Потужний wifi роутер

  1. Радіус дії wifi роутера Дальність дії wifi роутера залежить від типу використовуваного роутера або...
  2. Як збільшити дальність роутера
  3. Як збільшити потужність роутера
  4. Допомога в налаштуванні роутера

Радіус дії wifi роутера

Дальність дії wifi роутера залежить від типу використовуваного роутера або точки доступу. Факторами, що визначають діапазон дії роутера (точки доступу) є:

  1. загальна потужність передавача;
  2. тип використовуваного протоколу 802.11;
  3. довжина і загасання кабелів, підключених до антени;
  4. перешкоди і перешкоди на шляху сигналу в даному приміщенні;
  5. коефіцієнт посилення антен роутера.

Дальність wifi роутера стандарту 802.11g, зі штатною антеною (посилення порядку 2dBi) приблизно дорівнює 150м на відкритій місцевості і в приміщенні - 50 м. Але цегляні стіни і металеві конструкції можуть скоротити цей радіус дії на 25% і більше. Для стандарту 802.11a використовуються частоти вище, ніж для стандартів 802.11b / g, тому він більш чутливий до різних перешкод. Крім того, на радіус дії Wi-Fi мереж стандарту 802.11b або 802.11g сильно впливають перешкоди від мікрохвильових печей. Листя дерев теж є сильним перешкодою, оскільки містить воду, яка поглинає мікрохвильове випромінювання використовуваного діапазону. Наприклад, проливний дощ послаблює сигнал в діапазоні 2.4GHz до 0.05 dB / км, густий туман - 0.02 dB / км, а ліс (густе листя, гілки) - до 0.5дБ / метр.

Вибравши вай фай роутер, радіус дії можна приблизно розрахувати за допомогою спеціального калькулятора, який знаходиться чуть-нижче, він призначений для обладнання D-Link, але застосовані там формули і методика підійдуть для будь-якого іншого.
<! - Чи не вдалося завантажити, перезавантажте сторінку
Якщо створювати радіоміст між двома мережами, то потрібно враховувати, що простір навколо прямої лінії, проведеної від приймача до передавача повинен бути вільним від

поглинаючих і відображають перешкод в радіусі, рівним 0.6 радіусу першої зони Френеля. Розмір цієї зони можна розрахувати за наступною формулою:

Розмір цієї зони можна розрахувати за наступною формулою:

Форумули розрахунку

Форумули розрахунку

Першою зона Френеля

В реальних умовах рівень сигналу на різній відстані від передавального пристрою можна вимірювати спеціальним пристроєм (Wi-Fi детектором).

Якщо потрібно збільшити дальність, роутер вай фай можна об'єднати в ланцюг з декількох роутерів або бездротових точок доступу, або замінити штатні антени на більш потужні.

Потужний вай фай роутер

Якщо Ви вибираєте потужний роутер, дальність дії і якість прийому у нього повинні задовольнити Ваші вимоги.
потужність wifi роутера багато в чому визначається потужністю підсилювачів сигналу в ньому.

Потужний роутер на чіпсеті Realtek 8187L відрізняється не тільки високою потужністю в 1 ват, а й масштабної підтримкою. Драйвера цього чіпсета підтримуються всіма операційними системами. Якщо використовувати зовнішню додаткову антену, то відстань може досягати до 5 км.

додаткова антена

Распрастраненние бренди Alfa, NEtsys, Senao EnGenius EUB Ext High-Power, Wifly city 8G, 20G, AIRLIVE, G-Sky GS-27USB-50, KASENS.

Компанія Amped Wireless випустила найпотужніший роутер R20000G High Power Wireless-N, який оснащений 600-мВт підсилювачами сигналу діапазону 2,4 ГГц.

R20000G здатний працювати в двох мережах: на частоті 5000 МГц і 2400 МГц. Роутер забезпечує покриття всередині приміщень площею до 930 кв. м. До роутера підключаються дві потужні антени з посиленням 5 дБ / дюйм, але їх можна замінити і на більш потужні.

Як збільшити дальність роутера

Існує багато рішень питання, як збільшити радіус дії роутера.

Якщо роутер не забезпечує необхідну зону покриття, то для збільшення радіусу дії можна встановити WiFi репітер, який буде працювати підсилювачем для роутера. Репитер приймає сигнал і передає його далі. Репитер потрібно встановлювати посередині, між вашим комп'ютером і роутером (точкою доступу).

Схема дальності сигналу

Менш витратним способом є заміна штатної антени роутера на антену з великим коефіцієнтом посилення або на спрямовану.

Встановлюючи в приміщенні wi-fi мережу потрібно мати у своєму розпорядженні роутер приблизно на одній відстані від усіх кімнат, щоб потужність сигналу була приблизно однакова у всьому приміщенні.

Між роутером і комп'ютером має бути якомога менше цегляних стін і залізних конструкцій, які можуть сильно послабити сигнал. Також потрібно враховувати можливі перешкоди від мікрохвильових печей. Для збільшення дальності роутера можна використовувати спеціальний підсилювач сигналу, підключивши його замість антени.

Як збільшити потужність роутера

Антена своїми руками

Для збільшення потужності сигналу роутера можна використовувати метод відображення сигналу. Можна використовувати відображає плівку. Як відбиває плівки підходить звичайна фольга, з якої робиться екран, який запобігає поширенню сигналу в непотрібну сторону.

Допомога в налаштуванні роутера

Спочатку потрібно уточнити апаратну версію роутера, подивившись на наклейку на днище роутера.

По маркуванню роутера в інтернеті можна скачати нову версію мікропрограмного забезпечення (прошивки) для роутера. Нова версія прошивки значно підвищує роботу пристрою.

Модель

Для налаштування Wi-Fi роутера потрібно зробити налаштування комп'ютера, встановити протокол і тип підключення до провайдера.

В операційній системі Windows ХP потрібно вибрати: «Пуск» → «Панель управління» → «Мережеві підключення».

В операційній системі Windows ХP потрібно вибрати: «Пуск» → «Панель управління» → «Мережеві підключення»

Мережеві підключення

В операційній системі Windows Vista / Windows 7
потрібно вибрати:
«Пуск» → «Панель Управління» → «Центр управління мережами і загальним доступом» → «Управління мережевими підключеннями».

Налаштування мережевої карти

Якщо протокол підключення - DHCP або Static IP, то відкривши папку «Мережеві підключення» Ви побачите наступне:

Підключення по локальній мережі

Для уточнення протоколу клацніть правою кнопкою миші ярлик «Підключення по локальній мережі» і виберіть у меню «Властивості». У вікні виберіть протокол TCP / IP v4 і натисніть кнопку «Властивості». Відкриється нове вікно.

Підключення по локальній мережі

Якщо у вікні точки стоять навпроти напису «Отримати IP-адресу автоматично», то значить протокол підключення - DHCP.

Автоматичне отримання ип адреси

Якщо точками зазначено «Використовувати наступний IP-адреса», а у вікнах біля написів «Маска підмережі», «IP-адреса» і «Основний шлюз» стоять числові значення, то значить тип підключення - Static IP.

Ці числа потрібно записати, і зазначивши «Отримати IP-адресу автоматично» натиснути кнопку «ОК».

Ці числа потрібно записати, і зазначивши «Отримати IP-адресу автоматично» натиснути кнопку «ОК»

Автоматичне отримання ип адреси

Після уточнення протоколу і типу підключення до провайдера потрібно правильно підключити роутер.

Схема підключення роутера

Після цього потрібно визначити заводський IP-адреса роутера. Його можна дізнатися з інструкції до пристрою. Цей IP-адреса вводиться в адресний рядок інтернет-браузера і натискається кнопка «Enter».

Адресний рядок

У вікні авторизації введіть логін і пароль з інструкції (зазвичай логін і пароль - admin).

авторизація

Після авторизації можна приступити до налаштування роутера. У відкритому web-інтерфейсі зайдіть в розділ «Main», виберіть підрозділ «WAN» і потім в меню «Connection Type» (протокол підключення) виберіть «DHCP Client or Fixed IP». Натисніть кнопку «Clone MAC Address», а потім кнопку «Apply».

Веб-інтерфейс

Для протоколу DHCP проведених дій достатньо для настройки доступу до мережі інтернет.

Для протоколу Static IP (коли провайдер присвоїв статичний IP-адресу для мережевої плати комп'ютера), в розділі «Main» виберіть підрозділ «WAN», а в меню «Connection Type» виберіть «DHCP Client or Fixed IP» і натисніть кнопку «Clone MAC Address ». Потім поставте крапку біля «Specify IP» і введіть в трьох полях «Маску підмережі», «IP-адреса» і «Адреса основного шлюзу», які записали раніше.

Потім поставте крапку біля «Specify IP» і введіть в трьох полях «Маску підмережі», «IP-адреса» і «Адреса основного шлюзу», які записали раніше

Налаштування WAN

Коли буде натиснута кнопка «Applly», на комп'ютері, для якого виконувалася настройка, буде доступ до мережі інтернет.

Опис потужного роутера Amped Wireless на youtube

Новости