Правила дорожнього руху - ДГЗ

  1. Вимоги до вогнів денного світла
  2. Ходові вогні ПДР

Денні ходові вогні ПДР - це правила, які вказані для всіх автомобілів і водіїв, і яким обов'язково необхідно слідувати

Денні ходові вогні ПДР - це правила, які вказані для всіх автомобілів і водіїв, і яким обов'язково необхідно слідувати. Якщо дотримуватися ПДР, ДГЗ будуть законними і не принесуть вам штрафів і неприємностей на дорозі. Спочатку, давайте розберемося, що також ДГЗ, якими вони повинні бути, як ставляться на автомобіль, тобто все, що прописано в Гості.


Вимоги до вогнів денного світла

ДГЗ регламент - це те, чого повинен слідувати кожен водій на автостраді, тому саме сюди і можна внести такі положення, щодо характеристик і особливостей самих пристроїв:

  • ДГЗ повинні ставитися на автомобілі факультативно, забороняється виробляти монтаж вогнів на причепи автомобіля або ж ззаду.
  • ДГЗ - це не габарити, а спеціальні пристрої, які працюють тільки вдень і виконують функцію сигнального яскравого вогню, який позначає автомобіль на автостраді.
  • Вогні повинні бути обов'язкового білого кольору, а не жовтого, блакитного або ж синього. Тільки біле світіння вогнів максимально помітне в сонячних умовах, де вони і застосовуються. На які характеристики треба звернути увагу при виборі ліхтарів денного світла, ви можете дізнатися в статті " Світлові характеристики ДГЗ ".
  • Розташування вогнів на бампері автомобіля має бути таким, щоб від поверхні землі була відстань, не менше 25 см і не більше 150см.
  • Від габаритного краю автомобіля, модулі повинні розташовуватися, не менше, ніж на 40см.
  • Між вогнями допустима відстань не менше 60см. Але, в цьому пункті були внесені зміни, які стосуються малогабаритних автомобілів, що мають розмір по ширині кузова 1300 сантиметрів. Таким чином, міні-автомобілі можуть озброїтися ДГЗ, розташувавши так, щоб між ними була відстань в 40 сантиметрів.
  • Сила світла, яку видають ДГЗ обов'язково повинна знаходитися від 400 до 800 Кд. Вважається, що саме така інтенсивність випромінювання не просто ефективна, але і максимально кидка для водіїв, до того ж не засліплює зустрічну, що безсумнівно важливо для безпеки.
  • Кут видимості повинен бути 10 градусів.
  • Найголовніше, на що звертає увагу і ГОСТ, і правила дорожнього руху, ходові вогні обов'язково повинні автоматично вмикатися. Така функція присутня у всіх сучасних моделях модулів. Вона дозволяє не забути про них, а відповідно не отримати штраф або ж не потрапити в ДТП.
  • Задоволена значима і спеціальна функція, яка дозволяє зробити інтенсивність світла ДГЗ на 1/3 менше при включенні ближнього світла або ж габаритів. Це необхідно для того, щоб в сутінках ви не засвічували водіїв зустрічних транспортних засобів.

Це необхідно для того, щоб в сутінках ви не засвічували водіїв зустрічних транспортних засобів

Це все правила, які прописані в Гості Росії і їх обов'язково необхідно дотримуватися. Варто відзначити, що є ще один нюанс. Денні вогні можна встановлювати тільки на автомобілі, де це передбачено штатно. Якщо ви володієте старими моделями машин, і у вас немає передбачено штатних місць для ДГЗ, то вважається, що якщо ви справите монтаж вогнів, то порушите ГОСТ і правила дорожнього руху. Ходові вогні ставляться тільки в ті автомобілі, де це передбачено виробником-виробником. Але, якщо ж ви все-таки зважилися зробити модернізацію машини і поставити собі вогні, тоді це вже буде втручання в конструкцію автомобіля, а відповідно необхідно буде збирати великий пакет документів, щоб зробити такі дії законними і ліцензійними.

Але, якщо ж ви все-таки зважилися зробити модернізацію машини і поставити собі вогні, тоді це вже буде втручання в конструкцію автомобіля, а відповідно необхідно буде збирати великий пакет документів, щоб зробити такі дії законними і ліцензійними


Ходові вогні ПДР

Варто зазначити, що стосовно денних вогнів, то в ПДД мало інформації і згадок про таке зовнішнє освітлення. У ПДР 2013 денні ходові вогні фігурують тільки в двох положеннях - це пункти 19.4 і 19.5.

19.4. Фари протитуманного типу можуть використовуватися в додаткових призначеннях:

  • при поганій видимості на вулиці, разом з ближнім / дальнім променем світла головної оптики;
  • в темне добове час, разом з ближнім / дальнім променем світла;
  • а також замість ближнього світла фар, виконуючи функції ДГЗ.

19.5. З метою підвищення безпеки та позначення автомобіля на дорозі в світле добове час на всіх транспортних засобах обов'язково повинні бути присутніми ДГЗ, або ж включатися світло ближніх фар.

Треба зауважити, що Денні ходові вогні отримали популярність завдяки тому, що вони створені з світлодіодних ламп, що відрізняються максимальною інтенсивністю і яскравістю білого світла. Саме білий світ має максимум помітності, особливо, коли на вулиці сонячна погода. До того ж, якщо порівнювати головну оптику і ДГЗ, то другі мають менше енергоспоживання, а відповідно не садять акумулятор автомобіля.

Новости