Пробуємо безкоштовний сир. Моє знайомство з умовно-безкоштовним стільниковим оператором "Атлас"

  1. Мобільний додаток
  2. Доставка SIM-карт
  3. Так, сімку отримали, а далі-то що?
  4. висновки

Перші згадки віртуального оператора «Атлас» з'явилися в 2013 році. Засновник компанії Євген Гордєєв ділився своєю ідеєю, яка моментально знаходила відгук у будь-якого здорового людини - він пропонував створити оператора, який би роздавав свої послуги безкоштовно. Модель, представлена ​​в 2013 році, не відрізнялася особливими подробицями, якийсь пакет мінімальних послуг виходив безкоштовним за рахунок рекламної моделі монетизації. Тобто, абонент «Атласу» також ставав споживачем партнерських послуг, а вже гроші партнерів йшли на оплату мобільного зв'язку. Однак скептики вважали , Що таке абсолютно неможливо: реклама коштує занадто дешево, а стільниковий зв'язок - занадто дорого, щоб одним можна було покрити інше.

Тим не менш, через 3 роки після першої згадки «Атлас» відкрив свою точку прямо в центральній будівлі Москва-Сіті і почав безкоштовну доставку сім-карт всім бажаючим, надаючи перший місяць безкоштовно. Я вирішив перевірити, що ж це за халява, і накидати невеликий огляд, тим більше що інформації про цього оператора в мережі не так вже й багато, а «живі» абоненти себе ніяк не виявляли.

Мобільний додаток
Перші згадки віртуального оператора «Атлас» з'явилися в 2013 році

У Атласу, як і у будь-якого поважаючого себе оператора, є додаток під Android та iOS. Для його використання обов'язково потрібно використовувати обліковий запис VK або Facebook, що може когось налякати, але цільова аудиторія нового оператора - прогресивна і злиденна молодь, у якої обов'язково немає грошей на зв'язок і є сторінки в соцмережі. Воно суттєво відрізняється від додатків інших операторів своєю структурою: справа в тому, що його можна встановити і використовувати незалежно від того, чия сімка вставлена ​​в смартфон. У цьому випадку через нього можна виконувати завдання і отримувати атласи. Як тільки накопичиться 999 атласів - їх можна виводити на рахунок мобільного телефону, 1 атлас дорівнює рублю. Самі завдання вельми різноманітні:

  • Скриня. Його можна відкривати раз в тиждень, і в ньому виявиться додаток, яке треба встановити на смартфон. За це дають 5-10 атласів. Якщо не видаляти додаток, то згодом повинні приходити push-повідомлення з інструкціями, за які теж можна отримувати атласи.
  • Дерево. За кожного запрошеного друга на дереві буде виростати 1 атлас на добу. При цьому друзі виконувати будь-яких дій не повинні, досить просто зареєструватися. Обтрясать дерево атласів, немов яблуню, можна щодня.

  • Каталог акцій. Численні партнери стільникового оператора пропонують купити у них що-небудь непотрібне і отримати за це або Кешбек, або фіксовану суму атласів. Партнери найрізноманітніші - ресторани, банки, турагентства, навіть «наші улюблені» Aliexpress і Gearbest затесалися.

Серед усього вищеописаного найбільший інтерес викликають мікрофінансові організації - ті самі, якими нас лякає телевізор. Справа в тому, що за отримання у них позики встановлена ​​фіксована оплата в 1200-2000 атласів. Між тим, якщо взяти найменший займ на найменший термін, то вартість відсотків складе 250-300 рублів залежно від організації. Таким чином, якщо не шкода засвітити свої паспортні дані сумнівною конторі - можна отримувати понад 1000 рублів «чистими» фактично ні за що. Але це в теорії - на практиці я ще не перевіряв.
Крім цього, в додатку висить нагадування про те, що непогано б і безкоштовну SIM-карту отримати. А якщо вона вже є - то прикріпити. Про це і піде мова нижче.

Доставка SIM-карт

Незабаром після того як я поставив додаток Атласу на свій SGN4 і, пограти, забув про нього, мені стали регулярно приходити push-повідомлення про безкоштовну сім-карті з доставкою додому. Якийсь час я їх ігнорував (але видалити до біса непотрібну програму не наважувався), потім спокусився і заглянув. Посилання з програми вивела мене на сайт, де було запропоновано заповнити форму з паспортними даними. Реального ськана паспорта не вимагали - при бажанні можна ввести ліві дані, кур'єр теж паспорт не перевіряє. Після цього на пошту прийшов лист про те, що сімка зарезервована і її можна або забрати на єдиній точці видачі в «Афімолл» в Москва-Сіті, або отримати кур'єрською доставкою. Після цього я знову забарився близько двох тижнів, але коли в черговому листі було сказано, що залишилося всього 500 сім-карт, я таки поїхав за карткою. Однак, прибувши в Сіті, точки видачі Атласу в зазначеному на сайті місці не виявлено; після дзвінка менеджеру з'ясувалося, що вони звідти виїхали і що «скоро точки видачі будуть по всій Москві». Після цього я замовив безкоштовну доставку. Кур'єр привіз картку на наступний день, я розписався в накладній і в договорі (паспорт знову не перевірявся) і відправився експериментувати.

Так, сімку отримали, а далі-то що?

Відразу слід сказати, що для тестів я використовував 2 наявних у мене смартфона: власний Samsung Galaxy Note 4 і подарований родичу PPTV King 7, який на кілька днів потрапив до мене, супроводжуваний словами «тижпрограмміст». На обох пристроях всі показники виявилися однаковими. Ну а в якості еталонної сімки виступила моя все ще безлімітна Yota.
атлас - віртуальний оператор (MVNO) на опорній мережі Вимпелкому, тобто Білайну. За словами засновника компанії Євгенія Гордєєва, мережа була «спеціально налаштована» під них. Що це означає - з'ясувати не вдалося, проте якість зв'язку у оператора виявилося відносно непоганим. Кажу саме так, оскільки всерйоз і докладно не тестував; принаймні у мене вдома ловить без збоїв. А ось інтернет чомусь майже всюди 3G, мережі четвертого покоління ловляться місцями і трохи. Втім, треба зауважити, що це добротний такий 3G, сайти в браузері вантажаться досить бадьоро і бажання включати всілякі способи прискорення інтернету не виникає. Варто відзначити, що в смартфоні оператор визначається як Atlas, а заглушка при спробі зайти на роскомнадзорнутие сайти все-таки білайнівському. Втім, турбояндексу заглушки не страшні, хе-хе.
Тепер про тарифи. Строго кажучи, він один, а все інше - пакети хвилин, СМС та інтернету, їх 5, все перераховані на сайті atlasapp.ru/tariff . Оплачуються пакети тільки атласами (які не можна купити за рублі). Крім того, є ще один тариф з рублевої оплатою, яким можна користуватися «якщо з якихось причин тобі хочеться платити за зв'язок» (саме так сказано на сайті). Тому порівнювати ціни з традиційними операторами практично неможливо. При отриманні сімки безкоштовно активується пакет 150. Відразу слід сказати, що для тестів я використовував 2 наявних у мене смартфона: власний Samsung Galaxy Note 4 і подарований родичу PPTV King 7, який на кілька днів потрапив до мене, супроводжуваний словами «тижпрограмміст»
До речі, про сайті. Якщо перейти за посиланням atlasapp.ru, то тебе перекине на декоративну рекламну сторінку з мінімумом корисної інформації і без посилань на інші розділи сайту, причому неважливо, з чого заходити - з комп'ютера або телефону. Незрозуміло, навіщо так було зроблено, я й гадки не мав про те, що на сайті є щось корисне, поки не ввів в Яндексі «атлас стільниковий оператор»: під першою ж посиланням були видані прямі лінки на розділи, які я привожу тут:

  • Угода про надання послуг, згідно з яким це і не оператор зовсім, а «мобільна платформа».

  • Партнерська програма для тих самих компаній, за чиї послуги можна отримати атласи. З'ясовується, що ЦА оператора - прогресивні люди від 16 до 45 років.
  • Атлас-блог з кумедним адресою посилання і креативним оформленням. Є корисна інформація про стільниковий зв'язок.
  • Царь гори - щодня оновлюваний рейтинг популярності учасників соцмереж. Взяти участь можуть усі охочі (а ті, хто не беруть участь - в рейтингу не враховуються). «Гори славляться своєю висотою, а користувачі соцмереж - охопленням» ©.

висновки

Користуватися на постійній основі цих оператором я не буду, оскільки не користуюся майже нічим з того, що пропонується в якості джерел атласів, а в скрині їх занадто мало, та й дерево в відсутності зареєстрованих друзів зовсім плодоносить (щоб хоч якось виправити це , пропоную усім зацікавленим зареєструватися по моєї реферального посиланням , А не в обхід неї). Помітно і показово панібратське звернення оператора до клієнтом. Загалом, як мені здається, у Атласу є всі шанси на успіх серед молоді: тут і задоволення тяги до халяви, і гра в царя гори, і скрині зі скарбами, і навіть ростуть на деревах гроші, як колись в дитинстві.

Так, сімку отримали, а далі-то що?

Новости