Повернення грошей з Аліекспресс при суперечці

  1. В яких випадках на Аліекспресс можна повернути гроші через суперечку?
  2. Як правильно відкрити суперечка на Аліекспресс, щоб повернути гроші?
  3. Як вести суперечку на Аліекспресс, щоб повернути гроші?
  4. Куди і як довго повертаються гроші після суперечки на Аліекспресс?

Аліекспресс, як і будь-який інший поважаючий себе магазин, захищає права та інтереси своїх клієнтів. Правда, розраховувати, що в ньому вам на перший поклик повернуть гроші тільки через те, що товар зовсім не сподобався, не варто. Аліекспресс - це тільки посередник між покупцями і магазинами з китайськими товарами. Прибуток йому приносять обидві сторони угоди, так що клієнтами вважаємося і ми з вами, і продавці. Саме тому на сайті діє система суперечок. У ній спочатку учасники між собою вирішують, чи повинен продавець повертати всі гроші або ж буде досить невелику компенсацію. Якщо спір не вирішується просто так, втручається вже адміністрація Аліекспресс. Повернення грошей з Аліекспресс при суперечці вимагає уваги з вашого боку при оформленні заявки і веденні всього диспуту. Щоб точно отримати свої гроші назад, пропонуємо вам вивчити наші поради.

В яких випадках на Аліекспресс можна повернути гроші через суперечку?

Не завжди проблему можна вирішити суперечкою
Не завжди проблему можна вирішити суперечкою. Для того, щоб його відкрити у вас повинні бути вагомі підстави, а щоб виграти - максимальну кількість доказів.
Повернення коштів з Аліекспресс може проходити і без відкриття спору, але тільки в тому випадку, якщо вам ще не відправили посилку. Так відбувається, коли один з учасників угоди скасовує покупку. Найчастіше це покупець, але буває, що підстави для такого рішення знаходяться і продавця. Бувають випадки, коли магазин просто не встигає обробити всі покупки і скасовує деякі з них.
У таких випадках ви отримуєте свої гроші назад в автоматичному режимі. Для повноти картини правильно згадати ще про одне характерному вигляді повернення коштів на Аліекспресс. Відбувається він через суперечку, але готується до нього вам не доведеться. Як тільки ви відкриєте диспут, продавець вишле вам адресу, куди вам слід направити посилку з вашим товаром. Він повинен бути в гарному стані, бажано, щоб була збережена заводська упаковка і бирки.

Так реалізується одна з можливостей розділу Аліекспресс Молл, безумовний або внутрішній повернення
Так реалізується одна з можливостей розділу Аліекспресс Молл, безумовний або внутрішній повернення. Він надається всім російським покупцям товарів з доставкою зі своєї ж країни. Сьогодні все більше магазинів відкривають на території РФ свої склади. Вони наймають російськомовних співробітників для роботи з клієнтами з СНД. Все це обумовлюється тим, що на даний момент саме колишні країни Союзу приносять магазину найбільший прибуток. Тому часто для російських покупців створюються особливі умови, як внутрішній повернення.
У всіх інших випадках повернення грошей з Аліекспресс при суперечці відбувається через те, що посилка будь-яким чином не задовольняє вимоги покупця. Причини на це можуть бути різні:
- Дефекти товари або відвертий брак.
- Пошкодження посилки вже в процесі транспортування.
- Помилки продавця при відправці товару (прийшов не той розмір, колір, комплект).
- Реальний зовнішній вигляд і функції товару не відповідають опису продавцю.
- Здійснення загубилася під час шляху або ж її не відправляти зовсім.
- Прибула неповна комплектація товару.
- Неправильна консультація продавця.
Про останній варто пояснити докладніше. Уявімо, що ви шукайте собі плаття, але не можете визначитися з розміром. Ви вимірюєте свою фігуру і даєте всі отримані дані продавцеві, щоб він сам підібрав потрібну модель сукні. Спеціальний працівник проводить невелику консультацію, після чого ви робите замовлення, але виявилося, що розмір вам все-таки не підходить. В інших випадках винні в цьому ви, адже розмір одягу покупці вибирають не самі. У цьому випадку продавець, по суті, взяв відповідальність на себе, так що відповідати буде він.

В незалежності від причини, на Аліекспресс відбувається повернення грошей при суперечці практично по одному і тому алгоритму
В незалежності від причини, на Аліекспресс відбувається повернення грошей при суперечці практично по одному і тому алгоритму.

Як правильно відкрити суперечка на Аліекспресс, щоб повернути гроші?

Для початку вам потрібно з'ясувати, чи варто відкривати суперечка. Іноді покупці і самі припускаються помилок при покупці. Потрібно спочатку переконатися, що це не так. Уважно прочитайте опис товару, якщо вам прийшло не те, що ви очікували. Це поширена причина відкриття програшних суперечок. Для прикладу можна взяти покупку квітів на Аліекспресс. Багато покупців розраховують, що до них прийде рослина в красивому горщику, ну або хоча б його паросток, як зображено на фото, але насправді в посилці тільки зерна. Зазвичай все це описано в самій назві, але все ж багато хто хотів би вірити в краще.
Бувають випадки, коли покупець відкриває суперечка через неправильне розміру, але в підсумку виявляється, що він сам неправильно підібрав його по таблиці. У подібному випадку ви тільки втратите свого часу, так що перед початком диспуту все перевірте.
Щоб це зробити, вам потрібно зайти в свій профіль. В її меню знайдіть розділ «Мої замовлення». У ньому є інформація про всі ваші надбання на Аліекспресс. Знайдіть товар, з приводу якого хочете відкрити суперечка і уважно вивчіть всі дані замовлення.

Якщо перевірка пройшла успішно, і винен все-таки продавець, приступаємо до підготовки
Якщо перевірка пройшла успішно, і винен все-таки продавець, приступаємо до підготовки. Вам необхідно зробити знімки шлюбу або дефекту, товару в цілому. Бажано, щоб у вас ще й було відео розпакування товару. Ми радимо вам чинити, таким чином, кожен раз, коли ви купуєте щось на Аліекспресс в середній або високої цінової категорії. Так ви убезпечите себе в звинуваченнях, що самі зіпсували товар. Бувають продавці, які заради збереження свого прибутку здатні і на таке. Так що подбайте про те, щоб у вас була максимальна кількість доказів своєї правоти.
Коли підготовка закінчена, приступаємо до відкриття самого спору. Знову зайдіть в розділ «Мої замовлення» і знайдіть необхідний нам товар. У його картці знайдіть кнопки «Детальніше» або «Відкрити суперечка». Незважаючи на те, що називаються вони по-різному, призводять чомусь до однієї і тієї ж сторінці з більш докладним описом всієї інформації про замовлення. Так що неважливо, куди саме ви натиснете.

Тепер вам потрібно знову знайти кнопку «Відкрити суперечка»
Тепер вам потрібно знову знайти кнопку «Відкрити суперечка». На цей раз кнопка приведе туди, куди нам потрібно.

Перед вами відкриється перша форма для відкриття спору, в ній ви повинні вибрати варіант вирішення майбутнього диспуту
Перед вами відкриється перша форма для відкриття спору, в ній ви повинні вибрати варіант вирішення майбутнього диспуту. Всього їх два. Перший називається «Тільки повернення». Він має на увазі собою часткову компенсацію. «Повернення товару і грошей» передбачає цілковитий обмін. Ви відправляєте товар назад і отримуєте всі виплачені за нього гроші.

У більшості випадків доводиться вибирати саме другий варіант
У більшості випадків доводиться вибирати саме другий варіант. Справа в тому, що витрати на відправку товару назад продавцеві вам ніхто не зобов'язаний компенсувати. У підсумку, за повернення недорогий речі можна віддати навіть більше грошей, ніж ви отримаєте в якості повної компенсації.
Іноді набагато простіше взяти лише частину грошей і витратити їх на ремонт товару. Якщо до вас прийшов невідповідний предмет одягу, ви можете його продати, і в підсумку навіть отримати невеликий прибуток, а від продавця - тільки компенсацію.
Тому ми рекомендуємо вам уважно ознайомитися з умовами різних варіантів вирішення спору і прийняти правильне рішення, а вже після цього вас спрямує на форму для заповнення. І тут починається один з найважливіших етапів відкриття спору.

Чи буде проведено на Аліекспресс повернення грошей по спору, залежить і від того, як правильно ви заповніть цю форму
Чи буде проведено на Аліекспресс повернення грошей по спору, залежить і від того, як правильно ви заповніть цю форму. Тут ви повинні докладно описати причину, по якій хочете отримати компенсацію. На цьому ж етапі необхідно представити докази вашої правоти. Як ми пам'ятаємо, в цій якості виступають фото і відео.
Зверніть увагу на суму компенсації. Якщо ви все ж вибрали «Тільки повернення» в цьому рядку необхідно вказати, яку саме суму компенсації хочете отримати. Тут бажано робити для себе невеликий запас. Практично всі продавці після відкриття подібного спору починають торгуватися. Причому торг цей перетворюється на справжній спорт. Поки ви хоч дещо не поступилися і не знизите свої вимоги, продавець буде наполягати на це.
Так що зробіть невеликий запас для маневру. Тоді ви зможете знизити суму компенсації, і задоволеними залишаться всі. Найкраще перевищити бажану суму на 20-30%.
Суперечки на Аліекспресс на повернення починаються відразу ж після того, як покупець натискає на кнопку «Відправити».

Як вести суперечку на Аліекспресс, щоб повернути гроші?

Після відкриття спору у продавця є приблизно 3 дні на відповідь
Після відкриття спору у продавця є приблизно 3 дні на відповідь. Зазвичай так довго магазин не затягує і дає перший коментар вже через кілька годин, особливо якщо ви потрапили в робочий час.
Якщо ви відкрили суперечка для безумовного або внутрішнього повернення в якості першого ж повідомлення до вас прийде інформація про адресу доставки. Туди ви направите свій товар і зовсім скоро отримаєте гроші назад.
В інших випадках продавець, як ми і говорили, починає торгуватися. Чи не найчесніші з них вже на цей етапі починають відмовлятися, заперечувати свою провину і намагатися повернути хід справи вже в вашу сторону.
Бувають випадки, коли продавець і зовсім не відповідає в системі спору, а пише вам в особистих повідомленнях. Він пропонує відправити новий товар до вас на адресу, без будь-яких додаткових дій з вашого боку. Тобто повертати товар або ж готувати додаткові докази вам не доведеться. Є умова: ви повинні скасувати суперечка і вирішувати всі виниклі проблеми в особистих повідомленнях.
Ніколи не варто йти на таку угоду. Вона дорого вам обійдеться. Тільки суперечка є вашим єдиним способом отримати захист і справедливість. Як тільки ви його скасуйте, продавець зазвичай перестає відповідати. Звичайно, ніякої компенсації від нього чекати не варто. Таким чином, вас банально обдурили. Через деякий час продавець отримає гроші за замовлення, а ви не зможете відкрити суперечка повторно.
Тому, які б блага вам не обіцяв магазин, продовжуйте вести суперечку. Якщо в результаті діалогу безпосередньо з продавцем вам не вдалося прийти до спільного рішення, доведеться загострювати диспут.

Кнопку для цього дії знайти зовсім легко
Кнопку для цього дії знайти зовсім легко. Після загострення в суперечку уклиниться ще і співробітник Аліекспресс. Він розгляне докази і доводи обох сторін і ухвалить своє рішення.
Ми вже знаємо, що у випадку з Аліекспресс фраза «Клієнт завжди правий» абсолютно не актуальна. Відкриття спору на Аліекспресс на повернення грошей не дає гарантії, що ви все-таки отримаєте гроші. Точно так само і з загостренням. Навіть в такому випадку адміністрація може встати на сторону магазину.
У вас все ж залишається шанс отримати хоч щось. Є вибір між рішенням Аліекспресс і останньою пропозицією магазину. Якщо варіант адміністрації вас не задовольнив, ви просто приймаєте позицію магазину.

Куди і як довго повертаються гроші після суперечки на Аліекспресс?

Якщо ви чекаєте тільки часткову компенсацію, термін повернення починає відраховуватися, як тільки закривають суперечка. Якщо ж ви хочете отримати повне повернення, для початку вам необхідно відправити товар назад. Спочатку уточніть, яким чином це краще зробити. У деяких продавців є особливі умови, особливо якщо мова йде про Аліекспресс Молл. У місцевому повернення вам можуть відмовити навіть через те, що ви використовували не той спосіб доставки.
Так що уточніть всі ці моменти, добре упакуйте товар, відправте його і не забудьте дати номер для відстеження продавцю. Поки ви цього не зробите, посилка буде вважатися ще не відправленої і в підсумку через надмірне очікування суперечка можуть закрити і ви вже не отримаєте ні грошей, ні товару.
На Aliexpress суперечка закінчується з поверненням товару продавцю і після цього починається відлік терміну відправки грошей. Зверніть увагу, що на Аліекспресс можливий тільки на той гаманець або карту, з якої було сплачено товару. Особливо уважно поставтеся до цього, якщо ви вже втратили доступ до даного фінансового інструменту. Тоді необхідно налаштувати повернення коштів на спеціальний гаманець Alipay.
До речі, триватиме він буде всього один день. На інші гаманці гроші приходять набагато довше. В даній таблиці вказані всі терміни повернення.

Зверніть увагу, що в якості одиниці вимірювання тут застосовуються робочі дні, тобто  свята і вихідні дні не враховуються
Зверніть увагу, що в якості одиниці вимірювання тут застосовуються робочі дні, тобто свята і вихідні дні не враховуються. Найбільше очікувати повернення кошти вам доведеться в січні і лютому, коли і в СНД, і в Китаї проводяться тривалі новорічні канікули.
В інший же час очікувати повернення занадто довго вже не доведеться, адже навіть в таблиці терміни дані з великим запасом. Зазвичай операція проходить в 2, а то і в 3 рази швидше.
Щоб перевірити, на якій стадії в даний момент знаходиться ваш повернення, необхідно зайти в розділ «Мої замовлення» і знову знайти необхідний товар. Після завершення суперечки, його картка кілька зміниться. Тепер на ній ви побачите кнопку «Стадії повернення». Варто тільки підвести до неї курсор, як ви відразу побачите шкалу з трьома позначками. По ній і можна побачити і зрозуміти хоча б приблизні терміни повернення.

Якщо за шкалою гроші повинні бути вже у вас, але це не так, спочатку радимо вам перевірити всі гаманці
Якщо за шкалою гроші повинні бути вже у вас, але це не так, спочатку радимо вам перевірити всі гаманці. Як ми пам'ятаємо, гроші повертаються на ту карту або електронний гаманець, з якого і була проведена оплата. Цілком можливо, що ви просто забули, як саме оплачували своє придбання і просто не там перевіряєте наявність грошей.
Буває і так, що гроші повертаються, мало не відразу, але людина про це не в курсі, адже повідомлення не було. Найчастіше так відбувається з банківськими картами. Зазвичай банк не оповіщає про подібні операції, адже вони не вважаються повноцінним поповнення рахунку.
Якщо і після цього гроші не знайшлися, перевірте свій рахунок Alipay. У самому крайньому випадку зверніться в підтримку Аліекспресс. Хоча не варто думати про гірший кінець. Набагато частіше повернення грошей при суперечці на Аліекспресс проходить швидко і без проблем.


Набагато частіше повернення грошей при суперечці на Аліекспресс проходить швидко і без проблем

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

В яких випадках на Аліекспресс можна повернути гроші через суперечку?
Як правильно відкрити суперечка на Аліекспресс, щоб повернути гроші?
Як вести суперечку на Аліекспресс, щоб повернути гроші?
Куди і як довго повертаються гроші після суперечки на Аліекспресс?
В яких випадках на Аліекспресс можна повернути гроші через суперечку?
Як правильно відкрити суперечка на Аліекспресс, щоб повернути гроші?
Як вести суперечку на Аліекспресс, щоб повернути гроші?
Куди і як довго повертаються гроші після суперечки на Аліекспресс?
Знайшли помилку?

Новости