Powerbank на 6 елементів 18650 5v / 9v / 12v (3,7v)

$ 16,93 (купував за $ 19)

Це вже мій шостий за рахунком Powerbank. Я вирішив написати про нього огляд тому що він дуже сильно відрізняється від того, що потрапляло в мої руки раніше. Але почну по порядку. У мене були 2 powerbank-а, кожен на 4 елементи 18650. Але користуватися ними було не дуже зручно. Разом вони досить багато важили і мали тільки по одному виходу USB на 1А. Так як часто заряджав від них планшет і телефон, доводилося включати їх обидва одночасно. Причому ємності одного (елементи 18650 були далеко не нові) не вистачало повністю зарядити планшет, і доводилося після зарядки телефону перекидати кабелю ідозаряжать планшет. Ну і ще ці старі powerbank-і мали виступаючі клавіші включення-виключення, частенько самі включалися в сумці і не мали автоматичного вимкнення. Коротше, купа незручностей. Тому було рішення пошукати powerbank болше ємності, хоча б на 6 елементів 18650. Знайшов відразу 2 види по осудною ціною. Точніше, герой нашого огляду був по осудною ціною, а другий - взагалі коштував $ 5. Така низька ціна мене збентежила, тому і замовив обидва види. Про дешевий варіант розповім в іншому огляді (до речі, мої побоювання були марними, незважаючи на таку низьку ціну це виявився чудовий powerbank).

Ще трохи фото:

Характеристики з сайту продавця:

  • Intelligent charging with indicator to show the charging status
  • Output current-limiting protection to avoid damage when over load
  • With identification resistor, can charge most cell phones as well as iPhone and other Apple products.
  • 5V-USB (1) (Apple model): Max 2A support for Apple devices such as ipad iphone and ipod, MP4, Tablet 5V devices
  • 5V-USB (2) (Samsung Nokia limiting mode): Limit 1A supports Samsung P1000 Nokia, and MP3, MP4, Tablet 5V devices
  • Battery five shows: 100% 80% 60% 40% 20%
  • Output: 5V = 2A, 9V = 1.5A, 12V = 1A
  • Input: 5V-2A
  • Batteries: 6x 18650 lithium batteries (not included)

Ще мене зацікавила можливість отримати від даного powerbank не тільки 5v на виходах USB (а їх 2 і значить можна заряджати два девайса одночасно), але і окремий вихід на якому можна отримати 9v і 12v. Я подумав що можна було б спробувати живити від цієї коробочки ехолот і не тягати з собою на риболовлю важкий свинцевий акумулятор.

Powerbank отримав в картонній кольоровій коробці (все в ієрогліфах), всередині в приємному на дотик пакетику сама коробка і 2 кабелі: один для зарядки powerbank від USB, другий для живлення зовнішніх пристроїв від 9 або 12 вольт. Роз'єми різні, переплутати їх неможливо. Зарядного пристрою в комплекті немає. Але його я замовив заздалегідь і вже робив на нього огляд, ось посилання .

Але його я замовив заздалегідь і вже робив на нього огляд,   ось посилання

Сама коробочка дуже якісно зроблена з приємного на дотик пластика «soft touch».

Сама коробочка дуже якісно зроблена з приємного на дотик пластика «soft touch»

\ \

На верхній кришці 5 світлодіодів, які показують заряд акумуляторів і вбрання напруга. А також кнопка включення-виключення і управління режимом роботи.

На торці два 5-вольтів USB-роз'єму на 1А і 2А. І 2 різних за діаметром гнізда для підключення кабелю зарядки і кабелю живлення 9 або 12 вольт.

Ззаду табличка з параметрами і 4 гвинти, що кріплять задню кришку. На задній кришці мене зацікавила останній рядок перед ієрогліфами. Там де вказані струми, є ще одна напруга, 3,7v -4A. В описі на сайті про 3,7v нічого не сказано, тільки 5v, 9v і 12v. Виявилося, що напруга 3,7 (реально трохи більше 4v) все ж є!

На бічному торці перемикач On-Off. Я не відразу зрозумів що це таке. Powerbank включається і працює як в положенні ON, так і в положенні OFF, різниці ніякої. Я, спочатку подумав що цей перемикач просто не працює. Але потім, досвідченим шляхом встановив що цей перемикач включає-вимикає систему автоматичного вимкнення powerbank-a (якщо перемикач в положенні ON і навантаження не підключена, powerbank сам вимикається через кілька секунд, якщо в положенні OFF - залишається включеним, навіть якщо навантаження не підключена). Це дуже зручно і великий плюс.

Відкриваємо коробку.

Відкриваємо коробку

Всередині бачимо плату перетворювача-контролера заряду. Зроблено все акуратно, несмитих флюсу немає. Все гарно. Ось тільки щільність монтажу низька, плата могла бути і трохи менше.

Ось тільки щільність монтажу низька, плата могла бути і трохи менше

Збоку 6 відсіків для елементів 18650. Останній зрушать, щоб між ним і іншими елементами розмістилися саморізи кріплення кришки.

Збоку від елементів близько сантиметра вільного простору. Чесно кажучи, тут китайські конструктора мене розчарували. Коробка немаленька, але її без проблем можна було б зробити на сантиметр коротше і вже. Але що є, то вже є.

При підключенні до зарядного пристрою спалахують світлодіоди, що показують поточний відсоток заряду акумуляторів і блимає наступний світлодіод. При заряді powerbank споживає від 1,5 А спочатку зарядки до приблизно 0,4 А в кінці. Після того як акумулятори повністю зарядилися, горять всі всетодіоди і пристрій відключається від зарядки, струм споживання 0А.

Після того як акумулятори повністю зарядилися, горять всі всетодіоди і пристрій відключається від зарядки, струм споживання 0А

Управляється powerbank дуже просто. Натискаємо кнопку на верхній кришці. Світлодіоди запалюються показуючи поточний рівень заряду акумуляторів і гаснуть. Горить тільки світлодіод біля напису 5V, сигналізуючи що на виході напруга 5 вольт. Подвійне натискання на кнопку (або натиснути і потримати) перемикає напруга на 9V, що сигналізує світлодіод біля напису 9V. Ще подвійне (або довгий) натискання - перемикання на 12V, наступне подвійне (довгий) натискання - вимкнення powerbank. Ось тут-то і фокус з недокументованими 3,7V. Коли пристрій вимкнений, вихід через обмежувач струму в 4А підключений безпосередньо до акумуляторів.

Обмежувач струму (захист від КЗ працює). Ось відео з прикладом включення-перемикання режимів-виключенням.

Мої висновки: відмінний, якісно зроблений powerbank з розширеними можливостями і красивою роботою. Один-єдиний недолік - нераціональне розміщення акумуляторів і внаслідок цього злегка завищені габаритні розміри.

Можливо, вам буде цікаво:

Новости