо у людини високий рівень освіти. Не менш важливим є і досвід трудової діяльності. Але ще не обійтися без знання англійської мови. Так що його потрібно вивчити, якщо є бажання працювати в Новій Зеландії доктором або за іншою спеціальністю.

Держава дуже активно залучає людей з високою кваліфікацією. Тут є окрема міграційна програма саме для таких іноземців. Вона передбачає, що приїжджі можуть в спрощеному режимі оформити статус постійного резидента.

Участь в програмі допустимо для осіб, які не досягли 55 років, що не були судимі, не мають особливих проблем зі здоров'ям і знають англійську мову. Для цього потрібно відвідати інтернет-представництво імміграційної служби Нової Зеландії. На сайті проходять реєстрацію і заповнюють анкету.

За вказаними даними претенденту дадуть певну кількість балів. Якщо їх більше 100, є всі шанси отримати статус резидента. Ключовими є такі пункти, як наявність трудового контракту з роботодавцем в Новій Зеландії, професійний досвід і рівень освіти, а також вік.

Проходження стажування

Проходження стажування

Успішні студенти і випускники вузів мають шанси побувати і навіть вкоренитися в цій країні. Так як дуже популярна і цілком реальна стажування в Новій Зеландії. Це відмінна можливість отримати трудовий досвід, заробити і плюс зміцнити свої знання англійської мови. Традиційно стажування триває близько півроку. Причому приїжджий має можливість не тільки працювати: безпосередньо на діяльність виділено 5 місяців, а ще один - іноземець має право провести, відвідуючи різні куточки держави.

Важливо знати, що є певний список професій, представники яких і зможуть попрактикуватися саме в Новій Зеландії. При цьому стажування можлива для тих, кому від 18 і до 29 років. Доведеться заручитися рекомендаціями від свого навчального закладу. Звичайно, не обійтися без знання англійської. Ще претендента перевірять на предмет відсутності судимостей.

Покарання за нелегальну роботу

Не варто ризикувати і пробувати працювати неофіційно. Тому що це вважається злочином. Людини депортують з країни, заборонивши йому повертатися до Нової Зеландії.

Читаємо також:
Російська діаспора в Новій Зеландії
Навчання в Новій Зеландії для російських

підсумки

Резюмуючи, можна зробити висновок, що іммігрувати в це цікаве і навіть екзотичне держава, будучи цінним кадром, не представляє особливих труднощів. Якщо ж професійно не вдалося досягти висот, швидше за все, доведеться задовольнятися порівняно низькими доходами або сезонними роботами. Наші співвітчизники діляться самим різним досвідом: кому-то вдалося швидко влаштуватися, а хтось так і не знайшов собі місця, повернувшись в результаті на батьківщину.

Однак чи є шанси на працевлаштування?
Як знайти роботу в 2019 році?

Новости