Принц Гаррі навчився керувати бойовим вертольотом

  1. Орфографічна помилка в тексті:

10 березня 2011, 15:25 Переглядів: 10 березня 2011, 15:25 Переглядів:   Принц Гаррі пройшов курс навчання управлінням вертольотом Apache

Принц Гаррі пройшов курс навчання управлінням вертольотом Apache.

Перед відправкою на службу в Афганістан йому належить пройти ще один курс.

Вчитися управляти вертольотом принц почав в 2009 році. Після 16 місяців тренувань, які завершилися в травні 2010 року, він отримав право літати на машинах Apache і Lynx. При цьому Гаррі не раз говорив, що хоче стати бойовим пілотом саме Apache. Раніше повідомлялося, що лише два відсотки курсантів, які пройшли той же навчання, що і принц Гаррі, проходять на наступний щабель.

В ході послідував десятимісячного курсу принц Гаррі проявив себе "природженим пілотом". Останній етап, який вважається найскладнішим, проходив над французькими Альпами. Повідомляється, що така тактика навчання була обрана через те, що більша частина льотних операцій в Афганістані проводиться саме в горах.

Тепер принцу Гаррі належить пройти останній етап тренувань, в ході яких він буде навчатися використанню бортового озброєння Apache. Мова, зокрема, йде про ракети Hellfire і гармати з лазерним наведенням.

Передбачається, що на службу до Афганістану, де дислоковані британські військові, принц Гаррі отруїться навесні 2012 року. Раніше 26-річний онук Єлизавети II вже проходив службу в Афганістані: в 2007-2008 роках він протягом десяти тижнів брав участь в операціях британських військ.

Тим часом принц Гаррі є не єдиним членом британської королівської сім'ї, які пройшли курси управління повітряним судном. Його старший брат принц Вільям, також проходить службу в армії, в 2010 році отримав право літати на рятувальному вертольоті Westland WS-61 Sea King.

Однак через те, що Ульям, на відміну від Гаррі, є спадкоємцем престолу, до бойових операцій він не допускається.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Принц Гаррі навчився керувати бойовим вертольотом". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Новости