Про проведення вебінару «Гнучкі виробничі системи та можливості фармацевтичного виробництва»

В рамках договору про співпрацю між УО «ВГМУ» і ГБОУ ВПО СПХФА Міністерства охорони здоров'я Російської Федерації і освітнього проекту Санкт-Петербурзької державної хіміко-фармацевтичної академії «Більше, ніж освіту», а також у зв'язку з поглибленням інтеграції між країнами-учасниками Євразійського економічного співтовариства з 29 лютого по 04 березень 2016 року реалізовано освітній модуль фахівцями компанії Pfizer «Гнучкі виробничі системи та можливості фармацевтичного виробництва» (вебінар) В рамках договору про співпрацю між УО «ВГМУ» і ГБОУ ВПО "СПХФА" Міністерства охорони здоров'я Російської Федерації і освітнього проекту Санкт-Петербурзької державної хіміко-фармацевтичної академії «Більше, ніж освіту», а також у зв'язку з поглибленням інтеграції між країнами-учасниками Євразійського економічного співтовариства з 29 лютого по 04 березень 2016 року реалізовано освітній модуль фахівцями компанії Pfizer «Гнучкі виробничі системи та можливості фармацевтичного виробництва» (вебінар).

Вебінар проходив у конференц-залі морфологічного корпусу УО «ВГМУ» в період з 29.02.16 по 04.03.16. Для технічного супроводу були задіяні обладнання та фахівці відділу дистанційного навчання, відділ технічних засобів навчання та кафедри інформаційних технологій. На вебінарі були присутні студенти фармацевтичного факультету 2 - 4 курсів, викладачі кафедр промислової технології з курсом ФПК і ПК, аптечної технології, організації та економіки фармації з курсом ФПК і ПК, стандартизації лікарських форм з курсом ФПК і ПК, органічної хімії, аналітичної і токсикологічної хімії , військової підготовки та екстремальної медицини.

На прикладі компанії Pfizer учасники вебінару познайомилися з розробкою гнучких виробничих систем (портативна, безперервна, модульна і мініатюрна система PCMM), які дозволяють зменшити витрати на передачу технології. Система пристосована для дрібносерійних виробництв лікарських засобів. Були також висвітлені питання онлайн моніторингу та системи автоматичного управління на прикладі безперервних виробництв твердих лікарських форм компанії Pfizer.

Одна з лекцій була присвячена огляду багатоваріантного аналізу і моделювання з введенням інструментів статистичного програмного забезпечення, використовуваного в даний час у фармацевтичній промисловості.

В ході вебінару розглядалися властивості таблеток, параметри, які використовуються для визначення якості таблеток і їх характеристики; приклади можливих проблем таблетування та шляхи їх вирішення.

Окрема інтерактивна лекція була присвячена якості лікарських засобів у фармацевтичній промисловості.

У заключний день вебінару висвітлювався питання розвитку ролі медичного представника з оглядом цілей і завдань, а також ролі медичного представника в освіті медичних і фармацевтичних фахівців. Окрему увагу було приділено роботі регіональних менеджерів, супервайзерів, організаторів тім-білдингу.

В цілому вебінар сприяв професійному розвитку студентів та викладачів.

Заступник декана
фармацевтичного факультету Е.А. Серак

Новости