Правила заповнення бланків ОГЕ | Smashtrash.ru Англійська з задоволенням

  1. Часто задавані питання
  2. Інструкція щодо заповнення Бланка відповідей №1
  3. Відповіді на завдання з короткою відповіддю
  4. B нимание !!!
  5. виправлення відповідей
  6. Увага!!!
  7. Інструкція щодо заповнення Бланка відповідей №2

У попередній статті ми познайомилися з вами зі структурою ОГЕ з англійської мови. Сьогодні, як і обіцяла, ми будемо вчитися правильно заповнювати екзаменаційні бланки. Хтось може мені заперечити - «А чи варто на це витрачати час?» Повірте, варто!

При заповненні бланків ОГЕ необхідно дотримуватися певних правил, тому що інформація, внесена в них, сканується і обробляється з використанням спеціальних апаратно-програмних засобів.

Я привчаю своїх хлопців, які вирішили здавати іспит, працювати з бланками практично на кожному занятті. Виконав завдання - перенеси відповідь в потрібний бланк; помилився - виправ помилку в потрібному полі. Діючи швидко і чітко на іспиті, ви заощадите час на свою користь.

Часто задавані питання

  1. Питання: Хто видає бланки на ОГЕ?

Відповідь: Організатор, що знаходиться в аудиторії.

  1. Питання: Скільки всього видається бланків?

Відповідь: Бланк відповідей №1, Бланк відповідей №2, додатковий Бланк відповідей №2 (якщо вам не вистачило місця для відповіді в Бланке відповідей №2).

  1. Питання: Де знаходяться зразки написання букв і цифр?

Відповідь: Учасник іспиту повинен зображувати кожну цифру і літеру у всіх заповнюваних полях бланків, ретельно копіюючи зразок її написання з рядка із зразками написання символів, розташованої у верхній частині Бланка відповідей № 1. Недбале написання символів може привести до того, що при автоматизованій обробці символ може бути розпізнаний неправильно.

  1. Питання: Чим заповнюються бланки?

Відповідь: Все бланки ОГЕ заповнюються чорної гелевою або капілярною ручкою.

NB! Візьміть з собою на іспит запасну ручку, щоб уникнути непередбачених ситуацій (ручка зламалася, потекла, не пише).

  1. Питання: Чи можна вписувати відповіді в бланки відповідей олівцем (за аналогією з міжнародними іспитами КЕТ, РЕТ та ін.)?

Відповідь: Категорично забороняється використовувати для заповнення бланків ОГЕ кольорові ручки замість чорної або олівець.

  1. Питання: Чи можна робити позначки в поле бланків відповідей?

Відповідь: Категорично забороняється робити в полях бланків, поза полів бланків або в полях, заповнених друкарським способом, будь-які записи і (або) позначки, що не відносяться до змісту полів бланків.

  1. Питання: Чи можна використовувати засоби для виправлення відповідей?

Відповідь: Категорично забороняється використовувати для заповнення бланків кошти для виправлення внесеної в бланки інформації ( «замазку», «ластик» та ін.).

  1. Питання: Чи потрібно робити відступ на початку кожного рядка бланка?

Відповідь: Кожне поле в бланках заповнюється, починаючи з першої позиції (в тому числі і поля для занесення прізвища, імені та по батькові учасника іспиту). Якщо учасник іспиту не має інформації для заповнення якогось конкретного поля, він повинен залишити його порожнім (не робити прокреслень).

Інструкція щодо заповнення Бланка відповідей №1

За вказівкою відповідального організатора в аудиторії учасники ОГЕ приступають до заповнення реєстраційної частини Бланка №1. Всі поля Бланка заповнюються ВЕЛИКИМИ друкованими літерами (BLOCK CAPITALS) відповідно до зразками написання букв і цифр.

Заповнюються такі поля:

  • дата проведення іспиту (ДД-ММ-ГГ);
  • код регіону;
  • код освітньої організації;
  • номер і літера класу (при наявності);
  • код пункту проведення іспиту (ППЕ);
  • номер аудиторії;
  • підпис учасника;
  • номер КІМ;
  • прізвище;
  • ім'я;
  • по-батькові (за наявності);
  • серія і номер документа, що посвідчує особу;
  • пол учасника (зазначається міткою «хрестик» у відповідному полі).

Код загальноосвітньої організації, клас, код ППЕ ви можете знайти в повідомленні, виданому вам в загальноосвітньому закладі, яке ви закінчуєте.

Номер аудиторії, дата проведення переписуються учасником іспиту з дошки.

Номер варіанта (2-значне число) учасник іспиту акуратно переносить з Кима.

КІМ - контрольно-вимірювальні матеріали

Відповіді на завдання з короткою відповіддю

У середній частині Бланка відповідей № 1 розташовані поля для запису відповідей на завдання з короткою відповіддю. Коротка відповідь записується зліва направо від номера завдання, починаючи з першої позиції (тобто, з першої клітини). Кожен символ записується в окрему клітинку (в англійській мові це апостроф в присвійний відмінку CHILDREN 'S або апостроф в скорочених формах DOESN' TLIKE).

Відповідь на завдання з короткою відповіддю потрібно записати в такій формі, в якій потрібно в інструкції до даного завдання, розміщеної в КІМ перед відповідним завданням або групою завдань.

наприклад:

Відповіді до завдань 1, 2, 9 записуються у вигляді послідовності цифр. Цю послідовність цифр запишіть в поле відповіді в тексті роботи, а потім перенесіть в бланк відповідей № 1.

Відповіді до завдань 3-8 і 10-17 записуються у вигляді однієї цифри, яка відповідає номеру правильної відповіді. Цю цифру запишіть в поле відповіді в тексті роботи, а потім перенесіть в бланк відповідей № 1.

Відповіді до завдань 18-32 записуються у вигляді слова (кількох слів). Відповідь запишіть у поле відповіді в тексті роботи, а потім перенесіть в бланк відповідей № 1.

B нимание !!!

При написанні відповідей, що складаються з двох або більше слів, кожне слово записується відповідно до інструкцій по запису відповідей в КІМ.

Наприклад, ISBEINGBUILT (без пробілів, ком та інших додаткових символів).

Невірна форма запису відповіді вважається неправильною відповіддю.

Максимальна кількість символів в одній відповіді - 17 (сімнадцять).

виправлення відповідей

Якщо раптом ви вписали в бланк відповідей невірна відповідь і вирішили його виправити, вам потрібно скористатися полем для заміни помилкових відповідей, яке розташоване внизу Бланка відповідей №1. Для цього вам потрібно в поле заміни проставити номер завдання, відповідь на який ви будете виправляти, і записати правильну відповідь.

Всього ви можете внести 8 виправлень.

Увага!!!

Якщо в області заміни помилкових відповідей ви заповнили поле для номера завдання, а новий відповідь не внесли, то для оцінювання буде використовуватися порожня відповідь (тобто завдання буде зараховано невиконаним). Тому, в разі неправильного зазначення номера завдання в області заміни помилкових відповідей, неправильний номер завдання слід закреслити.

Інструкція щодо заповнення Бланка відповідей №2

У ОГЕ з англійської мови в розділі 4 (завдання з розгорнутою відповіддю) вам пропонується написати лист особистого характеру. Для виконання цього завдання вам необхідно скористатися Бланком відповідей №2. Бланк складається з двох частин.

В поля верхній частині ви вносите наступну інформацію:

  • код регіону
  • код предмета
  • назва предмету

Ця інформація повинна відповідати інформації, внесеній до Бланк відповідей №1.

Основну частину бланка займає написане вами лист.

Відповідаючи на завдання з розгорнутою відповіддю, потрібно писати акуратним розбірливим почерком, дотримуючись розмітку сторінки. Пам'ятайте, що роботи перевіряються експертами (викладачами англійської мови), і вони не зобов'язані здогадуватися, яку букву або слово ви написали ( "u" або "n"). При заповненні Бланка відповідей №2 не забудьте вказати номер завдання, на яке ви відповідаєте - в нашому випадку це завдання 33.

Умова завдання переписувати не потрібно!

Для зручності всі сторінки Бланка відповідей №2 розлініяний пунктирними лініями «в клітинку». При нестачі місця для відповідей на основному бланку відповідей № 2 учасник ОГЕ повинен продовжити записи на додатковому бланку відповідей № 2, що видається організатором в аудиторії на вимогу учасника ОГЕ в разі, коли в області відповідей основного бланка відповідей № 2 не залишилося місця. Думаю, що вам цілком вистачить місця в Бланке відповідей №2 для написання листа особистого характеру, так як воно складається всього з 100 - 120 слів.

На іспиті можна користуватися чернеткою, але не забудьте перенести свої відповіді в бланки відповідей, так як записи, зроблені вами в чернетці, не підлягають перевірці та оцінюванню.

Уважно вивчіть інструкцію, скачайте бланки і потренуйтеся їх заповнювати.

blank_1

blank_2

Бажаю всім плідної роботи і грандіозних успіхів на іспиті!

Хтось може мені заперечити - «А чи варто на це витрачати час?

Новости