Потрапити в розмір: як вгадати розмір одягу і взуття, купуючи речі онлайн

  1. Фотогалерея віртуальна примірювальна (7 фото)

"Мій проліт". Так часто Озаглавлювати оголошення про продаж речей люди, які намагаються перепродати те, що купили віртуально і промахнулися з розміром. Щоб реальність не розчаровувала, а інтернет-шопінг приносив виключно задоволення, потрібно не тільки ретельно вимірювати всі частини тіла і правильно співвідносити їх з цифрами на екрані, але і користуватися сучасними досягненнями на кшталт віртуальних примірочних. А ще корисно знати деякі деталі про національні особливості розмірних сіток виробників.

Єдиної світової системи маркування розмірів, на жаль, до сих пір немає: кожна країна користується своєю, історично склалася. Літерне позначення загальне для всіх дуже умовно. Сприйняття і розуміння розмірів, виражених у вигляді букв, у жителів різних країн суб'єктивно: то, що для китайця L, для німця - S, що для італійця M, для американця - XS, і т.д. Тому на літери орієнтуватися не варто - тільки на цифри. І вміння розшифровувати ці самі розмірні цифрові коди необхідно для справжніх шопоголіків, що практикують інтернет-шопінг, як першокласнику знання алфавіту.

Не варто забувати також, що у кожного бренду, крім національних, завжди є свої особливості. Їх теж потрібно враховувати. Звичайно, ідеальний варіант - спочатку приміряти в реальному житті (в магазині, торговому центрі) то, що збираєтеся купити віртуально. Але це рідко доступна опція. Тому перше, що потрібно ретельно перевірити перед оформленням угоди, - збіги сантиметрів: "ваших" і обраної речі.

У кожного великого бренду є своя розмірна сітка в загальному доступі на фірмовому сайті (зазвичай на сайті інтернет-магазину її дублюють або дають посилання). Міжнародна мова - англійська, і зазвичай кодові національні або вузько позначення розмірів (на кшталт J6, 26 / 32,10, 44 і т.д.) розшифровують в таблицях, використовуючи цю мову.

Тому давайте згадаємо, що chest (bust) - це обхват грудей, waist - обхват талії, low-rise waist - обхват того місця, де розташовується пояс у речей з низькою посадкою, hip - обхват стегон, height - зростання, sleeve length - довжина рукава, length - просто довжина, weight - ширина, head circumference - окружність голови, inseam - внутрішній шов, який вимірюється на брюках по внутрішній стороні стегон. І ще! Inch або in - це дюйм, який дорівнює 2,54 см.

З взуттям начебто простіше - менше різночитань, і хоча б з європейськими країнами ми збігаємося в питанні нумерації розмірів (плюс довжина устілки в сантиметрах також завжди надається виробником). Але ось у взутті американського і англійського походження треба враховувати ще один аспект - повноту. В Англії вона позначається так:

"F" - нормальна;

"G" - середня повнота (ширше нормальної);

"H" - широка;

"H 1/2" - дуже широка (для повних ніг, з великими кісточками).

Американці позначають повноту жіночого взуття: 4A - SS (для дуже худих ніг); 3A - S (для просто худих); 2A - N (для вузьких); B - M (середніх); C - W (ширше середніх); D - WW (широких); E - WWW (для дуже широких ступень). А чоловіче взуття підрозділяється на: 3A (AAA) - дуже-дуже вузькі; 2A (AA) - дуже вузькі; A - вузькі; B (N-Narrow) - трохи вже нормальних; C (N-Narrow) - нормальні; D (M- Medium) - середні; E (W- Wide) - широкі; 2E (EE, 2W, 3W) - дуже широкі; 3E (EEE) - дуже широкі; 4E (EEEE) - самі найширші. Однак деякі американські виробники зводять все це різноманіття до трьох показниках: N - вузька стопа, M - середня, W - широка.

Якщо з взуттям, щоб не потрапляти в халепу, доведеться вирішувати проблеми досвідченим шляхом - приміряти в реальних магазинах або замовити з можливістю повернення різної повноти пари, то з одягом всі питання вирішуються простіше - сьогодні її можна поміряти віртуально навіть у вітчизняних онлайн-магазинах.

LeBoutique перший серед великих українських інтернет-магазинів запустив функцію онлайн-примірки , За допомогою якої можна підібрати необхідний розмір в віртуальної примірочної. Щоб скористатися нею, досить виміряти 5 параметрів свого тіла і вказати їх: обхват грудей, талії, стегон, руки і зростання. Спеціальний віджет на сайті проаналізує дані і побудує 2D-модель з візуалізацією посадки потрібного вироби на фігуру, а також порекомендує розмір, який ідеально підійде за параметрами. При цьому система автоматично запам'ятає дані, і їх не потрібно буде вносити постійно.

Фотогалерея віртуальна примірювальна (7 фото)

20 жовтня 2017, 16:18

Згодом вам віртуальна примірювальна вже не знадобиться: ви навчитеся на власному досвіді обходити всі підводні камені онлайн-шопінгу, вивчіть лекала ходових марок і будете з легкістю маніпулювати цифровими кодами, точно знаючи, речі яких виробників і в якому розмірі вам підходять.

Наприклад, Вікторія Кельбас, що працює в службі євро-сорсингу LeBoutique, чітко визначає свої розміри у самих різних виробників і точно знає, що це доступно кожному бажаючому:

"При покупках онлайн важливо пам'ятати про своє купівельному досвіді в реальних магазинах. Під цим я маю на увазі знання свого розміру у більшості брендів, чітке розуміння, які фасони вам більше йдуть. Але і боятися експериментувати не варто: багато магазинів зараз пропонують швидкий і зручний повернення.

Покупки в інтернеті - не лотерея, це в першу чергу вміння тверезо оцінювати свою фігуру і не чекати, що річ розміром XS зробить вас менше. Треба чітко знати свої параметри, визначити тип фігури і не боятися експериментувати. Крім того, онлайн-магазини завжди надають інформацію про відповідність розмірів і параметрів. А якщо питання залишаються, можна вирішити всі сумніви, звернувшись в контакт-центр ".

Кілька Лайфхак для початківців інтернет-шопоголіків:

Трикотаж завжди потрібно купувати на розмір більше: щільно облягають речі з м'яких матеріалів не завжди йдуть навіть дуже тендітним жінкам з витонченою фігурою.

Одяг, скроєну по фігурі, з щільних, що тримають форму тканин, краще замовляти там, де її простіше повернути.

Купуючи продукцію китайських виробників потрібно пам'ятати, що вони істотно маломерять в розмірах і зростанні: довжина рукава китайської куртки, наприклад, вас може сильно здивувати.

Італійські бренди (LIO JO, Trussardi, Diesel, Patrizia Pepe, Benetton, Sisley, Piazza Italia, Piere Cardin), як правило, теж маломерять, але значно менше китайських.

А ось розмірна сітка Німеччини відчутно большемеріт. Це варто враховувати при замовленні одягу таких марок, наприклад, як Mexx, Tom Tailor і ін.

Англійська і американська розмірні сітки в більшості випадків ідентичні (Next, Atmosphere, Booster).

А розмірна сітка Франції близька своїми параметрами української. Французькі бренди одягу, такі як Naf Naf, Kookai і т.д., можна замовляти, не боячись сюрпризів.

Дякуємо за допомогу в підготовці матеріалу www.leboutique.com

Новости