Пральна машина для дачі без водопроводу і з ним: міні, напівавтомат, автомат

  1. Пральні машини для дачі без водопроводу
  2. Актіваторная міні машинки
  3. «Фея»
  4. «Ассоль» ХРВ 50-880S
  5. «Принцеса»
  6. Пральні машини напівавтомат
  7. «Фея» СМПА 3002Н
  8. Rolsen WVL-300S
  9. Vimar VWM-44
  10. Машинки-автомат з баком для води
  11. Gorenje W 72ZX1 / R + PS PL95
  12. Gorenje W 72ZY2 / R + PS PL95
  13. Пральні машини автомат для дачі
  14. ZANUSSI ZWY61005RA
  15. ELECTROLUX EWT0862IDW
  16. BEKO WKY 71031 PTLYW2
  17. LG F-10B8MD
  18. Загальні критерії при виборі пральної машини для сільської місцевості
  19. Поради по підключенню пральки (при відсутності водопроводу)

Колись в особливо не облаштованих дачних умовах прання була великою проблемою і крім як прати вручну варіантів не було. Однак зараз як ніколи актуальним є питання придбання пральних машин для дачі. І не дивно, що він має цілий ряд нюансів, пов'язаних з благоустроєм літнього заміського будинку.

Пральні машини для дачі без водопроводу

Відсутність водопроводу на дачі - явище часте. Але навіть в таких умовах Цей режим необхідний, причому неодноразово. І пральна машинка повинна бути особливою, пристрій якої враховує відсутність водопроводу і каналізації. Для таких умов існує 3 типи пральних машин:

  • Активаторний;
  • напівавтомат;
  • машинка-автомат з баком для води.

Активаторний;   напівавтомат;   машинка-автомат з баком для води

Актіваторная міні машинки

Цей тип пральних машин самий бюджетний і відмінно підходить саме для дачі. Практично всі маніпуляції проводяться вручну: подача гарячої та холодної води, викачування води, віджим білизни (якщо немає вбудованої центрифуги). Виглядає пристрій як пластикова або металева ємність різного об'єму з кришкою. У нижній частині є отвір для зливу води. Мотор завжди прикріплений збоку зовні, а активатор розташований всередині, прикріплений до однієї зі стінок.

Активаторний тип машинок випускається вітчизняними виробниками. Найпопулярнішим варіантом є машинка-малятко. Про таку «крихітка» чув, мабуть, кожен, адже свого часу це була найпопулярніша пральна машина. Вона компактна за габаритами, обсяг завантаження білизни не перевищує 2 кг. «Малютка» - це загальна назва маленьких пральних машин, а не назву виробника. Відомими фірмами, що випускають «крихіток», є «Фея», «Ассоль», «Принцеса».

«Фея»

Найперша модифікація машинок цього виробника, що відноситься до Активаторний типу. «Фея 2» вже є напівавтоматом. «Фею» можна придбати за ціною від 3000 рублів. Максимальна вага завантаження не перевищує 3 кг. Кількість споживаної енергії становить 160 Вт, якщо в машинці працює віджим.

Новіші моделі пральної машинки «Фея» серії 4000 і 5000 відрізняються від своєї попередньої версії великими розмірами, обсягами завантаження і, зрозуміло, ціною. В пральну ємність вміщається 5 кг білизни, а потужність споживання складає 230 Вт.

В пральну ємність вміщається 5 кг білизни, а потужність споживання складає 230 Вт

«Ассоль» ХРВ 50-880S

Ще один популярна модель пральної машинки активаторного типу. Придбати її можна за ціною 6500 рублів. Для дачі це ідеальний варіант, оскільки пристрій мобільно і встановлюється в будь-якому місці. Завантажити і випрати можна 5 кг білизни за одне прання.

Воду в бак доведеться заливати самостійно, причому температура вибудовується теж вручну. У дно машинки вбудований гвинт з лопастями, який і здійснює процес прання. На зовнішній поверхні встановлені перемикачі, що регулюють режими прання «Нормальний» і «Делікатний». Є також режим «Тільки прання», сенс якого в тому, що після одного сеансу годі й полоскати і не зливати мильну воду, а провести в ній ще одне прання.

Є також режим «Тільки прання», сенс якого в тому, що після одного сеансу годі й полоскати і не зливати мильну воду, а провести в ній ще одне прання

«Принцеса»

Міні-машинка, в якій можна випрати 1 кг білизни. Ціна такої дачної помічниці складається 3000-3500 рублів. Один сеанс прання триває протягом 15 хвилин, причому час відміряється вбудованим таймером. Наповнення ємності водою і слив здійснюється через спеціальний отвір, до якого приєднується шланг. Сам пристрій виконано з міцного пластику. Знизу вбудовані прогумовані ніжки для надійного розташування на будь-який, навіть слизькою, поверхні. Є і ручка для зручного транспортування моделі. «Принцеса» - економічна малятко, для роботи якої потрібно всього лише 140 Вт.

Прати речі з делікатних матеріалів в таких машинках не рекомендується, інакше вони втратять свій первинний вигляд.

Актіваторная машинки - ідеальний варіант для тих, у кого на дачі немає водопроводу, і тих, хто цінує економію і простоту пристрою.

Пральні машини напівавтомат

Для дачі, де відсутня водопровід, можна придбати пральні пристрої типу напівавтомат. Напівавтомати - це машинки, що складаються з двох відсіків. У перший завантажується суху білизну і здійснюється прання, у другому відбувається віджимання, оскільки в ньому встановлена ​​центрифуга. А ось полоскання доведеться проводити в зовсім інший ємності (тазу, відрі і т.п.), а після поміщати білизна в відсік для віджимання. Так, процес трудомісткий, але зате напівавтомат - це ідеальний варіант для дач з відсутністю водопроводу.

Кращими моделями такого типу є наступні:

«Фея» СМПА 3002Н

Вартість даного пристрою становить 4500 рублів. При використанні проводиться вертикальне завантаження білизни, маса якого не повинна перевищувати 3 кг. Виконано пристрій з високоміцного пластика, але вага її відчутний - 11 кг. Машинка дуже проста в експлуатації. На зовнішній поверхні є регулятори, перемикання яких призводить до зміни режиму прання. Пристрій добре справляється з різними видами забруднень. У «Феї» продумана безпеку і запобігання переливу води, а також перевантаження білизни. Якщо ці умови не будуть дотримані, то машинка просто зупинить роботу.

Rolsen WVL-300S

Бюджетна дачні помічниця вартість в 3600 рублів. У машинці вертикальне завантаження сухої білизни, вага якого не повинен перевищувати 3 кг. Пристрій дуже компактне і транспортується, тому прати за допомогою Rolsen WVL-300S можна навіть в дачному дворі. Машинка не вибаглива до використання особливих дорогих пральних порошків, споживає малу кількість електроенергії, що робить її одним з найбільш економічних пристроїв.

Vimar VWM-44

Напівавтоматична малятко, яка не потребує спеціального водопостачання. Цінник на дану модель не перевищує 3500 рублів. Завантаження білизни здійснюється вертикально, максимальне його кількість складає 4 кг. На верхній частині Vimar VWM-44 розташовані перемикачі режимів.

Одним з переваг напівавтоматів є те, що в них впроваджена система безпеки, яка запобігає перевищення рівня води.

Машинки-автомат з баком для води

На дачу можна встановити повноцінну пральну машину-автомат, причому навіть за умови відсутності водопостачання та водовідведення. У такого типу машинок є пластиковий бак для води. У одних моделей він прикріплений збоку, у інших ззаду. В цей бак воду наливають вручну, а деякі моделі оснащені вбудованим насосом, який можна під'єднати, наприклад, до колодязя.

Найпопулярнішою машинкою-автомат з баком для води є пристрій від виробника Gorenje.

Gorenje W 72ZX1 / R + PS PL95

Пристрій для дачного будинку без зручностей. Як і більшість автоматів, не є бюджетною технікою. Ціна становить 22250 рублів. Згідно відгуками, це відмінна помічниця для дачної прання, яка оснащена високоміцним пластиковим баком об'ємом в 100 л.

За один сеанс Gorenje W 72ZX1 / R + PS PL95 здатна випрати 7 кг білизни. Пристрій оснащений автоматичним управлінням за допомогою спеціальної панелі на фронтальній стороні. Розробники подбали і про безпечну роботу пристрою, тому оснастили його контролем рівня піни, дисбалансу, а також захистом від дітей.

Розробники подбали і про безпечну роботу пристрою, тому оснастили його контролем рівня піни, дисбалансу, а також захистом від дітей

Gorenje W 72ZY2 / R + PS PL95

Ще одна машинка-автомат від виробника. Її характеристика практично ідентична з Gorenje W 72ZX1 / R + PS PL95, але все ж перша модель відрізняється більшою потужністю. Режим полоскання здійснюється при 800 об / хв, що на 200 одиниць більше, ніж аналогічна модель. Ці показники відображаються і на ціні, хоч і не значно. Gorenje W 72ZY2 / R + PS PL95 варто 23350 рублів.

Пральні машини автомат для дачі

Якщо на дачі є всі зручності, зокрема, водопровід, краще віддати перевагу зручним машинкам-автоматам з функцією полоскання і віджимання. Тоді вам буде корисно знати як користуватися пральною машиною автомат . Правда, вартість таких помічниць буде в рази дорожче, ніж ціна активаторних пристроїв або напівавтоматів.

Яких же виробників вибирають дачники?

ZANUSSI ZWY61005RA

Вартість цієї моделі становить 24000 рублів. Машинка оснащена вертикальним завантаженням, а максимальна вага білизни становить 6 кг. Пристрій оснащений функцією полоскання і віджимання в 1000 оборотів. При цьому пральна машина відноситься до класу енергоспоживання «А», а значить, економічна. Компактністю модель не відрізняється, так що слід заздалегідь підготувати для неї місце.

ELECTROLUX EWT0862IDW

Пральна машина, оснащена тими ж параметрами і функціями, що і Зануссі. Варто дешевше на 2000 рублів.

тут можна прочитати про найпоширеніші збої і дізнатися коди несправностей пральних машин Electrolux.

BEKO WKY 71031 PTLYW2

Бюджетний варіант пральної машинки для дачі з водопроводом вартістю в 17000 рублів. Машинка дозволяє випрати 7 кг речей за один сеанс. У ній передбачена система захисту від протікання, контролю кількості піни, а також блокування від дітей.

LG F-10B8MD

Відмінно підійде для дачі водопроводом. Ціна моделі становить 21300 рублів. Пристрій розрахований на 5,5 кг завантажуються речей. Це невелика, але потужна і економна в плані електроенергії модель відмінно впишеться навіть в маленьку ванну. У ній передбачена система захисту від впливу дітей, частковий захист від протікання і підвищеного рівня піни.

Додатково прочитати про несправності пральних машин фірми LG можете в цієї статті .

Загальні критерії при виборі пральної машини для сільської місцевості

Вибір пральної машини для дачі практично не відрізняється від вибору пристрою в квартиру або будинок зі зручностями. у статті "Як вибрати пральну машину" можете в цьому переконатися.

Основними критеріями при покупці є:

  • прийнятна ціна;
  • низьке споживання електроенергії;
  • кількість завантаження білизни;
  • наявність необхідних функцій: полоскання, віджимання;
  • популярність марки;
  • надійність і довговічність;
  • відсутність проблем при покупці і заміні зіпсованих деталей.

Якщо вартість придбання не є першорядним фактором, краще витратитися і купити надійний автомат, який відповідає більшості вимог. Він виконує всі функції прання самостійно, без втручання людського фактора.

Якщо на дачі немає ніяких умов для підключення автоматичної пральної машинки, то відповідним варіантом стане або машинка-автомат, або Активаторний малятко. До речі, такі машинки після закінчення дачного сезону можна буде без проблем забрати з собою додому.

Поради по підключенню пральки (при відсутності водопроводу)

Для того, щоб встановити пральну машинку на дачі, можна скористатися одним із запропонованих способів:

  1. Заливати воду в відсіки вручну через відділення для засипання порошку.
  2. Зробити подачу води в пристрій від спеціального об'ємного бака, який повинен розташовуватися на кілька рівнів вище, ніж машинка.
  3. Пробурити свердловину для подачі води до автомата (в разі, якщо немає колодязя).
  4. Встановити маленький насос між машиною і баком з водою.

перейшовши по цим посиланням можна дізнатися докладний опис установки і підключення пральної машини в домашніх умовах.

Пральна машина для дачі в наші дні вже далеко не розкіш, а необхідний пристрій, яке повністю витісняє прання в тазах або ваннах. Навіть якщо ваш заміський літній будиночок позбавлений умов комфорту, це не привід відмовлятися від корисної побутової техніки, що полегшує процес прання.

Яких же виробників вибирають дачники?

Новости