Пральні машини під раковину: огляд, розміри, правила вибору 2Стіралкі.ру

  1. Особливості низьких пральних машин
  2. Популярні моделі
  3. Candy Aquamatic 1D835-07
  4. Zanussi FSC 1020 З
  5. Eurosoba 600
  6. Daewoo Electronic DWD-CV701JC
  7. Zanussi FCS825C
  8. Candy Aqua 2D1040-07
  9. Candy Aquamatic 2D1140-07
  10. Eurosoba 1100 Sprint

Далеко не у кожної людини є можливість придбати хорошу квартиру з необхідним йому кількістю кімнат і з просторою ванною кімнатою. Останній момент найбільш важливий, так як квартир з нормальними ванними дуже мало. Тому деякі люди змушені відмовляти собі в покупці пральної машини автомата. Але обмежувати себе зовсім не обов'язково - виручить низька пральна машина під раковину. У цьому огляді ми обговоримо, що представляє собою техніка даного класу і які її основні особливості і характеристики.

Особливості низьких пральних машин

Міні пральна машинка під раковину - це невеликий клас побутової техніки, розрахованої на експлуатацію в малогабаритних ванних кімнатах. Традиційні апарати мають середньою висотою в межах 80-85 см, шириною 60 см і глибиною від 60 до 33 см. З цього стрункого ряду кілька вибиваються вертикальні пральні машини, які характеризуються шириною 40 см, заввишки 80-85 см і глибиною приблизно 60 см. Але для деяких ванних кімнат (і кухонь) навіть цього занадто багато - знайти стільки вільного простору для розміщення пральної машини буває важко.

Вбудовані пральні машини не можна назвати низькими, так як вони мають практично такими ж розмірами, як і їх окремо стоять аналоги.

Виходом із ситуації стає пралка під раковину. До цієї категорії відносяться гранично компактні і низькі по висоті пральні машинки. Їх дуже мало, але зате їх можна засунути в найменшу нішу заввишки до 70 см і навіть нижче. Окремі моделі мають висотою до 60 см, завдяки чому вони підходять для експлуатації в малогабаритних ванних кімнатах.
Маленька пральна машина автомат під раковину майже ні в чому не поступається своїм «старшим» побратимам. Давайте розглянемо основні особливості даної техніки:

  • Відсутність попереднього замочування в деяких моделях - в цілях економії місця тут застосовується подвійний лоток, а не потрійний, як в традиційних апаратах;
  • Зменшені габарити по всім сторонам - необхідно для того щоб заховати пральну машину у ванній під раковину;
  • Практично повний функціонал - так, тут є додаткові полоскання і повний набір програм.

Недоліком є ​​обмежена місткість, що не досягає навіть 5 кг - більшість моделей низьких пральних машин вміщує в себе 3,5-4 кг білизни.

Популярні моделі

Давайте складемо найпростіший рейтинг пральних машин під раковину, що включає в себе найбільш затребувані моделі. Їх не дуже багато, тому ми пройдемося майже по всіх наявних у продажу агрегатів. До речі, в їх числі ми не знайдемо моделі від Бош або LG - в усякому разі, сьогодні вони не випускається. Пральна машина під раковину - це ще один недоступний варіант, так як ретельні пошуки подібної моделі ні до чого не привели. Тому ми зупинимося на знайдених примірниках.

Тому ми зупинимося на знайдених примірниках

Candy Aquamatic 1D835-07

Якщо десь в інтернеті і зустрічаються аналогічні рейтинги низьких пральних машин, то і там дана модель з імовірністю 99% займе перше місце. Отже, перед нами один з найбільш затребуваних апаратів на російському ринку. Модель розрахована на 3,5 кг білизни, це цілком звичайний показник для машинок з даної категорії. Швидкість віджиму становить до 800 об / хв, тому розраховувати на ідеальну сухість виймаємо з барабана одягу і білизни просто неможливо. Але максимальної сухості тут і не потрібно.

Повного захисту від протікання на борту немає, тільки часткова. Управління - електронне, але без інформаційного дисплея, що не дуже зручно. Набір робочих програм включає в себе 16 режимів, в тому числі присутня попереднє прання. Якщо вам не подобається мінімальна кількість води в барабані, низька пральна машина від Канді порадує вас програмою прання у великій кількості води. Діаметр завантажувальних дверцят становить стандартні 30 см.

Zanussi FSC 1020 З

Перед нами типова вузька і невисока пральна машина під мийку в ванній. Завдяки тому, що вона низька, вона легко поміститься під спеціальний рукомийник. Місткість барабана складає всього 3 кг, при великій кількості білизни доведеться проводити кілька циклів прання. Зате тут більш швидкісний віджимання - він проводиться на швидкості до 1000 об / хв, причому вона регулюється в залежності від користувацьких переваг. За один цикл низька пральна машина, створена для установки під раковину, споживає 0,17 кВт електроенергії і всього 39 л води.

До послуг споживачів представлений великий набір програм, в тому числі є режим для прання вовни і делікатних тканин. Тому від своїх повноцінних (за розмірами) побратимів дана пральна машина нічим не відрізняється. Єдиним нарікання стане відсутність захисту від дітей - з огляду на невелику висоту машинки, до рівня розташування елементів управління зможе дотягнутися навіть найменша дитина.

Eurosoba 600

У прагненні створити малогабаритну побутову техніку, деякі виробники вдаряються в крайності. Звичайна пралка під умивальником займає мінімум місця і не створює дискомфорту у виборі програм. Машинка Eurosoba 600 теж може похвалитися своєю компактністю, але панель управління тут чогось винесена на верхню площину - вважай, на верхню кришку. І якщо встановити цю низьку пральну машину під раковину, доступ до елементів управління буде утруднений.

Але і це ще не все - старанність апарату на цьому не закінчуються. Вся справа в тому, що максимальна швидкість віджиму в низькій пральній машині від Eurosoba становить всього 600 об / хв. При цьому за один цикл прання вона витрачає цілих 50 л води і 0,43 кВт електроенергії - так деякі повнорозмірні апарати можуть похвалитися більшою економічністю. Також тут відсутній захист від дітей. Зате корпус у цієї машинки оцинкований, з витривалою порошковим забарвленням.

Ще одна перевага низькою пральної машини Eurosoba 600 - бак з нержавіючої сталі. Але краще б виробник приділив увагу інших деталей.

Але краще б виробник приділив увагу інших деталей

Daewoo Electronic DWD-CV701JC

Перед нами одна з найбільш незвичайних пральних машин в світі. Так, вона низька, вузька і неглибока. Місткість її барабана становить 3 кг, швидкість віджиму - до 700 об / хв. Її дійсно можна встановити під раковину, а точніше - прикрутити до стіни. Пральна машина вийшла надзвичайно компактною, вона навіть менше, ніж всі розглянуті вище апарати. За те, що вона вийшла низькою і неглибокої, довелося розрахуватися обмеженим функціоналом - на борту всього 6 програм прання білизни. Інші функції:

  • Захист від дітей;
  • самодіагностика;
  • Захист від стрибків напруги;
  • Лічильник часу, що залишився.

Недоліки - не можна кількість обертів на хвилину, ні відстрочки старту.

При необхідності, цю низьку пральну машину можна розмістити не тільки під раковиною, але і в довільному місці, де є вільний простір. Зовні вона виглядає як пластиковий короб з дверцятами.

Zanussi FCS825C

Перед нами ще одна низька пральна машина від відомого бренду, яка легко поміщається під раковину. Крім того, вона заслужила звання найдешевшої модельки - її вартість становить всього 25 тис. Рублів. Барабан апарату вміщує в себе 3 кг білизни, віджимання ведеться на швидкості до 800 об / хв. На вибір користувачів передбачені 16 різних програм під різні типи тканини. Рівень шуму на подив низький - всього 53 дБ в режимі основного прання і 68 при віджиманні. Діапазон регулювання температури - від +30 до +90 градусів.

Повноцінного захисту від протікання в низькій пральній машині від Зануссі немає, як немає захисту від дітей і системи самодіагностики - ймовірно з цим пов'язана низька ціна. Завантажувальний люк тут дуже маленький, його діаметр становить всього 23 см. Також на борту немає дисплея, який показував би час, що залишився до кінця поточного циклу прання.

Також на борту немає дисплея, який показував би час, що залишився до кінця поточного циклу прання

Candy Aqua 2D1040-07

Знайти низьку пральну машину для установки під раковину з барабаном на 5 кг неможливо. Зате ми знайшли ще одну популярну невисоку модель від компанії Candy. Зверніть увагу, що даний виробник є лідером в області виробництва компактних моделей. А покупка даного зразка обернеться для вас солідною економією коштів - машинка коштує приблизно 18-19 тис. Рублів. За ці гроші ви отримуєте апарат з барабаном на 4 кг білизни і віджиманням на швидкості до 1000 об / хв (з можливістю регулювання).

Безсумнівним достоїнством стане поява на борту інформаційного дисплея - з його допомогою зручно відстежувати, скільки часу залишилося до кінця запущеного циклу. Незважаючи на те що пральна машина досить низька, діаметр завантажувального люка чіпати не стали, тут ми бачимо стандартні 30 см. З функціоналу слід зазначити наявність тривалої відстрочки запуску - до 24 годин. Також є можливість прискорити прання за рахунок пропуску зайвих обполіскувань.

Candy Aquamatic 2D1140-07

Низька пральна машина Candy Aquamatic 2D1140-07 наділена барабаном, в який поміщаються до 4 кг білизни. Пухкі куртки тут не випереш, але в більшості випадків цього і не потрібно. Зате машинка стане справжнім відкриттям для власників малогабаритних квартир. Її відмінна риса - це швидкісний віджимання на 1100 об / хв, з можливістю вибору швидкості на свій розсуд. Білизна з такої крихітки виходить майже сухим, поєднання швидкості і місткості тут оптимальне. До того ж, модель вийшла економічною - по енергоспоживанню вона відноситься до класу А +.

Функціоналом низьку пральну машину Candy Aquamatic 2D1140-07 не образили - тут реалізовано безліч програм, в тому числі з можливістю прання в холодній воді. Для зручності користувачів на борту передбачений таймер відстрочки на 24 години. Також реалізовані контроль дисбалансу, захист від дітей і вибір температури прання. Якби не мініатюрний барабан, то перед нами була б повноцінна «доросла» пральна машина.

Eurosoba 1100 Sprint

Перед вашими очима остання низька пральна машина з нашого огляду. На жаль, знову з верхнім розташуванням панелі управління, але з нормальним віджиманням на 1100 об / хв (з можливістю регулювання). Місткість барабана становить 3 кг, але витрата води при цьому досягає 48 л за один цикл. Зате радує низьке енергоспоживання - всього 0,13 кВт. Білизна в результаті виходить сухим, а на його прання йде мінімум ресурсів (не рахуючи води). Як і в вищеописаної моделі, барабан виконаний з нержавіючої сталі. Корпус - з оцинковки, з порошковим фарбуванням і з частковою захистом від протікання.

Цю низьку пральну машину можна було б назвати ідеальним варіантом для вбудовування під раковину, якби не два невеликих недоліки - це зменшений завантажувальний люк і висока вартість, яка становить 45 тис. Рублів.

Новости