Потужність мікрохвильовки: в кВт і в Ватах, скільки електроенергії споживає піч, чайник і СВЧ, енергія

  1. Потужність мікрохвильової печі
  2. Оптимальна потужність мікрохвильовки в кВт
  3. Скільки споживає мікрохвильовка
  4. Потужність чайника в Ватах
  5. Оптимальна потужність мікрохвильовки (відео)

Вибираючи мікрохвильову піч, слід враховувати не тільки її якість, а й потужність Сьогодні практично на кожній кухні є мікрохвильовки. Без мікрохвильовій печі не обходиться працю жодної господині. Будь-яка піч розігріває їжу всередині себе, тобто за обсягом. Тому, володіючи такою властивістю, мікрохвильовка має перевагу, наприклад, перед духовими шафами. Також мікрохвильовка володіє наступною важливою здатністю: розморожувати продукти - ще один плюс мікрохвильовій печі. Але як же це все відбувається? Як влаштована піч і що є джерелом її потужності? Якщо коротко, то всередині печі є магнетроном. Магнетроном - це подібність лампочки, яка випромінює надвисокочастотні хвилі. Це ті самі СВЧ-хвилі, або мікрохвилі, які постійно на слуху. Магнетроном - основна частина мікрохвильовки, магнетроном, що випромінює хвилі, - джерело потужності, про яку буде розказано докладніше. Вибираючи мікрохвильову піч, слід враховувати не тільки її якість, а й потужність Сьогодні практично на кожній кухні є мікрохвильовки

Потужність мікрохвильової печі

На ринку існує величезний вибір печей, які цілком можна розділити на групи.

категорії:

  • Соло-печі (в них використовуються тільки мікрохвилі);
  • Печі з грилем (всередині крім мікрохвиль використовується ще гриль);
  • Печі з конвекцією і грилем (використовуються в печі мікрохвилі, гриль і конвекція);
  • Печі з парогенератором, грилем (крім конвекції в таких печах використовується гриль, мікрохвилі і пар).

Дізнатися про потужності мікрохвильової печі можна в інструкції до пристрою

Потужність кожної печі різна. Відповідно спожите електрику теж, тому при виборі печі, слід зробити вибір, для чого ця піч потрібна буде в господарстві. Найпопулярніший варіант - це соло-печі. Вони можуть використовуватися не тільки для розморожування і розігрівання їжі, але і для готування десертів та інших страв.

Мікрохвильовка з грилем споживає більше енергії, вони більш потужні: потужність в таких печах в основному становить від 1,2 до 2 кВт / год.

Такі печі для любителів підсмаженого м'яса. агрегат має всередині трубку , Яка нагрівається. Існують моделі з рухомим грилем. Варто зазначити, що ні в якому разі не можна включати порожню мікрохвильову піч або класти в піч предмети, які не будуть поглинати мікрохвильові хвилі - це може привести до поломки печі.

Оптимальна потужність мікрохвильовки в кВт

Кіловат - це одиниця виміру спожитої або виробленої енергії та виконаної роботи в годину. Відповідно, щоб порахувати в ватах, число необхідно помножити на одну тисячу. Так скільки ж споживає мікрохвильовка?

Загальна кількість електроенергії, яка споживається приладом, залежить від його потужності.

Також на кількість споживання впливає час роботи, різні режими використання. Щоб підрахувати на прикладі мікрохвильовки, скільки вона споживає, потрібно дізнатися в інструкції потужність. Нехай максимальна потужність дорівнює 1 кВт / год. Якщо мікрохвильовка використовується в побуті в основному для розігрівання і приготування їжі, і в день на це йде, наприклад, 30 хвилин, то в місяць кількість користування мікрохвильовкою в хвилинах складе приблизно 900 хвилин, що дорівнює 15-ї години. Нехитрими підрахунками за допомогою множення заявленої потужності на час роботи отримуємо енергоспоживання рівне 15 кВт / год. В середньому потужність печі залежить від режиму розігріву і часу розігріву, яке можна як збільшити, так і зменшити.

На споживання кВт мікрохвильовкою впливає режим і термін його служби

В середньому показники наступні:

  • Режим швидкого приготування - середня кількість 0,9 кВт;
  • підігрів їжі і приготування страви в неспішному режимі - приблизно 0,7 кВт;
  • розморожування продуктів - середня потужність від 0,2 до 0,5 кВт;
  • швидкий підігрів - потужність приблизно 0,1 - 0,2 кВт.

Володіючи такими даними, можливістю, все самостійно порахувати і перевірити, можна зробити висновок, що занадто потужна мікрохвильовка в господарстві не потрібна. Якщо встановити і використовувати тільки подібні режими, то стає зрозумілими, що потужності мікрохвильовки в 0,6-0,8 кВт цілком достатньо для побутових потреб. Ще один показник, що впливає на потужність - розмір страви, який необхідно приготувати або обсяг товарів, який необхідно розморозити.

Скільки споживає мікрохвильовка

Був час, коли проводилися мікрохвильові печі, що не володіли функцією регулювання потужності. Тому виникала ситуація, при якій випромінювач просто-напросто відключався після певної кількості часу на кілька секунд, а потім включався, в результаті блюдо виходило сумнівної якості приготування. Цікавий факт, що найперша мікрохвильовка важила аж 340 кілограмів.

Перед покупкою мікрохвильовки необхідно ознайомитися з різними режимами її роботи

Згодом виробниками були внесені коректування в виробництво свч-печей. Тепер потужність можна регулювати за допомогою інверторного управління. Це призвело до того, що потужність плавно збільшувалася або зменшувалася, а блюдо піддавалося випромінювання постійно без перерв, що позитивно впливало на якість продукту. Перша хвилина споживання електричного струму мікрохвильовкою складе приміряне 16 Вт (НЕ кіловат). Відповідно розігрівання тарілки супу, наприклад, змусить мікрохвильовку спожити близько 40 Вт, або 0,04 кВт. За день використання в середньому піде близько 0,15-0,2 кВт, відповідно за місяць буде потрібно близько 5-7 кВт потужності. Такі виходять середні розрахунки, які можна перевести в рублі, наприклад, якщо середня ціна за кВт 5 рублів, то місяць обійдеться в 25-35 рублів.

Щоб економити електроенергію, можна скористатися деякими правилами:

  • Після приготування страви вилку необхідно виймати з розетки;
  • Для розігрівання невеликих страв варто використовувати соло-піч без надмірностей, вона споживає мало електроенергії.

Подібні правила і розрахунки можна застосовувати до всіх електроприладів вдома , Наприклад, потужності електричного чайника, праски. Можна порахувати, скільки енергії споживає витяжка, а на роботі подивитися потужність ксерокса.

Потужність чайника в Ватах

Сучасні електричні чайники мають різною потужністю від 600-300 тисяч ват.

Важливим критерієм тут буде обсяг чайника:

  • Невеликі за розміром моделі (ємність - 0,4-0,6 літрів) мають потужність 600-800 Ватт;
  • Середні моделі (вони ж найбільш поширені на ринку) - 1-1,5 кВт (їх ємність близько 1,6 літрів);
  • Великі моделі ємністю близько двох літрів мають і відповідну потужність в 2-2,5 кВт.

Якщо вам потрібно швидко нагріти воду в електрочайнику, необхідно купувати тільки потужне і якісне пристрій

Потужність чайника впливає на час кип'ятіння води, так велика потужність повинна сприяти нагріванню за півтори-дві хвилини. На ринку представлений величезний спектр чайників. Таке різноманіття сприяє гарному вибору, можна оцінити здібності чайника, необхідну кількість води, час нагрівання і то, скільки чоловік будуть ним користуватися.

Слід пам'ятати і про безпеку, про навантаженні електричних приладів на наявну проводку.

Одночасне включення декількох потужних джерел споживання енергії може спровокувати пожежу. Але це самий несприятливий результат, можливо лише виб'є пробки або лампочки. Але ризик в даному випадку недоречний.

Оптимальна потужність мікрохвильовки (відео)

В даний час мікрохвильові печі, електричні чайники використовуються повсюдно. Безліч людей розігрівають їжу і п'ють чай. В сучасних умовах електроприлади просто незамінні, вони можуть встановлювати контроль температури , Час використання, автоматично відключатися, володіти множинністю призначення, про що згадувалося, наприклад, розморожування, готування, підігрів, але все це може відбитися і на витрачені кошти за підсумками місяця, тому технікою необхідно користуватися з розумом.

Але як же це все відбувається?
Як влаштована піч і що є джерелом її потужності?
Так скільки ж споживає мікрохвильовка?

Новости