Повернення водійських прав (посвідчення) після позбавлення: порядок, здача іспиту

  1. Чи можливий дострокове повернення водійських прав
  2. Відновлення посвідчення після закінчення терміну
  3. Необхідні документи
  4. Складання іспиту з ПДР
  5. порядок отримання

втративши прав , Кожен водій з нетерпінням чекає хвилюючого моменту їх повернення. Але якщо хтось думає, що після закриття терміну можна буде на хвилинку заглянути в відділення ГИБДД і забрати своє посвідчення, то він помиляється.

Це процедура, до якої треба бути підготовленим заздалегідь. Тому сьогодні ми і розповімо вам, що робити, як відновити і забрати (отримати) водійські права (посвідчення) після позбавлення .

Чи можливий дострокове повернення водійських прав

У водія, позбавленого прав , Відразу ж виникає бажання повернути їх достроково. Але зараз це неможливо. Є, правда, проект закону про можливість повернення прав після закінчення половини отмеренного терміну. Але і цей закон буде стосуватися не всіх. Пільгової опцією не можуть скористатися:

Ті, хто має це право, повинні написати клопотання і відобразити в ньому такі моменти:

Поки ж залишається тільки одна примарна надія повернути права раніше встановленого часу - апеляційний суд вищої інстанції. При цьому шансів виграти справу більше, якщо ви подали позов про перегляд рішення до його вступу в силу. В іншому випадку вас чекає тривалий і цілком ймовірно безрезультатний процес.

Про порядок повернення (отримання) водійського посвідчення (прав) після закінчення терміну позбавлення розповімо нижче.

Більш докладно про дострокове повернення прав після позбавлення розповість це відео:

Відновлення посвідчення після закінчення терміну

Для своєчасного відновлення водійського посвідчення (прав) після позбавлення треба спочатку прорахувати дату завершення «дискваліфікації». Розрахується вона просто.

Початком терміну відбуття покарання вважається день здачі прав в ГИБДД, який повинен бути позначений на вашому екземплярі заяви про здачу прав. Додайте до нього тривалість терміну без прав і можете вважати наступний календарний день датою візиту в ГИБДД.

Ми вже розповідали раніше про те, як перевірити права на позбавлення . Давайте дізнаємося далі про те, які документи потрібні після позбавлення водійських прав.

Необхідні документи

Але попередньо бажано потурбуватися про підготовку необхідних для цього візиту документів Але попередньо бажано потурбуватися про підготовку необхідних для цього візиту документів. Документи ці наступні:

  • Будь-який з документів, який може підтвердити вашу особу (паспорт, посвідчення особи).
  • Копія судового рішення, прийнятого у вашій справі.
  • Підтвердження факту здачі посвідчення, яке у вас має бути.

У деяких випадках при видачі посвідчення водія після позбавлення необхідна і медична довідка :

  • Якщо прав позбавили за поїздку в п'яному вигляді.
  • Відмова від запропонованого медичного огляду для перевірки наявності алкоголю в організмі.
  • Вживання наркотиків або алкоголю безпосередньо після аварії.

Про те, що після позбавлення водійських прав треба здавати іспити, розповімо нижче.

Більш докладно про правила повернення прав після позбавлення розповість цей відеосюжет:

Складання іспиту з ПДР

Здача теорії по дорожнім правилам з недавнього часу стала обов'язковою умовою повернення прав. Для цього немає сенсу втрачати час і чекати закінчення терміну. Треба потурбуватися цим заздалегідь.

Для перездачі після позбавлення водійського посвідчення потрібно зайти в ГИБДД, маючи на руках паспорт і постанову про позбавлення вас прав, і з'ясувати, коли можна здати іспити. Там же написати заяву про допуск до складання теоретичного іспиту на влаштовує вас дату, за наявним у них зразком. На відміну від іспиту при первинному отриманні прав , На цей раз питання стосуватимуться тільки ПДР. У разі провалу, перездати можна тільки через тиждень.

А далі ми дізнаємося, як повернути водійське посвідчення після позбавлення.

порядок отримання

Отже, порядок отримання водійських прав після позбавлення. Тепер, коли все готово, можна приступити до процедури повернення прав. Для цього треба:

  • Оплатити всі накладені на вас ГИБДД штрафи , якщо вони ще не сплачені . І мати при собі підтверджують це квитанції або чеки.
  • Прийти в потрібний (розрахований раніше) термін в той самий відділення ГИБДД , Куди ви здавали свої права (за місцем прописки). При собі треба мати всі підготовлені документи.
  • Написати заяву про повернення. Подати всі документи в установленому порядку і отримати свої права назад.

У тому випадку, якщо ви не маєте можливість або не хочете повернути права відразу, то у вас в запасі є ще три роки. Після закінчення цього терміну незатребувані права знищуються.

Про отримання посвідчення водія після позбавлення за алкогольне сп'яніння розповість даний відеоролик:

Новости