Повернення грошей з Аліекспресс без повернення товару

  1. Чи можливий на Аліекспресс повернення грошей без товару, і в яких випадках?
  2. - Товар має невеликі дефекти
  3. - Прийшов не той розмір, колір або комплектація
  4. - Опис товару було невірним
  5. Чи можна повернути всі гроші без повернення товару?
  6. Як правильно повернути гроші з Аліекспресс без повернення товару?
  7. Як відбувається повернення грошей без товару на Аліекспресс?

Аліекспресс працює за тими ж правилами захисту покупців, що і будь-які інші магазини на території Росія. Тому, якщо товар вас чимось не задовольнив, ви можете повернути його і отримати всі свої гроші назад. Повернення грошей з Аліекспресс без повернення товару теж можливий. Правда, в такому випадку зазвичай можна розраховувати тільки на часткову компенсацію.

Чи можливий на Аліекспресс повернення грошей без товару, і в яких випадках?

Будь повернення на Аліекспресс оформляється через суперечку. Проблема тільки в тому, що у вас немає ніякої гарантії, що ви його виграєте. Для Аліекспресс клієнтами є не тільки ви, але і магазини, які працюють на цьому майданчику. Сайт зобов'язаний захищати обидві сторони угоди, тому не прийме чиюсь позицію, не розібравшись в ситуації. Вам потрібно підготувати докази своєї правоти. Так що вимагати гроші просто так не вийде.

Звичайно ж, навіть в такому випадку є винятки
Звичайно ж, навіть в такому випадку є винятки. На Аліекспресс Молл Діє гарантія внутрішнього повернення. Завдяки їй ви можете повернути будь-який товар, не пояснюючи причини. Повернення товару - це обов'язкова умова. Без цього отримати свої гроші назад можна тільки в таких випадках:

- Товар має невеликі дефекти

Це найчастіша причина, по якій покупці вимагають часткової компенсації від покупців. Правда, тут обов'язково одна умова. Дефект, який є у товару, сам по собі не заважає його використання.
Наприклад, ви купуєте зволожувач повітря, він відмінно працює, виконує свої завдання, але на корпусі є невеликий скол. Він утворився через те, що продавець не досить добре упакований товар.
У випадку з одягом до причин такої компенсації можна віднести відсутні гудзики або ж нерівні шви. Суму повернення в такому випадку буде залежить від розміру дефекту. Якщо він зовсім невеликий, то випросити велику суму у вас не вийде. Якщо ж для виправлення дефекту вам доведеться звернутися в швейну майстерню, то можна вимагати покривати вам всі ці додаткові витрати.

Бувають випадки, коли Аліекспресс не повертає гроші, а просто ремонтує товар
Бувають випадки, коли Аліекспресс не повертає гроші, а просто ремонтує товар. Відбуватиметься це може різними способами: або продавець просить вислати товар йому, або дає адресу майстерень в вашому місті, з яким він працює. Як ви розумієте, другий варіант можливий тільки з великими брендами і містами.
Ще, якщо ви домовилися відремонтувати техніку в вашому місті, багато робите це за свій рахунок, потім надаєте квитанцію. На цьому етапі багато хто намагається смухлевать, і вказувати велику суму. Навіть якщо ви буде в змові з майстерні, такий обман легко приховати. Після цього ви не отримаєте ні копійки, ще й будете заблоковані. Доведеться створювати новий профіль.

- Прийшов не той розмір, колір або комплектація

Продавці - це такі ж люди, як і ми з вами. Вони теж помиляються і досить часто. Тому іноді, коли ви отримуєте посилку з Аліекспресс, її вміст може стати для вас сюрпризом. Іноді буває навіть так, що вам приходить кардинально не той товар, який ви замовляли, наприклад, футболки замість нижньої білизни і навпаки. Все-таки саме такі випадки досить рідкісні. Щоб вирішити проблеми продавець просто просить вислати товар назад, а вам відправляє вже те, що потрібно, заодно давши невеликий бонус за незручності.
Набагато частіше продавець помиляється з розміром, кольором або комплектацією. Наприклад, ви замовляєте червоне плаття, а вам приходить зелене. Звичайно ж, в такому разі справедливішим буде просто повернути товар і отримати за нього гроші.

Однак, в даному випадку можливий тільки повернення грошей з Аліекспресс без повернення товару
Однак, в даному випадку можливий тільки повернення грошей з Аліекспресс без повернення товару. У більшості випадків адміністрація встає саме в таку позицію. Ви зможете отримати тільки частина з своїх грошей.
Хоча, якщо розібратися це вигідно, в тому числі, і для вас. Справа в тому, що Аліекспресс виплачує тільки ті гроші, які ви віддали за товар і ніяк не більше. Витрати на відправку товару ви оплачуєте самі, і ніхто не зобов'язаний вам їх компенсувати.
Виходить, що за вирахуванням доставки ви все одно не отримаєте всі свої гроші. У підсумку, у випадку з недорогими товарами стає набагато вигідніше погоджуватися тільки на часткову компенсацію.

- Опис товару було невірним

Помилки продавців - це цілком звичайна справа, але деякі з них іноді намагаються відверто обдурити своїх клієнтів, вказуючи невірну інформацію в описі.
Наприклад, в магазині одягу може бути написано, що цей товар виконаний з натуральної шкіри, але на ділі це самий звичайний дерматин. Продавець каже, що дана лампа світить ультрафіолетом, але, виявляється, що вона просто дає фіолетове світіння. Загалом, варіантів може бути багато.

Іноді ви можете зажадати і повну компенсацію, якщо обман в описі виявився для вас критичним
Іноді ви можете зажадати і повну компенсацію, якщо обман в описі виявився для вас критичним. Так виробляє, коли певний параметр стає вирішальним у виборі товару.
В інших же випадках, як і в попередньому прикладі краще просити тільки частини грошей, щоб потім не витрачати свій час і кошти на доставку.

Чи можна повернути всі гроші без повернення товару?

Як ми вже зрозуміли, у всіх попередніх прикладах ми можемо розраховувати тільки на частину грошей. Хіба не можна вимагати повної компенсації без повернення товару? Такі приклади теж є, але вони вже не так поширені.
Перший варіант - це коли в процесі доставки товар повністю втрачає свій товарний вигляд. Найчастіше так трапляється зі скляними виробами. В обов'язки продавця, в тому числі входить і ретельна упаковка подібних товарів, але такі неприємні випадки все одно відбуваються.

Повертати вам, по суті, нічого, адже товар знищений
Повертати вам, по суті, нічого, адже товар знищений. У вас теж нічого не залишається, так що можна вимагати повної компенсації всіх витрат.
Ще один приклад на Аліекспресс, коли повернення грошей без повернення товару - це будь-які перешкоди для відправлення посилки назад. Розглянемо на прикладі. Людині приходить акумулятор однієї потужності, а виявляється. Що він більш слабкий, але при цьому упаковка стверджує зворотне. Виходить, що продавець обдурив, але якщо відправити товар назад і його перевірять на митниці, покупцеві можуть пред'явити звинувачення у фальсифікації товару. Так що про зворотну відправку не може йти й мови. Продавцю доведеться повертати гроші без товару.

Як правильно повернути гроші з Аліекспресс без повернення товару?

Не завжди у вас вийде повернути свої гроші без товару і без особливих проблем. Як ми вже сказали, Аліекспресс захищає обидві сторони угоди, і не буде просто так вимагати від продавця повернення. Вам доведеться довести свою правоту в суперечці, який, по суті, можна назвати судової майданчиком Аліекспресс.
До суперечки слід досконально підготуватися. Спочатку зробіть знімки дефектів товару, якщо вони є. Якщо мова йде про неточний описі, будуть потрібні ще й скріншоти екрану з тими моментами, де вас привели в оману.
Буде просто чудово, якщо у вас є ще й відео того, як ви розпаковуєте свою посилку. Звичайно, так роблять далеко не всі, але все ж ми радимо надходити вам саме таким чином якщо до вас йде досить дорога посилка з Аліекспресс.

Далі ж залишається тільки уявити всі ці докази вже продавцю. Вам потрібно зайти в свій профіль і знайти в його меню пункт «Мої замовлення». Тут буде дана інформація про всі ваші покупки на сайті.

Знайдіть той товар, з приводу якого хотіли б відкрити суперечка
Знайдіть той товар, з приводу якого хотіли б відкрити суперечка. У його картці будуть написи «Детальніше» та «Відкрити суперечка». Нам потрібно наддають на будь-яку з них.
В обох випадках ви потрапите на сторінку з більш детальною інформацією про ваше замовлення. Тут потрібно знову знайти кнопку «Відкрити суперечка» і на цей раз, вона вже приведе туди, куди потрібно.

Перед вами відкриється перша форма
Перед вами відкриється перша форма. У ній ви повинні вибрати оптимальний результат вашого спору. Є два варіанти: тільки повернення і повернення товару і грошей. З огляду на, яку тему ми розбираємо, нам потрібно вибрати перший варіант.

Тепер ви побачите форму для заповнення
Тепер ви побачите форму для заповнення. У ній потрібно повністю вказати причину вашого невдоволення. Причому робити це потрібно на англійській мові. У цій же формі потрібно залишити все фото і відео, які у вас є на цей випадок.

Зверніть увагу, що в цьому ж пункт ви прописуєте суму повернення
Зверніть увагу, що в цьому ж пункт ви прописуєте суму повернення. Можливо, ви вже вирішили для себе, який компенсація буде досить. Обов'язково збільште це число ще на 10-20%. Справа в тому, що продавці на Аліекспресс практично ніколи не виплачують ті гроші, які спочатку запитує покупець. Він торгується з усіх сил, намагаючись хоч трохи знизити свої витрати. Якщо ви хочете, щоб суперечка зважився швидко, вам потрібно залишити собі запас для торгів.
Коли заповніть форму залишається натиснути на кнопку «Відправити». Суперечка буде відкритий, і тепер слово за продавцем. Зазвичай магазин відразу ж пропонує свої варіанти вирішення спору в діалогах самого диспуту.
Бувають і такі варіанти, коли продавець відразу ж звертається вам в особистих повідомленнях. Зазвичай в таких випадках просять закрити суперечку, адже він негативно впливає на рейтинг продавця. У відповідь на це він обіцяє повторно відправити товар, але на цей раз вже з бонусами. Деякі і зовсім говорять, що вже зробили це і навіть дають трек номер.
Не варто вірити в подібні обіцянки. Їх дають тільки шахраї. Якщо ви закриєте суперечка, відкрити його вже не зможете. У підсумку, продавець просто отримає гроші за товар, а ви залишитеся у розбитого корита.
Пам'ятайте, що суперечка - це ваша єдина захист в подібних ситуаціях. Чи не закривайте його до тих пір, поки результати вас не задовольнять. Якщо ж не вдається прийти до спільного рішення з продавцем, доведеться загострювати суперечку.

Тоді до нього приєднається ще й працівник Аліекспресс
Тоді до нього приєднається ще й працівник Аліекспресс. Він розгляне доводи обох сторін і в підсумку прийме своє рішення. Якщо воно буде невигідним для вас, ви все ще можете зупинитися на варіанті, який в останній раз запропонував продавець.

Як відбувається повернення грошей без товару на Аліекспресс?

Плюс повернення грошей без повернення товару в тому, що відразу ж після закінчення суперечки можна почати чекати свої гроші. Як довго, залежить від того, яким способом ви розплачувалися. Гроші з Аліекспресс приходять тільки на той рахунок, з якого виплачувалися. Зроблено це для того, щоб зловмисники при зломі вашого облікового запису, ніяк не могли забрати всі ваші кошти.
Зразкові терміни повернення грошей можна побачити в цій таблиці.

Зверніть увагу на те, що всі цифри дані тут з великим запасом
Зверніть увагу на те, що всі цифри дані тут з великим запасом. Термін повернення грошей залежить не тільки від продавця або Аліекспресс, тому ніхто не може дати точної дати. На випадок непередбачених ситуацій створюється великий запас. Насправді ж на електронні гаманці гроші зазвичай приходять в протягом 3-4 днів, а карту - за тиждень.
Винятком може стати будь-який період свят, особливо напередодні і після Нового Року. У таблиці всі терміни вказані в робочих днях, тобто свята і вихідні не враховуються. На Новий рік, коли вихідні закінчуються в Росії, вони тільки починаються в Китаї. Так що очікування платежу може затягнутися.
Якщо ви хочете знати хоча б те, на якій стадії знаходиться ваш повернення, потрібно заглянути знову в картку товару. Після закінчення спору її зовнішній вигляд змінюється. Тепер тут є напис «Стадії повернення». Досить піднести курсів і ви побачите всю необхідну інформацію.

Якщо шкала заповнена наполовину, то гроші вже пішли з системи Аліекспресс і тепер очікується відповідь від вашого банку
Якщо шкала заповнена наполовину, то гроші вже пішли з системи Аліекспресс і тепер очікується відповідь від вашого банку. Коли гроші прийдуть на ваш рахунок, шкала буде заповнена повністю.
Це і були всі правила і нюанси повернення грошей з Аліекспресс без зворотного відправлення вашого товару.


Це і були всі правила і нюанси повернення грошей з Аліекспресс без зворотного відправлення вашого товару

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter

Чи можливий на Аліекспресс повернення грошей без товару, і в яких випадках?
Як правильно повернути гроші з Аліекспресс без повернення товару?
Як відбувається повернення грошей без товару на Аліекспресс?
Чи можливий на Аліекспресс повернення грошей без товару, і в яких випадках?
Чи можна повернути всі гроші без повернення товару?
Хіба не можна вимагати повної компенсації без повернення товару?
Як правильно повернути гроші з Аліекспресс без повернення товару?
Як відбувається повернення грошей без товару на Аліекспресс?
Знайшли помилку?

Новости