Потужність мікрохвильовки: як перевірити і налаштувати правильно?

  1. Вимірювання корисності
  2. апетити режимів
  3. Дискретний і інверторний принципи
  4. Де вказані дані
  5. регулювання
  6. Види блоків управління
  7. Відео в тему

Додаткові можливості печі СВЧ повинні передбачати збільшене навантаження на електромережу. Такі параметри приладу, як потужність мікрохвильовки визначають величину споживання електрики в режимі включення всіх доступних опцій.

Вимірювання корисності

Основними характеристиками мікрохвильовки в середовищі простих споживачів прийнято вважати продуктивність і обсяг. Розміри електроприладу визначаються в літрах (13-42 л), а потужність в ватах (Вт). Числові значення параметрів потужності збільшуються пропорційно обсягу / літражу апарату. Для сім'ї з 4 осіб досить мікрохвильовки об'ємом 20-28 л і потужністю в 1,5 кВт. Але як перевірити необхідні параметри кухонного електроприладу для потреб середньостатистичної сім'ї?

Від конструкції пристрою залежить широта його функціональних можливостей та цільове використання на кухні:

  • 500-800 Вт - для розморожування, підігріву та приготування нескладних страв;
  • від 900 Вт - приготування складних страв з використанням додаткових функцій.

Низькі параметри мережі при включених одночасно декількох побутових приладах можуть знизити потужність у СВЧ-печі.

Необхідно переконатися в надійності домашньої / офісної електромережі, щоб навантаження від роботи на повну потужність мікрохвильової печі не привела до пожежонебезпечних перевантажень.

апетити режимів

Інструменти, скомбіновані в домашній мікрохвильовці:

  • 500-1700 Вт - магнетрон, нагрівач СВЧ;
  • 1,5 кВт - гриль (кварцовий / теновий);
  • 2 квт - конвектор, нагнітає гаряче повітря вентилятором.

Гриль кварцового типу економічніше, так як витрачає енергії менше ТеНові, який до того ж забирає корисний об'єм камери. Додавання функцій гриля і конвекції ( що це таке? ) Автоматично збільшує сумарний витрата електроенергії і потреба в потужності. Передбачено окреме використання додаткових інструментів мікрохвильовки, що автоматично знижує витрату енергії.

Дискретний і інверторний принципи

Кількість подається мікрохвильової енергії залежить від магнетрона - нагрівача інтенсивного випромінювання радіохвиль. Принцип роботи дискретного пристрою заснований на подачі постійної 100% заданої потужності. При перемиканні на менші значення параметрів потужності, необхідні в різних режимах приладу, випромінювач чергує цикли включення / виключення протягом заданого таймером часу. Тривалість періодів залежить від обраного режиму - чим триваліший включення, тим більше нагрів.

Більш досконала инверторная технологія мікрохвильового пристрою передбачає поступове наростання потужності нагріву. Цей принцип роботи електроприладу оптимально зберігає поживні речовини і текстуру продуктів. Існують електроприлади, обладнані двома СВЧ-випромінювачами для рівномірного розподілу енергії. У побуті споживана потужність мікрохвильовки варіюється від 500 до 1700 Вт - від цієї величини залежить швидкість процесів в камері пристрою. У промисловому секторі визначена максимальна потужність свч печі в 2500 пн.

Також корисно знати про основні принципах роботи мікрохвильової печі .

Де вказані дані

У супровідних документах побутових приладів параметри виробленої магнетроном (нагрівачем) мікрохвильовій сили не вказуються - позначається тільки величина електроенергії, що витрачається пристроями СВЧ-печі в сукупності. Вихідна потужність, яку випромінює магнетроном, пропорційна напрузі електроживлення.

А як дізнатися яка потужність кухонного приладу? Заявлені виробником технічні характеристики вказуються:

  • на задній стінці приладу в табличці з технічними даними;
  • в інструкції до конструктора користувача, інструкції.

регулювання

Залежно від мети і конкретного рецепту свч піч використовується в режимах, іменованих в різних варіантах. Застосовуються визначення рівнів нагріву СВЧ:

  • 10%, 100 Вт - low, низький. Режим автоматичного підігріву страви після закінчення готування, розморожування / розігріву делікатного провіанту.
  • 25%, 200-400 Вт - medium / low, нижче середнього. Відтавання / розігрів напівфабрикатів і сирих продуктів; приготування страв, що не терплять істотних температур.
  • 50%, 500 Вт - medium, середній. Неквапливе приготування супів, страв з риби / м'яса; швидкий розігрів готової їжі.
  • 70%, 700 Вт - medium / high, вище середнього. Приготування фруктів / овочів, соусів / напоїв, птиці і простих страв.
  • 100%, 800-1000 Вт - high, максимальна. Інтенсивний режим готування, рідко використовуваний.

Найбільш затребувана у користувачів середня потужність електронних пристроїв. Всі значення запрограмовані виробником або встановлюються вручну. У більшості сучасних моделей передбачена функція запам'ятовування використовуваних режимів.

Види блоків управління

Від типу обраної адміністративної панелі залежить регулювання потужності роботи приладу. Системи управління діляться:

  • механічна - поворотні регулятори часу, потужності, режиму гриль;
  • кнопкова - тактильне табло і дисплей;
  • сенсорні кнопки.

механічна - поворотні регулятори часу, потужності, режиму гриль;   кнопкова - тактильне табло і дисплей;   сенсорні кнопки

Механічний тип підходить для літніх членів сім'ї, яким краще налаштувати режими роботи мікрохвильовки звичним і зрозумілим їм способом. Кнопковий блок управління забезпечений таймером, зручний для точного дотримання умов рецепта. На цифрові / текстові дисплеї таких печей виводяться діалогові підказки. Сенсорна модифікація дозволяє точно програмувати режими з урахуванням потужності.

Всім власникам мікрохвильовки обов'язково до прочитання: Як прибрати неприємний запах в мікрохвильовій печі .

Відео в тему

Корисний сюжет центрального телебачення про принципи вибору і деякі правила використання мікрохвильової кухонної помічниці. У прискореному темпі професійної подачі інформації подано цікавий, ємний матеріал про потужності, безпеки і пристрої приладу.

У наступній статті можна дізнатися докладніше про те, як правильно вибрати мікрохвильову піч .

Домашня мікрохвильова піч має ряд переваг, які доповнюють класичний варіант готування. Автоматизація процесів готування все ж вимагає від користувача мінімальних знань по регулюванню режимів і скільки вони витрачають енергії.

Але як перевірити необхідні параметри кухонного електроприладу для потреб середньостатистичної сім'ї?
О це таке?
А як дізнатися яка потужність кухонного приладу?

Новости