Повний скидання Android до заводських налаштувань: усунення можливих проблем

  1. У яких випадках необхідно виконати скидання
  2. Використовуємо стандартний функціонал
  3. Використання сервісних кодів
  4. Використовуємо меню відновлення
  5. Можливі проблеми

Телефони та планшети під управлінням «Андроїда» передбачають можливість виконати скидання налаштувань. При цьому далеко не всі користувачі знають, як зробити hard reset на android. Існує кілька варіантів, починаючи від використання стандартних функцій і закінчуючи використанням спеціального меню відновлення смартфона.

У яких випадках необхідно виконати скидання

Відновлення до заводських налаштувань (або хард ресет) потрібно в кількох випадках. Сюди можна віднести:

  • продаж свого пристрою, щоб напевно виконати видалення всіх своїх даних і іншого сміття;
  • некоректна робота операційної системи, регулярні збої і глюки;
  • рішення проблем з деякими стандартними додатками, зокрема, службами Google.
  • неможливо запустити систему або встановити будь-яке додаток.

У більшості випадків повністю вирішити проблеми з роботою ОС може повне скидання налаштувань. При цьому зробити хард ресет варто тільки у виняткових випадках, так як він призведе до повної втрати призначених для користувача даних. Ви втратите свої фотографії, номера в пам'яті телефону, встановлені ігри і програми, а також інші файли. Відновлення даних можливо, якщо ви попередньо створили резервну копію на флеш-карту або через комп'ютер. Також можна скинути необхідні файли і номера в хмарне сховище, а потім синхронізувати телефон, а також виконати установку необхідних додатків.

Використовуємо стандартний функціонал

Не знаєте, як зробити скидання налаштувань до заводських на «Андроїд» найпростішим способом? Можна використовувати стандартне меню. Практично на всіх телефонах ( «Самсунг», «Леново», HTC і навіть на китайському смартфоні) стандартний функціонал дозволяє без додаткових маніпуляцій зробити скидання всіх попередніх. Для скидання налаштувань чітко дотримуйтесь нижчеописаній інструкції:

  1. Зайдіть в загальні налаштування телефону.
  2. Знайдіть розділ меню «Відновлення та скидання» або його аналог (може знаходитися в розширених настройках).
    Телефони та планшети під управлінням «Андроїда» передбачають можливість виконати скидання налаштувань
  3. Якщо потрібно зробити резервну копію, натисніть «Копіювання на SD-карту». Переконайтеся, що на флешці досить вільного місця.
  4. Виберіть пункт «Скидання до заводських налаштувань». Система виведе попередження, де вам необхідно кілька разів підтвердити дії.

Після даних дій система почне видалення даних, не зачіпаючи інформацію на карті пам'яті. Після обнулення рекомендується правильно перевантажити смартфон для коректної роботи. Перезапуск робиться за допомогою натискання і утримування кнопки харчування. Після цього ви можете відновити свої особисті дані з карти пам'яті .

Використання сервісних кодів

як перезавантажити телефон , Якщо в стандартних настройках на смартфоні або планшеті «Андроїд» ви не можете знайти потрібний розділ? Тут неодмінно скористайтеся спеціальними керуючими кодами. Подібний спосіб буде актуальний як на китайському, так і на гаджеті відомого виробника. Подивитися необхідний код ви можете в мережі Інтернет. Попередньо радимо ознайомитися з декількома джерелами, щоб бути впевненим у правильності комбінації. Як перезавантажити телефон? Просто введіть комбінацію в поле набору номера. Якщо нічого не сталося, додатково натисніть виклик.

Варто зазначити, що подібні коди дозволяють не тільки виконати скидання налаштувань на планшеті або телефоні, а й отримати досить точні дані про апаратну частину телефону, а також провести ряд параметрів. Список всіх налаштувань, які можна змінити, без проблем ви знайдете на просторах мережі. За допомогою сервісних кодів можна перезапустити «Андроїд» без кнопки живлення. Це може бути актуально в тих випадках, коли клавіша пошкоджена і не реагує на натискання.

Використовуємо меню відновлення

Давайте розглянемо, як зробити на «Андроїд» повний reboot. Для цього Вам знадобиться меню Рековері. Що таке Recovery? Це своєрідний аналог биос на Android, який дозволяє зробити ребут, очистити кеш і розділ data. Щоб дізнатися, як перезавантажити «Андроїд» через рекавери і скинути його до заводських налаштувань, виконайте наступні пункти:

  1. Щоб перезавантажити «Андроїд» через Recovery на телефоні, необхідно спочатку потрапити в це меню. Робиться це за допомогою кнопки включення і клавіш регулювання звуку. У загальному випадку їх необхідно все три одночасно затиснути, а потім утримувати до появи меню. Кожен бренд робив свої комбінації, тому рекомендуємо пошукати потрібні в Інтернеті.
  2. Як тільки ви перейдете в Recovery mode, вам слід вибрати wipe data factory (factory reset). Якщо при натисканні на сенсор команди немає, значить, управління планшетником або смартфоном відбувається тільки клавішами. Кнопки гучності для пересування бігунка, кнопка харчування для вибору.
  3. Підтвердіть свої дії, натиснувши yes delete all user data. Після цього буде виконана жорстка перезавантаження.
  4. Як перезавантажити планшет і вийти з меню Рековері? Виберіть пункт Reboot System. Гаджет перезавантажується не більш як 5 хвилин. Весь обсяг даних буде втрачено (в тому числі налаштовані додатки).

Тепер ви знаєте, як зробити жорстко повний скидання пристрою «Андроїд» за допомогою інженерного меню . Цей спосіб актуальний в тому випадку, коли немає команди для скидання за допомогою спеціальних кодів (або ви просто не знайшли підтверджену комбінацію, при цьому не хочете ризикувати). Як тільки ви зробите рестарт, апарат з точки зору інтерфейсу і оболонки набуде вигляду як під час покупки.

Можливі проблеми

Що робити, якщо Ви скидали телефон до стандартних налаштувань, але проблеми з операційною системою не зникли? Такий результат подій - поширена проблема. Швидше за все, проблема в апаратній частині, так як програмна оболонка після скидання має свій первісний вигляд. Рекомендуємо віднести свій гаджет в сервісний центр, де фахівці виконають ретельну діагностику. Якщо hard reset не допоміг усунути глюки і підвисання, можливо, варто перепрошити смартфон на новішу або стару версію «Андроїд» .

Як скинути настройки і виконати перезавантаження ? Залежно від телефону, є невелика кнопка, яка захована в маленькому отворі. Натиснути її можна за допомогою голки або скріпки. В інструкції до свого смартфону ви можете дізнатися, чи є подібна кнопка на вашому гаджеті. Як правило, над нею можна знайти напис Reset.

Як правило, над нею можна знайти напис Reset

Поскаржитись на контент

Як перезавантажити телефон?
Що таке Recovery?
Як перезавантажити планшет і вийти з меню Рековері?

Новости