Президент РТ: Необхідне вдосконалення методик викладання державних і рідних мов

(Кукмор, 23 серпня, «Татар-інформ», Надія Гордєєва). Президент Татарстану Рустам Мінніханов назвав основні завдання в роботі, пов'язаної з вивченням рідних мов. Необхідне вдосконалення методик викладання державних і рідних мов, заявив він сьогодні на республіканському серпневій нараді працівників освіти і науки «Освіта Республіки Татарстан - інвестиції в майбутнє».

Необхідне вдосконалення методик викладання державних і рідних мов, заявив він сьогодні на республіканському серпневій нараді працівників освіти і науки «Освіта Республіки Татарстан - інвестиції в майбутнє»

Президент РТ підкреслив, що стратегічним завданням залишається реалізація національної політики. «Особливої ​​актуальності в минулому навчальному році набули питання мови. Ми пройшли складний період. Тривалий час не вирішувалося ряд питань, це в тому числі і наше упущення. Ніхто за нас їх не вирішуватиме. Поруч шкіл були проігноровані конституційні права громадян на вивчення рідних мов. Вибрані навчальні плани не дозволили реалізувати відповідні потреби. Муніципальні освіти теж не проявили належної уваги до цього найважливішого питання », - підкреслив він.

За словами Рустама Мінніханова, назріла необхідність створення цифрового навчально-методичного комплексу з мов, також важливо забезпечити розвиток кадрового потенціалу, виховувати шанобливе ставлення у підростаючого покоління до представників різних національностей, конфесій, до різних мов, культур, традицій і звичаїв.

Він нагадав, що в липні поточного року внесено зміни до федерального закону «Про освіту в РФ», що стосуються вивчення рідних мов з числа мов народів Росії.

«Перед системою освіти це ставить особливі завдання. Важливо, щоб навчальні плани і програми враховували, з одного боку, обов'язковість вивчення рідної мови, з іншого - особливості контингенту учнів. Дані напрямки вимагають від кожної школи вельми тонкою і уважної роботи з батьками. Саме вони визначають вибір вивчається дитиною », - уклав Президент РТ.

Більше цікавого в стрічці медіа сервер - додайте «Татар-інформ» в обрані джерела.

Новости