Проблеми з відкриттям сторінок, визначення хоста, роутер ZYXEL - ВИРІШЕНО

Не так давно зіткнувся з проблемою що кожну сторінку доводиться оновлювати по кілька разів щоб вона нарешті спромоглася відкритися. При відкритті сторінки в інеті вдумливо намагається визначити хост, визначення хоста триває близько 2-5 сек. потім видає сумний вікно що в даний момент ця сторінка недоступна. Почав курити Google ...

Користуюся браузером Chrom, до слова сказати наявність даної проблеми відразу перевірив в інших браузерах - аналогічно ...

Перше розумне на мій погляд рішення - в настройках Хрома відключити - "Передбачати дії мережі для прискорення завантаження сторінок". Результат НУЛЬОВИЙ!

Потім пішла параноя:

  1. CCleaner - видалення сміття.
  2. Прошерстил автозапуск і запущених служби
  3. Встановив Kaspersky Crystal - глибока перевірка в безпечному режимі
  4. Виніс мозок службі підтримки провайдера інтернету

Ще багато того що я вже не пам'ятаю. ВСЕ БЕЗ РЕЗУЛЬТАТУ. Браузер як і раніше відкриває сторінки з п'ятого разу, АЛЕ при цьому в Speedteste результати завидні, швидкість і пінг в нормі!

І ось воно осяяння !!! Дружина 80% свого вільного часу дивиться серіали в онлайні, і жодної скарги ... Комп'ютер підключений кабелем до роутера Zyxel Keenetic, а у мене проблеми але ноутбуці підключеному по WI-FI ... Я з ненавистю втупився на свій старенький за 2 роки жодного разу не переустановленний Windows 7 і зрозумів ось ВОНО !!!

Міняти шило на мило не став і вирішив встановити WINDOWS 8.2. І як же я сука "засмутився" коли на новенькій винде я знову побачив знайому проблему - про пределеніе хоста, потім помилка відкриття, після поновлення починає працювати.

Крім нещасного Зухель більше звинувачувати нема кого ...

  1. Міняв канали WI-FI
  2. Прошив останньою прошивкою
  3. Скидав на заводські

БЕЗРЕЗУЛЬТАТНО

І ось коли руки опустилися, і почав замислюватися про заміну модуля WI-FI в ноутбуці ... Звернув на те що навіть після оновлення прошивки на останню, на головному екрані web інтерфейсу все одно канючить оновиться (Оновлення Доступні), тицьнув на ссилкку.

Звернув на те що навіть після оновлення прошивки на останню, на головному екрані web інтерфейсу все одно канючить оновиться (Оновлення Доступні), тицьнув на ссилкку

Бачу набір утиліт вбудованих в прошивку.

Бачу набір утиліт вбудованих в прошивку

Виділяю галочками ті модулі які задіяні у взаємодії з мережею:

  • Компоненти: Networking
  • Компоненти: Base system
  • Компоненти: Applications
  • платформа NDMS

Оновлюємо ...

І Про ЧУДО !!!! Сторінки стали відкриватися моментально, напис "Визначення хоста" пропадає миттєво, всі сторінки відкриваються швидко і без проблем.

Рішення проблеми з відкриттям сторінок в браузері і довгим визначенням хоста, вирішив оновлення компонентів прошивки роутера Zyxel Keenetic.

Рішення настільки дивне і не освітлене в просторах інтернету, що я було почав думати що просто співпало, і у провайдера просто перестало глючить обладнання, або у мене, або пройшли магнітні бурі, або ще мільйон АБО. АЛЕ ось нюанс - буквально пару днів назад на роботі трапилася та-ж фігня, з тією лише відмінністю що там відразу викидало помилку "Не вдалося завантажити", після судомних натискань кнопки оновити сторінка з'являлася. Інший провайдер, інше клієнтське обладнання, АЛЕ все той же Zyxel Keenetic і знову те ж саме рішення проблеми.

Чи не претендую на істину в останній інстанції, АЛЕ мені два рази допомогло, сподіваюся допоможе і Вам!

Якщо стаття Вам сподобалася, скористайтеся кнопочкой:

Новости