Пристрій і настройка кран-машин на основі плати WMH

  1. Робота і пристрій кран-машин
  2. Установка і настройка Кран-машини
  3. Налаштування основних величин
  4. Інструкція по установці положення 16 «Гарячий ключ»
  5. Тестування і налаштування кран-машини
  6. Кран-машина Хапай-ка КМ-03, КМ-04
  7. Продовження теми по кран-машин:
  8. Кран-машина Хватайка виробництва ТОВ Кош-ка

Робота і пристрій кран-машин   Принцип роботи ігрових апаратів «кран-машина» заснований на тому, що гравцеві необхідно захопити спеціальної колишній і донести до місця видачі м'яку іграшку або який-небудь інший предмет

Робота і пристрій кран-машин

Принцип роботи ігрових апаратів «кран-машина» заснований на тому, що гравцеві необхідно захопити спеціальної колишній і донести до місця видачі м'яку іграшку або який-небудь інший предмет. За кожну спробу гравець платить гроші. Імовірність виграшу залежить від налаштувань машини, зокрема, від сили захоплення клешні.

Кран-машина по суті є розважально-торгово-ігровим апаратом, але межі між цими поняттями дуже хиткі. Тим більше, що закони в різних країнах (і їх трактування) різні і постійно змінюються.

Основа будь-якої кран-машини - комплект (KIT), куди входить ігрова плата і механізм клешні з приводом і кріпленням. На основі таких комплектів різні виробники випускають безліч моделей кран-машин з різними торговими марками, оформленням і назвами.

Найвідоміший виробник комплектів для кран-машин - Wu Mar Harng (звичайно, Тайвань), його кити мають в назві перші літери WMH. На цій сторінці розглянуті тільки кран-машини, зібрані на основі комплектів кранів WMH.

також на Ігротехнікс розглянуті:
Кран-машини (KIT) інших виробників і
Кран-машина Хватайка виробництва ТОВ Кош-ка .
Крім того, інструкції і схеми кран-машин є на сторінці ICE .

Wu Mar випускає (або виробляла в минулому) комплекти для кран-машин - KIT - з такими назвами:

  • WMH - 88
  • WMH - 136
  • WMH - 187, 188 - найбільш популярна модель
  • WMH - 201
  • WMH - 202, 203
  • WMH - 288
  • WMH - 290
  • WMH - 360
  • WMH - 391
  • WMH - 588

Кран-машини бувають з фіксованим призом, для видачі м'яких іграшок (plush crane), цукеркові (candy). Для підйому іграшок в комплект входить клешня з 3 або 5 лапками.

Для підйому іграшок в комплект входить клешня з 3 або 5 лапками

Клешня для підйому м'яких іграшок - plush claw

У разі кран-машини з підйомом цукерок, солодощів та інших дрібних твердих предметів використовується така клешня:

Клешня крана для підйому цукерок - candy claw

Клешня крана для підйому цукерок - candy claw

Трос для кріплення і приводу клешні (клешня з приводом, комплект крана ЦЛЕ (CLE)

Установка і настройка Кран-машини

(на прикладі комплекту WMH-187, WMH-188 з електронною платою W9803D)

1. Підключіть шнур живлення до розетки 220 В з обов'язковим заземленням.
Увімкніть кнопку живлення розташовану ззаду апарату. На протязі декількох секунд після цього апарат буде виробляти авто тестування. Якщо воно пройде вдало можна буде почати гру, якщо немає зверніться до списку помилок.
2. Опустіть необхідну кількість монет або жетонів в монетоприймач, на дисплеї висвітиться кількість ігор. З цього ж часу лічильник монет (жетонів) почне вважати їх кількість.
3. Керуйте краном апарату шляхом переміщення джойстики в відповідну сторону. Після наведення крана па мета натисніть па кнопку розташовану поруч з джойстиком - після цього кран автоматично почне рух вниз. Досягнувши дна лапки крана, зімкнуться, спроба зловити мета виявиться вдалою чи ні. Потім кран підніметься в зімкнутому стані і продовжить рух до місця видачі призів (ближній лівий кут) досягнувши якого лапки крапу разожмутся.

Приз можна дістати через отвір в лівій нижній передній частині апарату.
Гра закінчена.
Дисплей почне зворотний відлік часу відразу після того як Ви рушить джойстик. Після закінчення часу кран автоматично опуститься вниз і далі зробить типові операції.

Налаштування основних величин

Відкрийте двері, щоб налаштувати 7-ий pin dip sw2 в положення ON. Потім включите Електроживлення. Зачекайте поки дисплей автоматично протестується. Потім ви почуєте слова «Good Luck». Дисплей запрацює, і ви побачите миготливі (00), це означає номер установки, якщо моргає весь дисплей, то ви знаходитеся в режимі установки. Управління кнопками:

  1. Направте джойстик Уперед Ліворуч і додайте 1 до величини, зазначеної на / дисплей 1.
  2. Направте джойстик Назад або Вправо і додайте 1 до величини, зазначеної на дисплеї 2.
  3. Натисніть кнопку Вниз для підтвердження.

Номер установки Установка Внутрішня величина Роз'яснення 00 Висновок автомата з положення Налаштування основних величин - 7-ий pin dip sw2 повинен бути знову налаштований в положення OFF 01 Монетнік-1 кількість виданих квитків, після введення жетонів (монетнік 1) 0 02 Монетнік-2 кол-во виданих квитків після введення жетонів (монетнік 2) 0 03 Монетнік! - к-ть введених монет (монетнік!) 1 Кількість монет, щоб отримати кредит. В разі встановлення на 0, то автоматично буде перетворено в 1. 04 Монетнік! - к-ть кредитних ігор (монетнік 1) 1 Кредитні гри. В разі встановлення на 0, то автоматично буде перетворено в 1 05 Монетнік2 - кількість введених жетонів (монетнік 2) Кількість монет, щоб отримати кредит. В разі встановлення па 0, то автоматично буде перетворено п 1. 06 Монетнік 2 - кількість кредитних ігор (монетнік 2) 10 Кредитні гри. В разі встановлення на 0, то автоматично буде перетворено в 1. 07 КІЛЬКІСТЬ виданих квитків з виграшем 08 Кількість раз сильного захоплення клешні виданого в якості бонусу 0 09 На який раз відбувається сильне захоплення клешні як бонус 10 В разі встановлення на 0, то автоматично величина буде перетворена в 256 разів 10 Тривалість гри 50 в разі встановлення на <5, то величина автоматично буде перетворена в 5. 11 Кількість одночасно кинутих монет за одну безкоштовну гру (кредит) 3 Якщо налаштована величина 0 або 1, то вона автоматично преобраз уется в 2 12 Кількість не раз за «Одну безкоштовну гру» в Супер карті 8 13 Кількість раз за «Дві безкоштовних гри» в Супер карт Грі 3 14 Кількість ігор за «Бонус» в Супер карт грі 1 15 Вставлення середньої величини від номера 12до14 100 Середній шанс отримання бонусу, починаючи з номера 12 до 14, коливається в межах встановленого часу гри 16 Установка «Гарячий ключ» 1111 Може швидко увійти в кожну функцію 17 Кількість рухів пушера 2 Варіюється: 1 99. Але якщо величина налаштована на 0, то вона автоматично перетворюється в 1 18 Встановлення можливості «Гра до виграшу». Якщо гравець не отримав будь-якого призу в N к-ть разів, то клешня піде до виходу і опустить іграшку 3 -

Інструкція налаштування положення
1. Якщо встановлена Величина <11, то система автоматично перетворює величини наступним чином

Якщо встановленавеличина дорівнює 0Встановленівеличиниавтоматичноперетворюються вЯкщо встановлені величиниРівніВстановлені величиниавтоматичноперетворюється в

0 100 6 160 1 110 7 170 2 120 8 180 3 130 9 190 4 140 10 200 5 150 11 11

Приклад: якщо номер 12 горить на екрані, то встановіть 8, якщо 13, то встановіть 3, якщо номер 14, то встановіть 1 і номер 15 встановіть на 100, потім Супер карта видасть вам 8 разів одну безкоштовну гру, 3 рази дві безкоштовні гри , 1 раз сильне захоплення приблизно в межах 100 ігор.

Після того як 100 ігор пройшли і навіть якщо все вище зазначені бонуси не було дано, то система буде вважати число ігор спочатку. Система записує всі виграші. Ці дані будуть збережені, навіть якщо електроживлення буде вимкнено, а потім знову включено.

Інструкція по установці положення 16 «Гарячий ключ»

1. 40 з'явилося на екрані (4 буде моргати), введіть першу величину «Гарячого ключа». номери
величин відповідає наступним кнопках:
Вперед 1, Вправо 2. Назад 3, Ліворуч 4, Вниз підтвердження.

2. Приклад: якщо ви хочете встановити 1 в першому «Гарячому ключі», направте джойстик Вперед, на
Дисплеї висвітиться 41, потім натисніть кнопку Вниз для підтвердження. після підтвердження
дисплей покаже 30, (3 буде моргати), а потім введіть другий номер «Гарячого ключа».
3. Приклад: якщо ви хочете встановити 2 у другому «Гарячому ключі», направте джойстик Вправо,
Дисплей покаже 20, (2 буде моргати), а потім введіть третій номер «Гарячого ключа».
4. Приклад: якщо ви хочете встановити 3 в третьому «Гарячому ключі», направте джойстик Назад,
Дисплей покаже цифру 23, потім натисніть Вниз для підтвердження. Після підтвердження, дисплей
10, (1 буде моргати), а потім введіть четвертий номер «Гарячого ключа».

  1. Приклад: якщо ви хочете встановити 4 в четвертому «Гарячому ключі», направте джойстик вліво,
    дисплей покаже цифру 14, потім натисніть кнопку Вниз для підтвердження. Програма «Гарячого
    ключа »завершена.
  2. Вищевказана інструкція призначена для джойстика. Якщо апарат працює в режимі, кнопка
    номера величин відповідає наступним кнопках:

Вперед - 1, Вправо - 2, Вниз - для підтвердження.

Тестування і налаштування кран-машини

Система з тестування:
1. Налаштуйте монетнік 1 і монетнік 2 в положення (NC) і увімкніть живлення. Па дисплеї висвітиться (СС), налаштуйте Dip-SW2 на кожен номер тестування. Щоб змінити номер тестування натисніть кнопку Вниз знову, після настройки SW.

DIP SW2ПоясненняПримітка

1 Дисплей 2 DIP SW 1. 1 - перший ряд а, 2-ой ряд б ... .7-ой г, 8-ий миготіння 2. ON Світло, OFF Темрява 3. DIP SW1 покаже дисплей 1 4. DIP SW2 покаже Дисплей 2 3 4 3567 Натисніть будь-яку кнопку, щоб змінити пісню 5 АР18001 Натисніть будь-яку кнопку, щоб змінити звук промові 6 8910 Натисніть будь-яку кнопку, щоб змінити звукові ефекти 7 Стертая пам'ять 1. Дисплей висвітить (CL) 2. Зітріть всі дані з пам'яті до 0 3. Введення основних величин в програму пам'яті 8 Введення основних величин Дисплей покаже миготливі букви (LD). Якщо Дисплей не блимає, це означає, що Основні величини введені програму Вас є збережені.

2. Налаштування потужності клешні: Налаштуйте монетнік 1 на NC і увімкніть живлення ON. Дисплей покаже (СО)

Джойстик / кнопкиПредмет тестуванняЗображення на екрані

Направте вперед або назад VR1 С1 Направте вліво або вправо VR2 С2

3. Тестування XY каретки: Налаштуйте монетнік 2 в NC і харчування ON. Дисплей покаже (АТ)

Джойстик або кнопкиПредмет тестуванняЗображення на екрані

Назад Клешня викидає нитка A3 Уперед Клешня прибирає нитка А4 Вниз + вправо Суне мотор в праву сторону Б1 Вниз + вліво Суне мотор в ліву сторону Б2 Вниз + назад Суне мотор назад БЗ Вниз + вперед Суне мотор вперед Б4

4. Пояснення кодів несправностей

Код помилкиПричинаПоломка кодівПричина

E0 Поломка головною плати Е6 Поломка двері виходу пли головною плати Е1 Поломка SW Е9 від'єднати провід лічильника Е4 Помилка введення «Гарячого ключа»

5. Інструкція по управлінню «гарячого ключа»
Натисніть свіч Вперед, Направо, Вниз одночасно, потім увімкніть живлення. Цифра 40 з'явиться на екрані, почекайте введення номерів «Гарячого ключа». Методи управління і установки ті ж самі.

НомерДіїІнструкція

АЛЕ Вихід Монетнік 1 і монетнік 2 налаштуйте в NC одночасно і увімкніть живлення. Інструкція по установці така ж як «1. Система тестування. H1 Тестування системи Інструкція по установці така ж як «1 Система тестування», номер 8. Н2 Введення основних величин НЗ Резервний Н4 Зміна Основних величин Дивіться стор.8 «Налаштування основних величин»

8 «Налаштування основних величин»

Кран-машина Хапай-ка КМ-03, КМ-04

За кран-машині Хватайка. «КМ» розшифровується як «Кран - Машина». Це торгова назва апарата. Нутрощі можуть бути будь-які. Треба дивитися, яка модель ігрової плати і механізму, наприклад KIT-108, KIT-668, KIT-663, KIT-664, WMH-187, та інші. Модель плати може бути написана як на самій платі, так і на мікросхемах (наприклад, на пам'яті). І далі шукати документацію на плату і механізм транспортування.

В кран-машині з набором від фірми WMH можуть використовуватися різні види ігрових плат, фото яких наведені нижче.

Ігрова плата W9803D (Хватайка КМ-3) Хватайка КМ-3 - перемикачі. Маркування на платі - W9803D4. Фото надано Іскандером.

Фото надано Іскандером

Хватайка-міні - ігрова плата W9803D4

В апараті на платі W9803D4 реалізована функція торгового автомата, це означає 100 відсоткової видачі іграшки при її оплаті за свідомо встановленим тарифом. Далі може бути включена призова гра в залежності від налаштувань і ігрової програми.
Для роботи в якості торгового обов'язково включення датчиків видачі іграшки.

Ігрова плата W9803D4 кран-машини, зображена на фото вище, має вбудовану функцію самодіагностики, світлодіодну індикацію стану входів і виходів, можна встановити звукові ефекти, які зберігаються на стандартній карті MicroSD і можуть бути записані користувачем самостійно. Налаштування гри можуть бути встановлені через ЖК-індикатор.

На платі є дві кнопки управління - вільний нарахування кредитів і апаратне скидання. Внизу цієї сторінки можна завантажити керівництво по налаштуванню плати W9803D4.

Внизу цієї сторінки можна завантажити керівництво по налаштуванню плати W9803D4

Ігрова плата W030934 KIT WMH-201

У кого є фото реальної плати - надішліть.

У кого є фото реальної плати - надішліть

Плата кран-машини на комплекті WMH-288

07.06.2013: Ось ще електронна плата кран-машини. Фахівці, підкажіть, що за плата і де таку купити. Плата потрібна Олександру Сєдову, [email protected]. Дивіться коментарі за червень 2013.

Фото плати кран-машини:

Фото плати кран-машини:

Автомат кран-машина фото плати

Продовження теми по кран-машин:

Кран-машини інших виробників

Кран-машина Хватайка виробництва ТОВ Кош-ка

Завантажити в pdf мануали, схеми, інструкції по кранах WMH:

• Crane-setup-WMH187-188, mainboard W9803D4 DIP перемикачі, настройка, тести, помилки / pdf, розмір: 517.4 kB /
• Crane-setup WMH187, 188_rus Установка і настройка. Інструкція на російській мові до кран-машині на основі WMH187 - WMH188. Ігрова плата W9803D. / Pdf, розмір: 382.32 kB /
• Crane_WMH-188_operations-manual_eng Детальний опис ігрової системи WMH-188 і ігровий плати W9803D. DIP перемикачі, роз'єми головною плати, тести, помилки, ремонт, настройка механіки. / Pdf, розмір: 216.64 kB /
• W9803D4 Crane controller Опис налаштувань і роботи ігровий плати контролера кран-машини КМ-03. Файл надіслав Артем (Ремонт кран-машин в Україні, metadist - собачка - mail.ru, телефон 09760 два чотири два сім три) / pdf, розмір: 353.42 kB /
• Black Tie Toys Crane Blacktie Manual WMH-588 + W9803D Мануал, керівництво по експлуатації / pdf, розмір: 900.54 kB /
• Bling King Crane Blingking Manual WMH-188 + W9803D Детальна інструкція по налаштуванню і керівництво по експлуатації ігрового апарату кран-машина Bling King / pdf, розмір: 1.07 MB /
• Cool Age Manual WMH-201B Main Board W030934 Мануал на кран від Coastal / pdf, розмір: 834.52 kB /
• Crane Claw Cord Wheel Install Налаштування механізму крана (підйом, опускання, рух клешні) / pdf, розмір: 217.69 kB /
• Crane ClawSizes Опис різновидів колишній для іграшкових і цукеркових кранів / pdf, розмір: 432.27 kB /
• Crane Claw Strength Adjustment Налаштування сили захоплення колишній крана. Інструкція / pdf, розмір: 65.73 kB /
• Crane Fuseboard install Опис плати запобіжників для комплектів WMH / pdf, розмір: 247.95 kB /
• Doubleplay Manual WMH391 Mainboard W040203A Мануал на кран для двох гравців / pdf, розмір: 256.02 kB /
• Doubleplay Schematics STX Balla Схема електрична принципова ігровий плати для подвійного крана / pdf, розмір: 146.65 kB /
• Main Board W030934 Schematics Схема електрична принципова ігровий плати / pdf, розмір: 521.31 kB /
• Main Board W9803D Troubleshooting Помилки, несправності і ремонт ігрової плати для кран-машини. / Pdf, розмір: 74.84 kB /
• Maxi Claw (Crane) (Operating Manual) Mainboard W040203 Мануал на кран від Coastal / pdf, розмір: 760.33 kB /
• Sweetshoppe Manual WMH-201B Main Board W030934 Мануал на кран-машину від Coastal / pdf, розмір: 512.14 kB /
• Telephone Manual WMH-188-288 Мануал на кран-машину від Coastal / pdf, розмір: 1.08 MB /
• Toysoldier Singlemanual WMH188-288 W9803D Мануал від Coastal / pdf, розмір: 1.06 MB /
• Toysoldier Single crane manual WMH-188-288 Мануал від Coastal / pdf, розмір: 1.07 MB /
• USD386231 Crane Patent Патент на пристрій кран-машини / pdf, розмір: 128.7 kB /
• WMH-188BP WMH-188B Plush or Candy Crane. Кран для підйому іграшок і цукерок. Параметри, фото, реклама / pdf, розмір: 942.98 kB /

• WMH-588 Toy Soldier Shining World

Інструкція до плати кран-машини WMH - 588. Налаштування, установка перемикачів, розпаювання роз'ємів, несправності і помилки. / Pdf, розмір: 1.42 MB /

Як отримати доступ до закритих сторінок >>

Новости