Припливно-витяжна установка

  1. Припливно-витяжна установка з рекуперацією тепла
  2. Припливно-витяжна компактна установка
  3. Припливно-витяжна вентиляція промислова
  4. Виконання (склад) припливно-витяжних вентиляційних установок
  5. Монтаж припливно-витяжних вентиляційних установок
  6. Виробники припливно-витяжних установок

Припливно-витяжні установки для припливно-витяжної вентиляції - найбільш частий і ефективний варіант пристрою припливно-витяжної системи, при якій повітря в приміщення подається припливною системою, а віддаляється витяжний. Обидві системи працюють одночасно. При цьому їх продуктивність повинна бути однаковою, щоб виключити різницю повітряного тиску всередині і зовні приміщення, що приводить до ефекту «ляскаючих дверей», або враховувати дисбаланс припливу і витяжки при необхідності.

Припливно-витяжні системи аналогічно припливним, можуть розроблятися як на базі вентиляційних установок (компактних, модульних, каркасно-панельних), так і складатися з окремих елементів (збірні).

Припливно-витяжні вентиляційні установки для промислових, адміністративних, громадських і житлових приміщень ефективні не тільки з санітарно-гігієнічної, але і з економічної точки зору, оскільки дозволяють істотно знизити витрати на опалення, використовуючи утилізацію тепла. Повітря, що видаляється з адміністративних, громадських і житлових приміщень, має температуру 20-24 ° С, а на промислових підприємствах, таких, як металургійні цехи, до 40 ° С. Тепло, що видаляється з приміщення повітря, може бути використано для підігріву припливного повітря в спеціальних теплообмінниках, званих рекуператором (теплоутилізаторів). Припливно-витяжні вентиляційні установки, що використовують утилізацію тепла, широко застосовуються в офісних приміщеннях, кіноконцертних залах, басейнах, готелях, житлових будинках, виробничих цехах, пекарнях і т.п.

Припливно-витяжна установка з рекуперацією тепла Припливно-витяжні установки для припливно-витяжної вентиляції - найбільш частий і ефективний варіант пристрою припливно-витяжної системи, при якій повітря в приміщення подається припливною системою, а віддаляється витяжний

Припливно-витяжні установки складаються з припливного і витяжного, секцій фільтрації і нагріву. Традиційно припливно-витяжні установки оснащують спеціальними пристроями для утилізації тепла, що дозволяють нагрівати або охолоджувати припливне повітря за рахунок енергії витяжного. Застосування рекуператорів і регенераторів в припливно-витяжної вентиляції забезпечує серйозну економію електроенергії.
Припливно-витяжна вентиляція з рекуперацією тепла. На основі вентиляційної установки можна створювати високоефективні системи вентиляції з утилізацією тепла: системи з проміжним теплоносієм (гліколевим рекуператором), роторним регенератором, пластинчастим рекуператором. Вентиляційні агрегати з гліколевим теплоутілізатором застосовуються зазвичай, коли припливні секції віддалені від витяжних і неможливе застосування інших рекуператорів тепла. Гліколеві рекуператори мають найнижчу температурну ефективність серед теплоутилізаторів і економлять енергію в середньому до 55%. У пластинчастих рекуператорах потоки подається і видаляється повністю відокремлені один від одного. Припливно-витяжна установка состандартним пластинчастим рекуператором зберігає до 70% теплової енергії, установки з протитечійним пластинчастим теплообмінником збережуть до 92%. В установках з роторним рекуператором (ротаційним теплоутілізатором) в процесі вентиляції повертається до 90% тепла, теплообмінник НЕ обмерзає, надмірна волога видаляється, а частина вологи повертається назад в приміщення, зменшує витрати на підігрів повітря і кондиціонування.

Припливно-витяжна компактна установка

Припливно-витяжні компактні установки систем вентиляції призначені для створення вентиляційних систем невеликих об'єктів: котеджів, квартир, офісів, індивідуальних будинків і басейнів. Успішно застосовуються в децентралізованих системах вентиляції при неможливості помістити великогабаритне обладнання. Завдяки розміщенню основних функціональних елементів в одному корпусі систему вентиляції на базі компактної установки легко монтувати. Більшість моделей компактних установок оснащені вбудованою системою автоматики з виносним провідним пультом управління. В основі конструкції компактних припливно-витяжних установок лежить принцип рекуперації тепла, що стає з кожним днем ​​все більш актуальним. Застосування рекуперативних технологій знижує витрати на енергію. Крім того, в приміщенні можна встановлювати менш потужні моделі обладнання тепло- та холодопостачання. В установках застосовуються як класичні, так і інноваційні матеріали, в тому числі особлива целюлоза для виготовлення рекуператорів деяких установок, що дозволяє підтримувати в приміщенні рівень вологості за рахунок влагообмена між витяжним і припливним повітрям. Відмінні риси всіх установок - компактність, низький шум і висока енергоефективність. Найбільш недорогі компактні припливно-витяжні установки з рекуперацією: настінна Lossnay VL-100EU5-E від Mitsubishi Electric, настінна Tempero 100 від італійської O.ERRE і підвісні Electrolux Star EPVS .

Припливно-витяжна вентиляція промислова

Припливно-витяжна установка великої продуктивності зазвичай має каркасно-панельну (рамну) конструкцію і являє собою припливно-витяжної агрегат, послідовність пристроїв обробки повітря, об'єднаних в єдиному (або розділеному на окремі блоки, що з'єднуються між собою при монтажі) тепло- і шумоізольованому корпусі. На відміну від компактних моноблочних установок різноманіття варіантів комплектації каркасно-панельних вентиляційних установок обмежується тільки уявою і кваліфікацією проектувальника. Така гнучкість компонування незамінна для «складних» об'єктів, де повітря повинне подаватися з певними параметрами температури і вологості. Промислові припливно-витяжні установки мають можливість спеціальної обробки повітря. Можлива комплектація фільтрами різного ступеня очищення (жіроулавліваніе для кухонь і виробництв, бактерицидні фільтри для операційних і лабораторій, ультрафіолетові, вугільні фільтри і ін.). Можливість нагрівання повітря газовими нагрівачами. Інтеграція в систему зволожувачів будь-якого типу (поверхневих, парових, форсункових). Припливно-витяжні промислові вентустановки зазвичай виготовляються за індивідуальним замовленням з витратою повітря до 200 000 м3 / год. Каркасно-панельні установки застосовуються для створення систем кондиціонування великих об'єктів. Повітря лунає централізовано по розгалуженої мережі повітропроводів.

Виконання (склад) припливно-витяжних вентиляційних установок

Стандартне виконання припливно-витяжної установки включає в себе вентилятори (припливний і витяжний), фільтри, рекуператор і управління (автоматику вбудовану або виносну). Далі склад можна доповнювати в залежності від бажаного результату. Відповідно можна додати нагрівач (водяний, електричний або газовий повітронагрівач), охолоджувач повітря (водяний або фреоновий), секції осушення і зволоження повітря, різні елементи і способи управління. Для припливно-витяжної установки з водяним нагрівом може знадобитися змішувальний вузол. Припливно-витяжна вентиляція з охолодженням зажадає додаткових витрат на установку виносного компресорно-конденсаторного блоку або чилера, або дорогого вбудованого теплового насоса.
Також можливо замовити припливно-витяжну установку спеціального виконання, наприклад: зовнішнє виконання (для монтажу на відкритому повітрі); медичне і гігієнічний виконання (для лікарень, операційних і ін.); морське виконання (установки виготовляються з використанням спеціальних корозійностійких матеріалів, застосовуються для нафтових платформ, морських портів та ін.); викоренення виконання (для об'єктів, де пред'являються особливі вимоги щодо захисту від займання і вибуху); північне виконання (збільшена товщина панелей, Термоізольований каркас, преднагрев повітря, спеціальна конструкція клапана) і т.д.

Монтаж припливно-витяжних вентиляційних установок

Припливно-витяжні установки за способом монтажу виготовляються вертикальні, горизонтальні, підвісні, настінні або підлогові. Вибір способу монтажу залежить від можливості розміщення вентиляційної установки і від вибору положення підключення повітропроводів., А також від сторони обслуговування (ліва або права). Компактні вентустановки монтуються зазвичай безпосередньо в зручному приміщенні (на горищі, в підвалі або в підсобному приміщенні), а для промислових установок можуть знадобитися окремі приміщення (венткамера).

Виробники припливно-витяжних установок

Купити припливно-витяжну установку можливо, як російського виробництва, так і зарубіжного. Причому компактні вентиляційні установки (моноблочні) застосовуються зазвичай імпортні, внаслідок більш високої ефективності, історично сформованої культури виробництва, якості матеріалів і передових технологій. Найбільш досконалими приточно-витяжною компактними установками і мають широкий модельний ряд вважаються шведські установки Systemair . Японські вентиляційні установки з пластинчастим рекуператором тепла пропонують Daikin і Mitsubishi Electric . Європейські виробники також представлені такими відомими компаніями, як норвезькими Flexit і Shuft , німецькими Ruck і Frivent , чеськими 2VV і Remak , італійської LMF , Що пропонує вентустановки з вбудованою холодильною машиною (тепловим насосом). Стабільно користуються попитом недорогі компактні установки Electrolux . Набирають популярність прибалтійські виробники якісних припливно-витяжних установок з широким модельним рядом і бюджетної цінової категорії Komfovent і Lessar. Російські компанії спеціалізуються в основі на виробництві збірних, каркасно-панельних установках з використанням імпортних комплектуючих: Веза, Ned, Арктос, Ballu Machine та інші. Дані виробники мають складську програму, автоматизовані програми підбору і технічні рішення дозволяють вибрати потрібну припливно-витяжну вентиляційну установку.

Підібрати припливно-витяжну установку, замовити систему припливно-витяжної вентиляції і купити припливно-витяжну установку з рекуперацією тепла за найкращою ціною в СПб по тел .: +7 (812) 337-20-54, 702-76-82. Опт і роздріб.

Новости