Повернення товару по гарантії на Aliexpress (Аліекспресс)

  1. В яких випадках товар з Аліекспресс можна повернути по гарантії?
  2. Як повернути товар по гарантії на Аліекспресс?

Незважаючи на те, що на даний момент Аліекспресс є найпопулярнішим товаром в Росії і навіть в ряді країн СНД, багато хто все одно бояться там замовляти. Пов'язано це може бути з багатьма причинами, але якщо говорити тільки про техніку, то тут все досить просто. Люди не розуміють, яким чином працює гарантія на Аліекспресс. Що їм робити, якщо товар прийшов бракованим або постраждав під час доставки? Яким чином відбувається повернення товару по гарантії на Aliexpress?

В яких випадках товар з Аліекспресс можна повернути по гарантії?

На Аліекспресс дають всі ті ж гарантії для покупців, що і в звичайних роздрібних магазинах нашої країни
На Аліекспресс дають всі ті ж гарантії для покупців, що і в звичайних роздрібних магазинах нашої країни. Правда, через віддаленість складом деякі з них складно використовувати, тому вони трохи обмежені.
В цілому гарантія повернення на Аліекспресс ділиться на два типи:
- Гарантія на повернення бракованого товару.
- Гарантія на повернення товару без вказівки причини.
Перший варіант доступний вам у випадку з усіма товарами магазину. Його можна вважати гарантією за замовчуванням. Ви можете обміняти бракований товар протягом всього терміну захисту покупців і ще 15 днів після його закінчення. Правда, в останньому випадку зробити це буде трохи складніше, адже ви повинні ще й довести, що шлюб просто не можна було визначити в момент отримання посилки і виявили ви його тільки при експлуатації.
Тому настійно вам рекомендуємо спочатку добре перевірити всі функції обраного вами товару, деякий час покористуватися ним і тільки після цього підтверджувати його отримання.

Зверніть увагу ще й на те, що далеко не всі дефекти дозволяють вам повністю обміняти товар
Зверніть увагу ще й на те, що далеко не всі дефекти дозволяють вам повністю обміняти товар. Якщо ви можете відремонтувати обрану річ у вашому місті, а якщо мова йде про одяг, просто виправити її в швейній майстерні, то вам запропонують тільки часткову компенсацію.
У більшості випадків такий варіант навіть більш вигідний. Якщо ви захочете повернути всі гроші за товар, то вам доведеться відправляти його назад в Китай. Коштує це зовсім недешево, але на Аліекспресс ви можете запросити тільки ту суму, яку оплачували. Виходить, ніхто не відшкодовує вам витрати на пересилку. Більш того, ніхто і не зобов'язаний цього робити.
Звичайно, сумлінні продавці розуміють, що винні в ситуації, що склалася зовсім не ви, тому пропонують свої варіанти компенсації. Правда, не завжди вони для нас вигідні, адже просто повернути гроші магазин не прагне. Замість цього, він запропонує знижку на наступну покупку або купон. Хоча ви навряд чи захочете ще раз щось купувати в магазині, звідки вам прийшов шлюб.
Якщо ж ви непросто повертаєте гроші, а обмінюєте товар на справний, тут вже все трохи простіше. Продавець просто відправляє вам подарунок разом з основною передумовою, який і повинен компенсувати ваші витрати.
Безумовний повернення товару по гарантії на Aliexpress доступний вже не кожному. Таку можливість надають товари, які продаються в розділі Молл. Тут зосереджені магазини, які мають свої торгові точки або просто склади на території Росії. У них менші витрати на відправку, тому такі продавці можуть собі дозволити повернення товарів без пояснення причини з вашого боку.

Така гарантія називається внутрішнім поверненням
Така гарантія називається внутрішнім поверненням. Діє він протягом 15 днів після підтвердження замовлення. Протягом цього терміну ви можете просто повернути товар назад, якщо він вам просто не сподобався або не підійшов.
Є певні умови повернення товарів в Аліекспресс Молл. Річ має бути придатна для подальшої реалізації, тому все те, що ви активно носили або користувалися, тому повернути не можна. Хоча, якщо ви зберегли всі фірмові упаковки, і були обережні, може і вам вдасться повернути товар.

Як повернути товар по гарантії на Аліекспресс?

В незалежності від того, який саме гарантією ви хочете скористатися, вимагати її доведеться через суперечку. Все це через те, що на Аліекспресс діє особлива система оплати. Ви спочатку оплачуєте товар, але продавцю ці гроші не дістаються до тих пір, поки ви не підтвердите отримання товару. Весь цей час до цього вони будуть заморожені на спеціальному рахунку Аліекспресс.
Виходить, вимагати компенсації безпосередньо від магазину не потрібно. У нього просто немає ваших грошей. Тому і доводиться повідомляти Аліекспресс про те, що ви здійснити на Aliexpress повернення по гарантії.
Яким чином це відбувається? Звичайно ж, в першу чергу вам необхідно зайти в свій профіль Аліекспресс. Відкрийте її меню і знайдіть там вкладку «Мої замовлення».

Тут ви побачите інформацію про всі покупки на Аліекспресс
Тут ви побачите інформацію про всі покупки на Аліекспресс. Знайдіть товар, який ви хочете повернути і зверніть увагу на його картку. Там є кнопки «Детальніше» або ж «Відкрити суперечка». Натискаємо на будь-яку з них. У будь-якому випадку ви опинитеся на сторінці з більш детальним описом вашого замовлення, де знову потрібно знайти кнопку «Відкрити суперечка».

На цей раз ви вже опинитеся на потрібній сторінці
На цей раз ви вже опинитеся на потрібній сторінці. Перед вами стоїть вибір. Ви повинні вирішити, яким чином повинен вирішиться ця суперечка на вашу думку. Є два варіанти: повернення грошей або повернення товару і грошей. Якщо бути точніше, то це часткова компенсація або ж повна. Краще добре задумайтеся над вибором і вирішите що вам буде вигідніше. Як ми вже сказали, ніхто не зобов'язаний вам компенсувати витрати на відправку посилки назад в Китай. Тому може бути вигідніше буде просто отримати трохи від сплаченої суми назад.
Якщо ж ви впевнені, що хочете обміняти товар, то вибирайте другий варіант «Повернення товару і грошей».

Тепер потрібно заповнити форму для відкриття спору
Тепер потрібно заповнити форму для відкриття спору. Якщо ви просто хочете скористатися своєю гарантією внутрішнього повернення, вам потрібно вказати відповідну причину і суму повернення. Уже цього буде достатньо для того, щоб отримати свою компенсацію.
Якщо ви виявили шлюб, для початку вам потрібно довести його наявність. Для цього зробіть кілька чітких знімків вашого придбання, де буде видно вади. Просто ідеально, якщо у вас ще і є відео розпакування посилки, за яким буде зрозуміло, що це саме шлюб, а не ваша вина. Про всяк випадок знімайте на камеру розпакування всіх дорогих посилок.
Всі підготовлені докази ви повинні підкріпити до суперечки. Крім того, вам потрібно вказати суму повернення, а також описати всі ваші претензії в повідомленні. Дуже уважно поставтеся до цього етапу, адже від цього залежить, виграєте ви суперечка.
Думаємо зрозуміло, що продавець не хоче відшкодовувати вам гроші, яким би добрим і чесним він здавався на перший погляд. Якщо у нього з'явиться хоч найменший шанс відмовити вам у поверненні товару по гарантії на Аліекспресс, він ним скористається.
Якщо доведеться загострити спір, то Аліекспресс не прийме вашу позицію беззастережно, а спочатку перевірити докази обох сторін. Якщо у вас виявилося недостатньо фактів для підтвердження вашої правоти, вам можуть просто відмовити. Ви програєте суперечку, втратите час і гроші.
Так що добре готуємося до диспуту, даємо максимум фотографій, відео та інших матеріалів, що вказують на брак. Після цього натискаємо на відповідну кнопку і відкриваємо суперечка.

Після цього у продавця залишається 3 дні на те, щоб вам відповісти
Після цього у продавця залишається 3 дні на те, щоб вам відповісти. Якщо мова йде про гарантоване повернення всередині країни, то продавець просто висилає вам адресу, куди потрібно відправляти посилку, а також свої вимоги по відправленню. Як правило, обмежуються вони тільки наявність номера для відстеження посилки. Якщо ж мова йде про тендітних і дорогих товарах вам можуть докладно описати, як упакувати річ і якою службою відправити. Продавець має право вимагати від вас повертати товари тільки певної службою доставки.
Якщо ж ви виявили шлюб і саме тому ведете суперечку, спочатку всі продавці просто намагаються торгуватися. Для них теж невигідний повне повернення товару, тому спочатку вони пропонують часткову компенсацію. Ви можете поторгуватися і в підсумку прийти до спільного рішення. Якщо компроміс не знайшов, доведеться загострювати суперечку.

Тепер в гру вступає адміністрація магазину Аліекспресс
Тепер в гру вступає адміністрація магазину Аліекспресс. Спеціальний працівник розгляне думку обох сторін і ухвалить своє рішення. Правда, воно не буде остаточним. Ви можете вибрати і останнє речення продавця, якщо воно вам більше підійшло.
У даній статті ми розглядаємо саме повернення товару і грошей. Якщо спір вирішився таким чином, то продавець відправляє вам адресу свого складу. Сам же диспут офіційно ще не закритий і не слід закривати його до тих пір, поки посилка не дійде до продавця.
Що залишилося зробити? Беремо товар, пакуємо його. Якщо мова йде про гарантоване і безумовне повернення, то упаковувати товар доведеться в фірмову коробку, зберігши при цьому всі етикетки. Далі йдемо на пошту, відправляємо посилку і отримуємо трек для її відстеження.
Далі потрібно відправити цей набір цифр продавцю. На це вам відводиться всього 7 днів. Офіційно буде вважатися, що ви відправили товар назад тільки після отримання трек номера продавцем. Так що не забувайте про це важливому моменті.
Залишається тільки дочекатися поки товар дійде до продавця. Після цього ви вже можете чекати свої гроші назад.


Після цього ви вже можете чекати свої гроші назад

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

В яких випадках товар з Аліекспресс можна повернути по гарантії?
Як повернути товар по гарантії на Аліекспресс?
Що їм робити, якщо товар прийшов бракованим або постраждав під час доставки?
Яким чином відбувається повернення товару по гарантії на Aliexpress?
В яких випадках товар з Аліекспресс можна повернути по гарантії?
Як повернути товар по гарантії на Аліекспресс?
Яким чином це відбувається?
Що залишилося зробити?
Знайшли помилку?

Новости