Правила і норми жд перевезень - eurotransn.com.ua

  1. Правила перевезень вантажів ж / д шляхом
  2. Важливі моменти вантажоперевезення по ж / д

20.10.15

Вантажні перевезення залізничним транспортом - надійний, недорогий і безпечний вид транспортування, як всередині країни, так і за її межами. Оскільки це один з основних напрямків діяльності нашої компанії, то ми постаралися зробити його максимально вигідним для замовника. Транспортування вантажів на поїздах здійснюється по містах України, в країни Європи і колишнього СНД за лояльними розцінками і на найвищому професійному рівні. Також з недавнього часу є для замовлення азіатський напрямок. Для того, щоб товари, обладнання і т.д. були доставлені вчасно і в повній безпеці, існують певні правила перевезення вантажів залізничним транспортом України. Дотримуючись їх, організація-транспортувальник зможе виконати замовлення відповідно до статуту та постанови Кабінету Міністрів України.

Компанія "Євротранс-Н" надає свої послуги в сфері міжнародних вантажоперевезень вже багато років. За цей період ми налагодили партнерські відносини з найбільшими підприємствами-експортерами хімічної, металургійної, деревообробної промисловості. Власники вантажу різних регіонів України із задоволенням користуються нашими послугами по залізничним транспортуванням і збільшують обороти своєї бізнес-діяльності.

Правила перевезень вантажів ж / д шляхом

Як ми вже згадували вище, існують деякі правила жд перевезень вантажів. Полягають вони в наступному:

  • Відправники вантажів залізницею повинні мати необхідні документи, що дозволяють перевезення. Крім накладної, перевізнику необхідна дорожня відомість і квитанція про приймання вантажу. Спеціальні бланки перевізних документів повинні відповідати стандартам, встановленим Міністерством транспорту України.
  • Між Залізницею (компанією) і вантажовідправником повинен бути укладений контракт про виконання вантажоперевезення. Планування транспортування товару по ж / д має здійснитися з урахуванням порядку місячного нормування транспортування вантажів поїздами України. Тобто вона не повинна порушувати загальний план вантажоперевезень, встановлених на поточний місяць.
  • Товар відвантажується в точці прибуття представника компанії-одержувача. Якщо зберігання вагонів на станції порушує спочатку встановлені терміни, то відповідальність понесе одержувач, а не відправник (це положення так само вказується в договорі про вантажоперевезення по ж / д).
  • Залізниця (держструктура) повинна поставити одержувача до відома про прибуття поїзда на станцію, надати інформацію про кількість вагонів, категорії вантажу. Також представництво залізниці має видати одержувачу довіреність на прийом товару, заповнену у відповідному порядку.
  • Видача вантажу одержувачу можлива тільки тоді, коли будуть внесені всі необхідні платежі та надано доручення. Після оплати послуг залізниці компанії-одержувачу видається накладна з номером вагона, його підйомної силою, масою та категорією вантажу, часом відправлення, видачі і т.п.

Діючі правила вантажоперевезень ж / д транспортом регламентуються Наказами Міністерства транспорту та зв'язку України і детально описані в протоколі від 17-18 березня 2009 року.

Важливі моменти вантажоперевезення по ж / д

уточнити правила перевезень залізничним транспортом швидкопсувних вантажів ви можете, зв'язавшись з менеджером нашої компанії по вказаному телефону. Залежно від типу швидкопсувного вантажу можуть бути застосовані наступні заходи:

  • забезпечення захисту від впливу на транспортуються товари чинників навколишнього середовища;
  • обслуговування в шляху прямування поїзда.

Дізнатися про те, як перевезти вантаж по ж д в країни Європи або СНД, тобто які діють норми і правила міжнародного перевезення швидко псуються товарів поширюються на ваш вантаж, ви можете так само у менеджера нашої компанії. Насправді їх досить багато, наприклад:

  • використання рефрижераторних або універсальних вагонів для перевезення м'яса, риби, фруктів, овочів, молочної продукції;
  • промивка та санітарна обробка вагонів перед завантаженням швидкопсувних товарів;
  • окрема тарифікація транспортування швидкопсувних товарів, встановлена ​​на підставі наказу Міністерства транспорту України.

Ці та багато інших положень, що стосуються питання: як перевезти вантаж залізницею, детально описані в нормативних актах, які ви легко знайдете на сайті Міністерства транспорту України.

Новости