Про що говорить краватка: Путін-Штірліц, а Обама - зануда

Севастопольські оповідання / Новини, 1 жовтня 2015 /

Севастопольські оповідання / Новини, 1 жовтня 2015 /.

Про виступ президента Росії Володимира Путіна на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку 28 вересня не написав хіба що ледачий. Мова Глави РФ викликала, мабуть, заздрість і захоплення навіть у недоброзичливців. Але мова зараз не про це. Цікавий факт помітили журналісти.

Не секрет, що для кожного заходу образ Володимира Путіна ретельно продумується і президент Росії виглядає, як з голочки. Так ось, під час свого виступу на Главі був краватку точь-в точь, як у легендарного героя з «Сімнадцяти миттєвостей весни» Штірліца, роль якого виконав свого часу блискучий актор В'ячеслав Тихонов.

Власне в YouTube і з'явився ролик, де Путін піднімається на трибуну ООН під акорди пісні «Десь далеко».

Подібність ідеальне. Саме в такому ж краватці (темно-синьому в дрібний білий горошок) Штірліц був за сюжетом фільму під час зустрічі з дружиною в кафе. Та й аналогія, мабуть, в яблучко. Як і Штірліц, ВВП за краще робити, а не розпорошуватися в безглуздому потоці слів, як ... ну ви зрозуміли, як хто.

Що цікаво по краватці можна визначити характер і професійні якості його власника. Все по Фрейду, як то кажуть. Так ось, на думку психологів, темно синя краватка воліють надійні, товариські, відкриті і доброзичливі люди. А дрібний горошок говорить про сумлінному працівника і хорошому професіонала. Ну точно! Це ж ВВП.

Темно-синя краватка був надітий і на Міністрі закордонних справ Сергія Лаврова. Так що з президентом Росії Сергій Лавров на одній хвилі.

Американський політик Джон Керрі, з яким Лавров телефонує мало не по три-чотири рази на день для обговорення політичних питань, виглядав вельми романтично. Строгий образ відтіняв краватку рожево-оранжевого кольору. Психологи розкусили і Державного секретаря США. Виявляється, світлі тони воліють люди веселі, оптимісти, легкі на підйом, любителі розваг і романтики. Вони не проти завести роман з гарненькою секретаркою, ніколи не відмовляться посидіти з приятелями за кухлем пива, люблять дарувати і отримувати подарунки.

Такий він - Джон Керрі.

Такий він - Джон Керрі

І на закуску десерт - президент США Барак Обама. Про що говорить його образ?

Під час виступу Обама красувався в сірому однотонному краватці. Такий вибирають люди, які у всьому люблять порядок, слідують встановленим правилам. Так, що стає нудно від їх «правильності» і вічної послідовності. В голову приходить асоціація з фразою з фільму «Два капітани» за романом Каверіна: «Палички повинні бути перпендикулярними ...» - говорив один з героїв фільму. Однотипно, одноманітно, без креативного і нестандартного підходу - як нудно!

До речі, і сірий колір вибирають найчастіше «безбарвні» або «протокольні» чоловіки. Вони в усьому люблять порядок, слідують встановленим правилам, насторожено ставляться до будь-яких нововведень.

Вони в усьому люблять порядок, слідують встановленим правилам, насторожено ставляться до будь-яких нововведень

І скажіть тепер, що краватка бреше!

Анна Мельникова мацав і розглядала краватки Президентів і політиків

Про що говорить його образ?

Новости