Повернення квитків на літак авіакомпанії "Аерофлот", куплених через інтернет: правила і умови проведення процедури

  1. причини повернення
  2. вимушений повернення
  3. добровільне повернення
  4. Повернення електронного квитка
  5. умови повернення
  6. Повернення безповоротного квитка

У разі форс-мажорній ситуації у компанії "Аерофлот" існує опція повернення придбаних квитків. Для того щоб повернути квиток, потрібно слідувати правилам та умовам процедури повернення. З умовами повернення краще ознайомитися заздалегідь, ще до покупки квитків.

причини повернення

Авіакомпанії розрізняють дві категорії повернення: вимушений і добровільний.

вимушений повернення

У ситуації, коли політ неможливий через незалежні від пасажира вагомих причин, при повернення квитка авіакомпанія поверне його повну вартість, не застосовуючи штрафні санкції.

Аерофлот вважає такими причинами:

  • перенесення, скасування або затримку рейсу;
  • хвороба або смерть пасажира або його близьких родичів , Підтверджені документально;
  • повне скасування пересадки або незабезпечення стикування рейсу, раніше заявлені авіакомпанією;
  • зміна маршруту або тарифу;
  • відсутність зазначених в квитку крісел або зручностей.

добровільне повернення

У всіх інших випадках повернення вважається добровільним і обкладається штрафом, який вирізняється залежно від тарифу. Чим ближче дата вильоту і чим дешевше обійшовся квиток, тим більшу суму утримає авіакомпанія.

Повернення електронного квитка

Електронні квитки можна повернути не тільки через основні офіси продажів , А й через офіційний сайт Аерофлоту, але тільки в тому випадку, якщо після покупки не вносилися зміни.

Для цього необхідно зробити ряд кроків.

Крок 1. Зайти на сайті Аерофлоту в особистий кабінет і перейти в розділ " Купити квиток ".

Крок 2. Вибрати кнопку "Пошук бронювання / обмін / Повернення ".

Крок 3. Ввести прізвище пасажира і код бронювання авіаквитка, що прийшов по електронній пошті при покупці.

Крок 4. На сторінці з інформацією про рейс натиснути на кнопку "Повернення".

Через кілька днів (іноді термін може досягати трьох тижнів) гроші повернуться на карту , З якої було сплачено покупка квитка.

Також електронні квитки можна повернути особисто, звернувшись з паспортом в офіс продажів Аерофлоту або до туроператору , Який його продав.

Гроші також прийдуть на карту. А ось куплений в касі квиток повернути через інтернет можна.

умови повернення

Для повернення купленого в касі квитка Аерофлоту слід звернутися в найближчу касу і мати при собі:

  • паспорт ;
  • квиток або номер бронювання;
  • документ, що підтверджує необхідність повернення - для вимушеного повернення (довідка про хвороби , Свідоцтво про смерть, папір з печаткою про перенесення або скасування рейсу, яку можна отримати на стійці представництва Аерофлоту в аеропорту).

Повернути гроші можна як за весь маршрут, так і за його частину, оформлену окремим квитком.

Якщо в маршруті зібрані кілька тарифів, то повернуть суму за правилами тарифу з найбільш жорсткими обмеженнями (наприклад, якщо частина маршруту долається в літаку Бізнес Преміум класу, а частина - в Комфорт Оптимум, повернення здійснюється за правилами для Комфорт Оптимум, т. Е. З утриманням плати).

Для різних тарифів існують різні умови повернення.

При поверненні квитка класу Бізнес до і після закінчення реєстрації на рейс здійснюється:

При поверненні квитка класу Бізнес до і після закінчення реєстрації на рейс здійснюється:

  • для тарифів Преміум (з кодом JFM, JFO, CFM, CFO, DFM, DFO, IFM, IFO, ZFM, ZFO) - повернення коштів у повному обсязі без утримання провідний плати;
  • для тарифів Оптимум (JCL, JCO, CCL, CCO, DCL, DCO, ICL, ICO, ZCL, ZCO) - з утриманням частини провізної плати (2300 рублів за транзакцію при перевезенні по РФ, 35 євро при міжнародних перевезеннях і 4500 JPY при перевезенні в Японію або з неї).

Клас Комфорт:

  • при поверненні квитка до і після закінчення реєстрації на рейс для тарифів Преміум (WFM, WFO, SFM, SFO, AFM, AFO) проводиться повернення коштів без утримання провізної плати;
  • для тарифів Оптимум (WCL, WCO, SCL, SCO, ACL, ACO) при поверненні до закінчення реєстрації - з утриманням частини провізної плати (2300 рублів за транзакцію при перевезенні по РФ, 35 євро при міжнародних перевезеннях, 4500 JPY при перевезенні в Японію і з неї), а після закінчення - повернення неможливе.

Клас Економ:

  • при поверненні квитка до і після закінчення реєстрації на рейс для тарифів Преміум (YFM, YFO, BFM, BFO, MFM, MFO, UFM, UFO, KFM, KFO, HFM, HFO, LFM, LFO, QFM, QFO, TFM, TFO, EFM, EFO, NFM, NFO) проводиться повне повернення коштів без утримання провізної плати;
  • для повернення квитків до закінчення реєстрації тарифів Оптимум (YCL, YCO, BCL, BCO, MCL, MCO, UCL, UCO, KCL, KCO, HCL, HCO, LCL, LCO, QCL, QCO, TCL, TCO, ECL, ECO, NCL , NCO) - повернення з утриманням частини провізної плати;
  • після закінчення реєстрації для тарифів Оптимум (YCL, YCO, BCL, BCO, MCL, MCO, UCL, UCO, KCL, KCO, HCL, HCO, LCL, LCO, QCL, QCO, TCL, TCO, ECL, ECO, NCL, NCO ), до і після закінчення реєстрації для тарифів Бюджет (YVU, YVO, BVU, BVO, MVU, MVO, UVU, UVO, KVU, KVO, HVU, HVO, LVU, LVO, QVU, QVO, TVU, TVO, EVU, EVO , NVU, NVO) і Промо (RSX, RSO) - повернення провізної плати неможливий (це безповоротні тарифи).

У разі повернення квитків, придбаних не в касі Аерофлоту, з покупця можуть бути утримані збори і комісії агентства-посередника.

Повернення безповоротного квитка

Безповоротний авіаквиток - квиток, який не підлягає обміну та поверненню. Найчастіше це дешеві квитки, які забезпечують авіакомпанії заповнюваність маршруту.

Здати такий квиток без причини і отримати відшкодування всієї суми неможливо, однак, можна повернути невелику частину грошей - касові збори.

А ось з вимушеним поверненням все простіше - досить звернутися в офіс продажів і мати при собі:

  • паспорт;
  • документ, що підтверджує необхідність повернення;
  • Заява на поворотну процедуру;
  • маршрутну квитанцію, що містить позначку про анулювання броні.

Для повернення квитків компанії "Аерофлот" необхідно чітко розуміти, до якої категорії вони належать, які правила потрібно дотримуватися при процедурі повернення квитків даної категорії, а також мати при собі необхідну документацію.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!


Новости