Право на обслуговування і підтримку apple. Як перевірити статус гарантії iPhone, iPod, iPad. Можливі гарантійні стану

  1. Як перевірити гарантію апарату
  2. Якщо відсутня угода AppleCare
  3. Право на гарантійне обслуговування
  4. стандартні гарантії
  5. Розширений варіант
  6. статус обслуговування
  7. Перевірка для iPhone, iPad
  8. Перевірка комп'ютерів Mac
  9. спеціальні програми
  10. На закінчення

Перевірка гарантії iPhone може знадобитися при придбанні апарату, де можна буде дізнатися термін гарантійного обслуговування і в тих випадках, коли продавець телефону заявляє про гарантії на купується пристрій. Також можна буде дізнатися час активації (блокування), з метою визначення віку придбаного апарату.

Як перевірити гарантію апарату

Для перевірки дати активації, гарантійний термін апарату, необхідні дві важливі речі - наявність номера серії (в тому числі, бажано, щоб був IMEI), а також спеціального сервісу.

Якщо відсутня угода AppleCare

Для отримання додаткової інформації про послугу, зверніться до постачальника послуг. Коли ви закінчите настроювання, відновіть дані з резервної копії. Ця гарантія доповнює права, передбачені законодавством про захист прав споживачів. Виберіть той, який найкращим чином відповідає вашим потребам. Ви можете знайти відповідь на своє питання в наших статтях підтримки.

Ми також можемо допомогти вам відновити несправні екрани, замінити батареї і вирішити інші проблеми. Ми допоможемо вам вирішити проблему або повідомити про пристрій на ремонт. Якщо проблема покривається гарантією або чинним законодавством про споживачів, ремонт є безкоштовним. Якщо проблема не покривається гарантією, ціна ремонту залежить від її типу.

Варіанти як визначити термін гарантії:

1 з використанням серійних номерів, завдяки чому можна визначити час активування і гарантійні умови. Найпростішим варіантом, є використання програми iTunes. Для цих цілей, досить забезпечити підключення до комп'ютера, з проведенням запуску iTunes (основна вкладка - інформаційні дані про прилад). Якщо це не допомогло, слід відвідати «настройки» - «основні» і «про цей пристрій», де в графі «номер серії», дізнаємося його. Якщо у вас iPhone 6, 5, 5 с і інші моделі, є можливість використовувати IMEI замість номера серії. Він розташований на поверхні ззаду апарату. У модифікаціях айфонів 3G, 3GS, 4s, 4, номера серії знаходяться на лотку під симкарту; 2 використання спеціального сайту, куди вводяться всі дані свого телефону, завдяки чому є шанс отримати всю інформацію, а також і серійний номер. Для цього буде потрібно відвідати спеціальний сайт компанії - виробника, куди потрібно введення серійного номера, отриманого раніше (поля введення), потім активувати функцію - «продовжити». Після цього на моніторі висвітиться інформація про ваш телефон. Процес активування і термін гарантії обслуговування, можна дізнатися в двох розділах - «дія терміну активування» (визначення терміну та відповідності), «право на обслуговування і ремонт» (наявність можливості ремонту по гарантійному обслуговуванню). Біля певного розділу повинна горіти зелена галочка, щоб визначити відповідність інформаційних даних дійсності; 3 проведення перевірки по IMEI. Буде потрібно перейти на ресурс компанії - виробника і ввести свій IMEI, після чого активувати функцію - «Check». Через певний час, даний сервіс видасть всю необхідну інформацію.

Таким чином, є можна провести перевірку терміну гарантії iPhone за серійним номером.

Залежно від місця обслуговування може бути доступна перевірка статусу онлайн-ремонту. Ця гарантія доповнює права, надані правами споживачів. Гарантія не поширюється на пошкодження, спричинені аваріями або несанкціонованими змінами. Детальна інформація міститься в гарантійних умовах. У вас є можливість перевірити статус своєї гарантії в Інтернеті і оновити інформацію про покупку, якщо у нас є невірні дані.

Ремонт вважається післягарантійним в наступних випадках. Це включає, наприклад, випадкові збитки або несанкціоновані зміни. . Якщо батарея має дефект виробництва і покривається нашої гарантією або законодавством про споживачів, вона буде відремонтована без будь-яких додаткових витрат.

Право на гарантійне обслуговування


Право на гарантійне обслуговування

Якщо необхідно упевнитися в наявності гарантії при придбанні апарату, необхідна перевірка його статусних даних в графі на ресурсі компанії - виробника. Для цього буде потрібно внести серійний номер апарата, де можна буде дізнатися гарантійний номер придбаного апарату і дізнатися терміни гарантії в процесі експлуатації, а також важливі інформаційні дані щодо технічної підтримки апарату.

Після того як власник дізнається номер серії (про це було сказано раніше), використовують ресурс в інтернеті для перевірки статусних даних гарантії айфона. Слід відвідати сайт компанії - виробника і дізнатися свою облікову інформацію. Після цього необхідно ввести серійний номер свого телефону і код з з'явився зображення, далі натиснути - «продовжити». Необхідно знати, що якщо ваш апарат раніше активувався і гарантійне час минув, на моніторі з'явиться наступний запис - «технічна підтримка телефону - термін закінчився», також висвітиться помаранчевий знак оклику. В такому випадку, буде необхідно зв'язатися з сервісним центром або провести запит на ремонт свого телефону в певному технічному центрі компанії - виробника.

Бувають випадки, коли людина набуває підтриманий айфон і перед власником постає питання - як дізнатися можливості і наявність технічної підтримки на даний пристрій. При покупці підтриманого айфона, необхідно звернути особливу увагу на важливі фактори:

1 Зверніть особливу увагу на наявність і цілісність плівок. Вони повинні бути акуратно нанесені на прилад і не мати бульбашок. 2 Відповідна телефону реєстраційна інформація. Слід провести повну перевірку відповідності придбаного телефону серійним номером. Для цього буде потрібно провести порівняння номера серії на приладі і поверхні коробки (інформація повинна бути ідентичною). Коли номер не збігається або починається з букв - «SK», пристрій було піддано процесу відновлення. Для перевірки даних приладу з інформацією на корпусі коробки, потрібно зайти в налаштування апарату (меню), «основні», далі «про цей пристрій». Ці важливі моменти можуть виникнути з - за того, що багато власників продають старі телефони під виглядом нових пристроїв, замінивши лише певні деталі (вони можуть розкриватися в процесі проведення певних дій). 3 Визначення країни звідки прибув телефон. Номери айфонів бувають зеленого кольору (розблоковані) і червоного (заблоковані апарати). Наприклад, ТА - значить Тайвань, Х - Нова Зеландія, Т - Італія. На жаль, не всі телефони мають зелені номера, можуть працювати з російськими мобільними операторами. Але можливо визначення країни, звідки був доставлений телефон, використовуючи при цьому номер моделі пристрою, який буде потрібно всього лише розшифрувати. Наприклад, MC131TA / A - iPhone 3G16Gb Black, набутий в Тайвані. У російських операторів наступні номери - MB496RS / A, MC133RS / A і інші (RS означає що прилад функціонує в мережах Російської Федерації). 4 Проведення перевірки на ресурсі iCloud. Дана перевірка проводиться при підозрі на придбання розблокованого пристрою. У таких випадках, якщо на сайті iCloud.com перевіркою виявлено, що телефон має включену функцію - «Activation Lock», необхідно звернутися до власника за інформацією за ідентифікатором Apple ID і пароля до нього. Інакше ви не зможете користуватися підтриманим айфоном.

Необхідно перевірити апарат на предмет працездатності, особливо Wi - Fi і різних додатків - відео, фото, музики.

На кожен придбаний товар виробником надається гарантія. Суть її полягає в тому, що протягом гарантійного терміну товар не змінить своїх споживчих якостей і буде виконувати заявлені функції. В іншому випадку, покупець має право на повернення або заміну несправного зразка на аналогічний. У цьому матеріалі ми розповімо про те, як перевірити гарантію Apple і які її види надаються на території Російської Федерації.

стандартні гарантії

Купуючи будь-яку техніку Apple, користувач автоматично отримує відразу дві гарантії на обраний товар:

  • Річна обмежена, що надається виробником.
  • Дворічна (її гарантує закон РФ «Про захист прав споживачів»).

Обчислення строків у них виробляється по-різному. Відповідно до закону, гарантія настає в момент придбання або отримання замовленого товару. Надана Apple обмежена гарантія починає діяти з моменту активації пристрою. Наприклад, куплений заздалегідь, в подарунок на день народження iPhone, що пролежав кілька місяців в коробці, отримає гарантію компанії тільки в той момент, коли його включить іменинник, зареєструвавши під своїм ID. У той же час, визначений законом термін вже буде обчислюватися місяцями з вказаною в товарному чеку дати.

Додатково, з моменту активації будь-якого «яблучного» пристрою користувач отримує дев'яносто днів безкоштовної технічної підтримки по телефонній лінії. Перевірити гарантію Apple і термін закінчення можливості телефонного звернення за консультаціями можна одночасно на спеціальній сторінці сайту компанії.

Розширений варіант

Крім стандартних, що надаються автоматично привілеїв, користувач може оплатити розширений план гарантійного обслуговування і сервісу. Називається ця програма AppleCare Protection і надається не на всі продукти компанії. У Росії її можна замовити для наступних товарів:

  • Всі види комп'ютерів Mac.
  • Музичний програвач iPod.
  • Монітори Apple Thunderbolt Display.
  • Приставка Apple TV.

Вартість варіюється в широких межах і залежить від категорії товару, для якого купується розширена гарантія. Термін її дії становить три роки. Протягом всього періоду користувач отримує право на безкоштовне звернення в службу сервісу по телефону. Перевірити гарантію Apple на тех. Підтримку за цією програмою можна на тій же самій сторінці, що і стандартну. Вартість варіюється в широких межах і залежить від категорії товару, для якого купується розширена гарантія

Крім усього іншого, існує ще міжнародна гарантія. Мається на увазі, що авторизовані сервісні центри, що працюють на території Росії, в рамках її виконання, повинні обслуговувати всі «яблучні» продукти незалежно від країни придбання. Фактично, все дещо складніше. Під цей вид гарантійного обслуговування потраплять тільки ті пристрої, які офіційно зареєстровані і сертифіковані для поширення на території РФ.

статус обслуговування

Як ми вже говорили, щоб дізнатися статус обслуговування свого «яблучного» пристрою, вам буде потрібно зайти на спеціальну сторінку. На ній можна перевірити гарантію Apple за серійним номером. Потрапивши на цю сторінку, ви виявите тільки два поля для введення тексту. У першому необхідно вказати номер пристрою, а в другому - перевірочну капчу.
Як ми вже говорили, щоб дізнатися статус обслуговування свого «яблучного» пристрою, вам буде потрібно зайти на спеціальну сторінку

Видається довідка про статус обслуговування максимально містить чотири пункти:

  1. Дійсна дата придбання пристрою.
  2. Стан технічної підтримки по телефону з датою її закінчення.
  3. Право на гарантійний ремонт .
  4. Стан розширеної гарантії AppleCare, в разі якщо вона купувалася.

Всі пункти додатково супроводжуються кольоровими індикаторами стану. Галочки на зеленому полі відповідають чинним пунктам, знаки оклику на помаранчевому - вичерпаним. У деяких випадках, перевіряючи гарантію Apple в Росії, можна зустріти знак оклику на синьому полі. Для користувача це означає, що право на гарантійний ремонт на його пристрій не поширюється. Причина буде вказана, але зазвичай нею є придбання товару за кордоном.

Перевірка для iPhone, iPad

Щоб перевірити на гарантію Apple свій мобільний пристрій, потрібно ввести його серійний номер. Для пристроїв, що працюють на iOS, його можна дізнатися кількома способами:


  • Подивитися на коробці, в якій пристрій знаходився при покупці.
  • Зайти в налаштування, пункт «Основні» - «Інформація про пристрій».
  • Якщо пристрій синхронізується по Wi-Fi з iTunes, подивитися в поле інформації.
  • Зайти на сторінку управління Apple ID і подивитися серійний номер для прив'язаного пристрою.

На головній сторінці компанії, в верхньому меню виберіть пункт «Підтримка» і перегорніть до розділу "AppleCare і гарантія". Для введення серійного номера на перевірку потрібно вибрати інтерактивну посилання «Чи діє ще гарантія на мій продукт?».

Перевірка комп'ютерів Mac

На комп'ютерах перевірити гарантію Apple можна, скориставшись меню з логотипом яблука, розташованим на верхній інформаційній панелі. Вибравши пункт «Про це Mac», ви відкриєте вікно з характеристиками свого пристрою. Серійний номер буде вказано останнім пунктом. Подальші дії аналогічні вже описаним для мобільних пристроїв.
На комп'ютерах перевірити гарантію Apple можна, скориставшись меню з логотипом яблука, розташованим на верхній інформаційній панелі

Перевірити гарантію Apple на «яблучному» комп'ютері можна і ще одним способом. В викликаному вікні з характеристиками пристрою перейдіть на вкладку «Обслуговування». Виберіть тут пункт «Перевірити статус обслуговування і гарантії». Відкриється сторінка технічної підтримки, де потрібно ввести тільки підтверджує капчу. Серійний номер ваш пристрій передасть автоматично, і він буде вказано у відповідному полі.

спеціальні програми

На сторінці технічної підтримки Apple можна знайти дані по розширеним програмам заміни і ремонту, які проводяться компанією для всіх користувачів пристроїв певного типу, в яких виявлений заводський брак. Якщо ваш пристрій потрапляє під опис виявленого дефекту, ви можете вирушати з ним у авторизований сервісний центр для безкоштовної заміни або ремонту.
На сторінці технічної підтримки Apple можна знайти дані по розширеним програмам заміни і ремонту, які проводяться компанією для всіх користувачів пристроїв певного типу, в яких виявлений заводський брак

Список таких центрів наводиться на сторінці, яка описує програму. Додаткова інформація, розміщена там же, прямо попереджає користувачів, що проведені заходи не впливають на діючу гарантію. Іншими словами, ви можете безкоштовно усунути виявлений дефект, але при цьому термін гарантійного обслуговування вашого пристрою не буде змінений.

Ще один пункт додаткової інформації повідомляє, що в разі, якщо до оголошення програми ремонту ви зверталися з виявленою проблемою в сервіс і понесли фінансові витрати на обслуговування пристрою, компанія готова їх компенсувати. Зрозуміло, факт такого звернення доведеться підтвердити товарним чеком.

На закінчення

Ми розповіли вам про способи, що дозволяють перевірити гарантію Apple на придбане вами пристрій, видах гарантій, що діють на території РФ і деякі особливості, пов'язаних з сервісним обслуговуванням . Ця інформація дозволить вам, знаючи свої права, кваліфіковано спілкуватися з працівниками сервісу в разі потреби.


Для введення серійного номера на перевірку потрібно вибрати інтерактивну посилання «Чи діє ще гарантія на мій продукт?

Новости