Представлені ескізи нової сцени пермського театру опери та балету

У фойє пермського театру опери та балету розміщена стійка з ескізами другої сцени театру, розробленими архітектурним бюро Девіда Чіпперфільд. На стенді представляються два варіанти «посадки» будівлі - на Полтавщині I і в кварталі №5, обмеженому вулицями Попова, Монастирській, Осинський і Окулова.

Також вказані терміни реалізації проекту. Концепція будівлі повинна бути розроблена в найближчий двомісячний період, до 1 січня 2018 року. Майже весь наступний рік займе розробка проектної документації. З урахуванням експертизи ця процедура триватиме до 31 грудня 2018 року. Держконтракт на зведення сцени планується укласти в першому кварталі 2019 року, після цього приступлять безпосередньо до будівництва, що має завершитися до 2022 року.

Поки створено тільки затверджене 21 червня крайовим мінкультом галузеве завдання, що передбачає вимоги до «начинки» будівлі. У ньому зафіксована місткість залу - 1250-1350 місць, загальна площа споруди - близько 30 тисяч кв. метрів та інші параметри. Роботи зі зведення будівлі оцінені в 7 млрд рублів.

Роботи зі зведення будівлі оцінені в 7 млрд рублів

Нагадаємо, що тема появи другої сцени оперного театру отримала новий виток розвитку з приходом в лютому 2017 року нового керівника регіону - Максима Решетникова. Ще в лютому відбулася нарада на тему будівництва нової будівлі Пермського театру опери та балету і реставрації його історичної будівлі. У розмові взяли участь представники крайового уряду і адміністрації міста Пермі. Театр представляли художній керівник Теодор Курентзіс, головний балетмейстер Олексій Мірошниченко та виконавчий директор Галина Полушкіна. В ході наради було вирішено доопрацювати проект архітектурного бюро Девіда Чіпперфільд до варіанту окремого будинку.

Делегація бюро 3 березня прилітала з Німеччини до Пермі. Проектувальники відвідали чотири ділянки, підібраних пермськими владою для розміщення театру. Пріоритетним вони порахували останній, в кварталі №5. Через кілька місяців на експертної сесії були представлені ескізи, але вже для двох ділянок на набережній. Крім зазначеної раніше майданчики у Комунального моста, в роботу взята територія заводу імені Шпагіна . Ідею будівництва нової сцени на Полтавщині I активно підтримувало керівництво театру .

Декількома днями раніше глава Прикам'я Максим Решетніков на зустрічі з художнім керівником оперного театру Теодором Курентзіс підтвердив наміри щодо будівництва нової сцени театру до 2022 році. До цього часу пан Решетніков висловив готовність надати сприяння театру в пошуку майданчиків для розміщення і зберігання декорацій

Новости