Правила вибору проектора

  1. Що таке проектор?
  2. Мультимедійні проектори
  3. "Чому розмір екрану і відстань відкидання мають значення?" Або: "Що таке коефіцієнт кидка?"
  4. контрастність
  5. Яке дозвіл мені потрібно?
  6. Де мій 4K?
  7. 3D все ще «річ?»

У наші дні з такою кількістю споживчих товарів, які пропонує нам сучасний ринок, вибір проектора може виявитися непростим завданням. Але не варто забувати, що коли ви озброєні необхідною інформацією - вибір якісного проектора перетворюється в простий і невимушений процес. Щоб не помилитися у виборі серед широкого асортименту моделей, брендів і характеристик інтернет-магазин 4Club підготував для вас ряд відповідей на найбільш актуальні та поширені запитання споживачів.

Першим вірним кроком у виборі проектора стане виявлення його основних характеристик і ваших потреб.


Для початку вам необхідно знати:

  • Розмір екрану (ширина, найголовніше)
  • Відстань між проектором та екраном (відстань викиду)
  • Оцінка кількості навколишнього світла, присутнього в приміщенні, в якому буде використовуватися проектор

На цьому етапі ви можете думати: «Дуже добре! Але я не можу відповісти ні на один з цих питань ». Або: «Я планую взяти свій проектор в дорогу і використовувати його, де мені завгодно». Тоді варто почати з того, що ж таке проектор і з чим його їдять.

Що таке проектор?

Проектор може бути краще за все розглянутий як перевернута камера, яка поширює світло з об'єктива. У цьому керівництві про правильну покупку ми будемо розглядати цифрові проектори, тобто проектори з відеовходами, які виконують аналогічну функцію з монітором телевізора або комп'ютера, пропонуючи кілька переваг, які можуть включати:

Принципи, які ми опишемо нижче, відносяться до всіх типів проекторів. Однак, варто почати з поділу цифрових проекторів, які розглядаються в чотирьох категоріях:

  • Кишеньковий, також званий «піко»
  • Домашній театр
  • Мультимедіа
  • Моделі з фіксованою установкою

Наприклад, домашні кінотеатри та мультимедійні проектори дуже схожі. У більшості випадків з вашого запиту буде ясно, який тип вам потрібен. Презентації конференції - це буде мультимедіа. У вітальні - домашній кінотеатр. Для лекційного залу, що вміщує 500 чоловік - моделі з фіксованою установкою. Ультра-портативний, де допустимо невеликий розмір екрану - кишеньковий або піко-проектор.

Мультимедійні проектори

Мультимедійні проектори являють собою найбільшу категорію і найбільш широко продаються на ринках України та країн СНД. Мультимедійні проектори є універсальними і використовуються для всього, від надання презентацій PowerPoint до скринінгу відеокліпів і слайд-шоу на весіллях. Вони зазвичай вважаються переносяться, вагою від 3 і більше кілограм для ультратонких моделей. Їх яскравість коливається від 2500 до 4500 люмен або близько того. У них практично завжди є зум-об'єктиви, однак діапазон масштабування зазвичай коротше, ніж у їх аналогів на домашньому кінотеатрі: від 1,2x до 1,5x. Це означає, що при виборі необхідно дотримуватися особливої ​​обережності, щоб переконатися, що розмір екрану сумісний з коефіцієнтом кидка проектора. Мультимедійні проектори пропонують ряд вхідних даних. VGA і раніше є основним продуктом, але доступні цифрові входи, такі як HDMI, DVI, DisplayPort і навіть SDI. Багато моделей, також підтримують інтерактивну і бездротову презентацію функціонально, а також дають можливість проведення презентацій без комп'ютера.

"Чому розмір екрану і відстань відкидання мають значення?" Або: "Що таке коефіцієнт кидка?"

У проекторів, як ви вже встигли підкреслити для себе є дуже важлива специфікація, яка називається коефіцієнтом кидка. Коефіцієнт кидка - це специфікація, яка визначається першими двома частинами інформації в рівнянні:

  1. Наскільки далеко проектор знаходиться на екрані (відстань викиду)?
  2. Наскільки широкий екран?

Наскільки широкий екран

наприклад:

  • Ширина екрана: 3 метра
  • Відстань між проектором та екраном: 4-5 метрів
  • Необхідний коефіцієнт кидка: 1,5: 1

Таким чином, перший крок у виборі проектора - це визначення ширини екрану і відстані від проектора до екрану. Як тільки ви це зробите, ваші рішення значно скоротяться. Звичайно, у вас може бути гнучкість. Можливо, ваше простір дозволяє монтувати проектор в будь-якому місці на стелі. В цьому випадку, вибираючи будь-проектор, який хочете, ви повинні розглянути можливість установки проектора, як можна ближче до екрану. Світло підпорядковується зворотному квадратному закону, це означає, що інтенсивність світла обернено пропорційна квадрату відстані. З точки зору непрофесіонала, чим ближче ви можете його встановити, тим менше просвітів вам потрібно для проектування чіткого зображення.

Мультимедійні та домашні кінотеатри зазвичай мають коефіцієнти кидка 0,3: 1 або в найширшій обстановці 3: 1. Спеціальні проектори з короткими викидами матимуть відношення 0,5: 1 або менше. Проектори зі змінними об'єктивами будуть пропонувати асортимент лінз, що охоплюють коефіцієнти від 0,8: 1 до 10: 1 або більше. У деяких випадках додаткові лінзи можна придбати, щоб збільшити або зменшити коефіцієнт кидка об'єктива. Як і з об'єктивами конвертера для відеокамер, можуть виникнути спотворення і інші форми зниження якості зображення і контрастності.

контрастність

Коефіцієнт контрастності порівнює найтемніший значення, яке проектор може призвести до найяскравішого, це приблизно від 500: 1 до 100 000: 1. Дана тенденція може бути вище на проекторах на основі DLP. Важливо відзначити, що в багатьох випадках контрастність, зазначена виробником, є динамічною контрастністю.

Динамічний контраст змінює яскравість лампи між зображеннями (або сценами), засновуючи співвідношення на найбільш яскравому можливе білому кольорі, яке може робити проектор, коли яскравість перевищена. Це означає, що рекламований коефіцієнт контрастності буде сприйматися тільки тоді, коли темне зображення відразу слід за яскравим зображенням або навпаки.

Це означає, що рекламований коефіцієнт контрастності буде сприйматися тільки тоді, коли темне зображення відразу слід за яскравим зображенням або навпаки

Крім динамічного контрасту визначення контрастності проектора є проблематичним, тому що тип тканини екрану (інша проекційна поверхня) і наявність навколишнього світу значно впливають на коефіцієнт контрастності. У разі навколишнього світу, чим більше його, тим гірше буде ефективний коефіцієнт контрастності. І будь-яку кількість навколишнього світла значно знизить співвідношення.

Яке дозвіл мені потрібно?

Резолюція має значення, але менше, ніж ви думаєте. Більшість проекторів в наші дні мають найменше дозвіл XGA (1024 x 768) формату 4: 3, який був давнім критерієм для презентації PowerPoint. Кілька моделей початкового рівня, як і раніше є SVGA (800 x 600), а кишенькові проектори іноді мають фанки, низькі власні дозволу. Через відео високої чіткості все більш широкоформатні типи, починаючи з WXGA (1280 x 800) і 720p, витісняють застарілі стандарти 4: 3.

Особисто ми б не рекомендували йти нижче XGA. При SVGA і більш низькій роздільній здатності пикселизация на зображенні буде дуже очевидною. Крім того, багато комп'ютерні програми вимагають хоча б дозволу XGA навіть для запуску. Ви можете обдурити і налаштувати вихід проектора комп'ютера на XGA і дозволити проектора масштабувати зображення до його власного дозволу, однак зображення буде виглядати розмитим, а дрібний текст буде нечитабельним.

В налаштуваннях домашнього кінотеатру співвідношення відстаней між екранами і розмірами екрану набагато менше, ніж для інших додатків - тут виходить більш високу зображення. В іншому випадку XGA, прекрасний в якості базової лінії. В ідеалі ми б рекомендували почати з WXGA і йти по зростаючій. Навіть якщо ви є користувачем PowerPoint, навантаження до 16:10 не зашкодить, плюс ви будете готові, якщо ви захочете відобразити HD-відео в дорозі. Для спеціальних додатків, наприклад, для показу фотографій, вам буде потрібно більш високий дозвіл: не менше 1600 x 1200 (UXGA) для 4: 3 або 1 920 x 1200 для 16:10 (WUXGA), якщо не вище. У випадку з домашнім кінотеатром, це дійсно питання про те, чи варто інвестувати в 4K чи ні.

Де мій 4K?

Де мій 4K

За загальним визнанням, 4K не так швидко набирає обертів в проекторах, як телевізори та комп'ютерні монітори. У вас все ще є опції для перегляду вмісту 4K. У деяких моделей проекторів, представлених в каталозі інтернет-магазину 4club, є метод «пиксельного зсуву», який підвищує його позірна дозвіл за межами 1920 х 1080 пікселів в кожному з трьох ОК - чіпів.

3D все ще «річ?»

Виробники побутової електроніки відкрито визнають, що вони відмовилися від 3D. Можливо, ви все одно хочете 3D. Якщо це так, вам доведеться шукати проектор для домашнього кінотеатру. Багато мультимедійні проектори, як правило, є «3D-ready» - в більшості випадків, це означає «DLP Link» і 3D-технологію, які працює тільки з обраними комп'ютерними відеокартами і програмним забезпеченням.

Проектор для домашнього кінотеатру, швидше за все, запропонує підтримку HDMI 3D, щоб ви могли використовувати його з програвачами Blu-ray. Пам'ятайте, що якщо ви використовуєте 3D, ви ефективно скорочуєте яскравість навпіл. В якості альтернативи покупці 3D-готового проектора ви також можете використовувати комбінацію двухпроекторних «стекірующіх» і поляризаційних фільтрів. У цьому випадку потрібен спеціальний процесор для демонстрації потоків лівого і правого очей з сигналу HDMI.

Якщо у вас залишилися питання, ви завжди можете зв'язатися з нашими менеджерами, які нададуть вам кваліфіковану допомогу у виборі того чи іншого проектора. Купити проектор за привабливою ціною і, не виходячи з дому чи офісу, тепер стало ще простіше. Зв'яжіться з нами і ми відповімо на всі хвилюючі вас питання і допоможемо зробити замовлення. Для постійних клієнтів працює гнучка система знижок і спеціальних пропозицій. Замовляючи обладнання понад 3 000 гривень ви гарантовано отримуєте безкоштовну доставку в будь-який регіон країни, де б ви не знаходилися. Замовляйте зараз і насолоджуйтеся покупкою вже сьогодні!

Що таке проектор?
Або: "Що таке коефіцієнт кидка?
Де мій 4K?
D все ще «річ?
Що таке проектор?
Чому розмір екрану і відстань відкидання мають значення?
Або: "Що таке коефіцієнт кидка?
Наскільки широкий екран?
Яке дозвіл мені потрібно?
Де мій 4K?

Новости