Правильний вибір сковороди для індукційних плит

  1. 1. Трохи про індукційних плитах
  2. 2. Відмінності сковорід для індукційних плит від інших
  3. 3. Широкий асортимент сковорідок для індукційних плит. Типи і матеріали
  4. 4. Поради щодо вибору якісної сковороди для індукції
  5. 5. Популярні виробники сковорід для індукційних плит

Трохи про індукційних плитах

Відмінності сковорід для індукційних плит від інших

Широкий асортимент сковорідок для індукційних плит. Типи і матеріали

Поради щодо вибору якісної сковороди для індукції

Популярні виробники сковорід для індукційних плит

Якщо перед Вами постало питання про те, яку сковороду для індукційної плити купити, то для початку необхідно дізнатися про принципи роботи такої вручений панелі, і про те, чим відрізняється посуд, яку можна використовувати в процесі приготування їжі на ній.

1. Трохи про індукційних плитах

Трохи про індукційних плитах

Принцип роботи індукційної плити кардинально відрізняється від звичної для нас електроплити. Різниця полягає в тому, що в індукційній плиті замість нагрівального елементу встановлена ​​електромагнітна котушка. Коли Ви ставите сковороду на поверхню такої плити, вона почне працювати, а починає діяти високочастотне магнітне поле. Електромагнітне випромінювання, що виходить від неї, генерує тепло лише в самому посуді, не нагріваючи при цьому керамічну поверхню і повітря. Нагрівається відразу дно встановленої на плиту посуду, а не простір навколо нього. Таким чином, про таку плиту неможливо обпектися, так як її поверхню прогрівається не більше ніж на 60 градусів, а температура повітря навколо неї буде близька до нормальної. Їжа, що потрапила на плиту, що не пригорить на ній, це значно полегшує утримання такої плити в чистоті. Коефіцієнт корисної дії у індукційної плити набагато вище, ніж у інших, це дозволяє значно знизити витрати на електроенергію, і скорочує час приготування їжі.

Все частіше такі плити, з огляду на їх очевидних переваг, давно використовують на кухнях багатьох ресторанів, і інших закладів, орієнтованих на приготування їжі у великих обсягах.

Сьогодні від покупки індукційної плити багатьох відокремлюють впевнені щодо того, помилкова думка про те, що доведеться оновлювати весь наявний набір посуду. Найчастіше ці побоювання виявляються марними. Але навіть якщо Ваш набір посуду не підходить до нової плиті, це не привід засмучуватися. Якісна індукційна посуд, це вигідне швидко окупає вкладення. Адже протягом усього часу використання вона буде економити Ваші кошти, зважаючи на малу енерговитратності.

2. Відмінності сковорід для індукційних плит від інших

Відмінності сковорід для індукційних плит від інших

Сковорода для індукційних плит (Як і вся інша посуд) повинна володіти однією єдиною особливістю, яка і робить її придатною для використання на такій плиті. Але при цьому важливо розуміти, що наявність цієї особливості не заважає її використанню на будь-яких інших плитах.

Відмінність полягає в здатності індукційної посуду добре пропускати електричний струм. Досягається це завдяки феромагнітним властивостями металу, з якого зроблено дно такого посуду. До металам-феромагнетика, які використовують при виготовленні жароміцної посуду, на сьогоднішній день відносяться: сталь, чавун і сталеві сплави. Ці метали добре і дуже ефективно поглинають енергію магнітного поля, випромінюваного індукційного плитою, перетворюючи його в тепло.

Важливо розуміти, що сковорода для індукційних плит може бути виготовлена ​​з різних матеріалів головне, щоб до складу дна такої сковороди був включений метал, що володіє вищезгаданими властивостями.

Для максимально ефективного використання Вашої індукційної плити діаметр дна сковороди повинен збігатися з діаметром конфорки.

Товщина металу, з якого виготовлена ​​сковорода для індукційної плити, не повинна бути дуже маленькою. Дно її так само має бути товстим, рівним і міцним, в іншому випадку воно може бути деформоване при нагріванні.

На приготування їжі в такій сковороді часу витрачається значно менше. Пов'язано це все з тими ж феррамагнітнимі властивостями, завдяки яким посуд нагрівається в рази швидше, поглинаючи магнітне поле, що випромінюється конфоркою індукційної плити.

Звичайно, можливе використання і такої сковороди, матеріал якої не має настільки сильною здатністю поглинати магнітне поле. Але в цьому випадку, ККД такої плити у багато разів знижується, а значить, використання її стає просто марним. Тому наявність у Вашому домі індукційної плити, зобов'язує мати відповідну їй посуд.

3. Широкий асортимент сковорідок для індукційних плит. Типи і матеріали

Типи і матеріали

Всупереч поширеній думці, сьогодні на ринку існує величезна безліч сковорідок, які можна використовувати в разі, якщо Ви готуєте на індукційній плиті. Як вже було сказано вище, такий посуд може бути виготовлена ​​практично з будь-якого матеріалу, будь то чавун, титан, нержавіюча сталь, литий алюміній або сплав цих металів. Сковороди для таких варильних панелей можуть мати самий різний діаметр, об'єм і форму. Діляться вони на такі ж види, що і звичайні - для млинців, ВОК, сковороди для гриля і ін. Що стосується внутрішнього покриття, воно може бути різним: титановим, керамічним, емалевим і ін.

4. Поради щодо вибору якісної сковороди для індукції

Вибираючи сковороду для своєї індукційної плити, перше, на що потрібно звернути увагу - зовнішній вигляд дна. Воно повинно бути товсте, міцне, без опуклостей і западин.

Далі треба запитати у продавця, чи входить в його склад феррамагнітний метал. Якщо щось викликало у Вас сумніви, пам'ятайте, що це завжди можна легко перевірити, піднісши до посуду звичайний магніт. У разі, якщо він не «прилип» до її дну, такий посуд не може використовуватися на індукційній плиті.

Огляньте сковороду з усіх боків, на ній не повинно бути відколів, подряпин і слідів інших пошкоджень.
Пам'ятайте, що індукційна посуд не повинна принципово відрізнятися за ціною від посуду для інших видів плит.

5. Популярні виробники сковорід для індукційних плит

Використання індукційних плит стає все більш поширеним явищем і природно те, що на ринку з'являється все більше відповідної таким плитам посуду. При її виборі намагайтеся віддавати перевагу товару відомих, що добре зарекомендували себе марок, таких як Zanussi , Fissler , Risoli , Zwilling JA Henckels , Lodge , KitchenAid .
Так само на сьогоднішній день все більше споживачів вибирають сковороди для індукційних плит наступних виробників: Staub , Swiss Diamond , AMT Gastroguss , Scanpan , De Buyer , Chasseur , Black Cube , BAF , Arcos .

Новости