Пробую недорогий спортивний браслет з GPS

Нещодавно мені пощастило спробувати ще одні спортивно-туристичні годинники з GPS (Модель S908), з якими можна навіть плавати. Точніше кажучи, це не годинник, а браслет. За функціоналом він практично не поступається годинах, а в чомусь навіть перевершує їх. На перший погляд, браслет S908 виглядає дещо масивніше класичного браслета. Його розмір становить 4.8 x 2.5 x 1.3 см, при цьому, вони не здаються масивними, а завдяки малій вазі (всього 34 грами) зовсім не відчуваються на руці. У чому перевага такого дизайну. На відміну від годин, браслет зручний тим, що його можна не знімати з руки ні під час сну, ні під час прийняття душу або плавання в басейні або відкритій водоймі (їх корпус має захист IP68). Крім цього, унісекс дизайн цього браслета гармонує, як з повсякденним стилем в одязі, так і зі строгим діловим костюмом.

спортивно-туристичні годинники з GPS

Мабуть, найцікавішим елементом в дизайні браслета S908 є їх великий OLED екран. Корпус годинника виконаний з міцного пластику з затемненим склом, під яким розташований OLED екран. Це ще одна відмінність S908 від S928. Такий екран споживає більше енергії і трохи сліпне на сонці, але зате, погодьтеся, виглядає він куди цікавіше звичайного РК екрану.

На корпусі годинника є дві фізичні кнопки і одна сенсорна кнопка на екрані. Як і в випадку S928, управління в S908, на перший погляд, видається не інтуїтивним, але зовсім скоро розумієш, що тут все досить просто і зрозуміло.

У підставі годин розташований датчик серцевого ритму і дві контактні площадки для зарядки вбудованого акумулятора. Якщо в годиннику S928 використовувалася магнітна зарядка, то тут звичайна механічна кліпса. Про час автономної роботи і особливості зарядки я докладніше розповім нижче, а поки давайте подивимося на ремінець.

Тут використовується незнімний ремінець з термопластичного поліуретану. Він має довжину близько 24 см і використовує класичний часовий замок. Велике число отворів по всій поверхні ремінця виключають запотівання руки і дозволяють дуже точно підігнати ремінець під свою руку. Ще однією особливістю ремінця є вбудована GPS антена.

Закінчуючи розмову про конструктивні особливості браслета S908, необхідно звернути увагу на пару важливих особливостей. Говорячи про водонепроникності, виробник відзначає, що годинник витримують нетривалий занурення під воду на глибину не більше 2 метрів. Крім цього, годинник не рекомендується поміщати в гарячу воду, а також відвідувати з ними сауну і лазню. Цілком розумні доповнення для тих, хто хоче, щоб його годинник прожили довго.

Отже, розібравшись з конструктивними особливостями, прийшов час розповісти про реальні можливості браслета. Перш за все, зауважу, що S908 досить автономний. На відміну від численних розумних браслетів, які працюють тільки в парі з мобільним додатком, багато функцій S908 можуть бути налаштовані безпосередньо з браслета. Зокрема, користувач може встановити дату і час, будильник, часовий інтервал монітора активності, щоденні цілі, параметри і історію тренувань, яскравість екрану, включити вібрацію і інші параметри. Але це не скасовує використання мобільного застосування HPlus Watch. Він розширює можливості браслета, робить більш простим і наочним аналіз спортивних досягнень і т.д. докладніше про HPlus Watch я розповім нижче, а поки повернемося до браслету.

Спочатку розберемося з керуванням. Нижня фізична кнопка використовується для включення / вимикання і перезавантаження браслета, переходу в меню настройки / перегляду історії, переходу на попередній рівень меню або на головний екран. Верхня кнопка "Enter" відповідає за перехід до спортивного режиму і вибору дії. І, нарешті, сенсорна кнопка дозволяє перегортати екрани, переміщатися по меню і встановлювати потрібні параметри. Коротке натискання перегортає сторінки або параметри вперед, довге - назад. Ще раз повторю, управління не інтуїтивно, але до нього швидко звикаєш.

Цікава деталь. В браслеті за замовчуванням включена опція включення екрану при повороті зап'ястя. Працює вона непогано, практично миттєво реагує на поворот руки. Але я звернув увагу на інше. Як тільки я опускаю руку, екран тут же гасне незалежно від часу активності, встановленому в налаштуваннях. Це дозволяє добре економити заряд батареї.

Ще одна деталь. Для включення екрану в ручному режимі, розробники відмовилися від використання сенсорної кнопки, як це зроблено в усіх браслетах, поклавши цю функцію на фізичні кнопки. Це дозволило виключити випадкове включення і як наслідок, економити енергію батареї.

Браслет S908 може працювати в двох режимах. Перший або основний режим практично нічим не відрізняється від інших розумних браслетів. В цьому режимі браслет вважає кроки, приблизно відображає пройдену відстань і витрачені калорії, вимірює пульс, стежить за нашою активністю і якістю сну, відображає повідомлення зі смартфона і виконує функцію електронного годинника з будильником і календарем.

Для більш наочного відображення статистики рекомендується скористатися мобільним додатком. Тут можна бачити поточну статистику по кроках і серцевого пульсу, зведену статистику за вчора і за період, що цікавить.

Налаштування мобільного додатка гранично прості. Тут варто звернути увагу на кілька моментів. По-перше, варто включити постійний моніторинг серцевого ритму. По-друге, рекомендую збільшити час активності екрану (за замовчуванням всього 5 секунд). По-третє, налаштувати повідомлення.

По-третє, налаштувати повідомлення

Механізм повідомлень в HPlus Watch підтримує кілька популярних соціальних мереж і месенджерів, вхідні дзвінки та SMS. Обмежений список підтримуваних додатків і сервісів, компенсується можливістю отримувати оповіщення будь-яких додатків.

Обмежений список підтримуваних додатків і сервісів, компенсується можливістю отримувати оповіщення будь-яких додатків

Не всі повідомлення відображаються з текстом повідомлення. Наприклад, для Viber відображається текст повідомлення, а для Whatapp тільки ім'я відправника. Крім цього, при включенні опції "Інші повідомлення", браслет починає вібрувати кожен раз, коли який-небудь додаток видає будь-яке повідомлення. У якийсь момент це починає дратувати. Обійти цю проблему виявилося досить просто. Досить було відключити відображення повідомлень для непотрібних мені додатків безпосередньо в настройках Android.

Досить було відключити відображення повідомлень для непотрібних мені додатків безпосередньо в настройках Android

Другий режим - спортивний. Тут користувач може вибрати один з п'яти видів тренувань (ходьба, біг (лижі), сходження, велосипед і плавання). Для кожного виду тренувань вказуються цілі, і контролюється безліч параметрів. Наприклад, для бігу контролюється реальна швидкість, темп, частота кроків, пробіг і пульс. Крім цього, браслет будує трек на основі даних GPS і в реальному часі аналізує серцевий ритм залежно від навантаження.

Крім цього, браслет будує трек на основі даних GPS і в реальному часі аналізує серцевий ритм залежно від навантаження

В процесі тренування можна відзначати пройдені кола в ручному або автоматичному режимі, робити паузу, зберігати або видаляти результат. Результати тренувань зберігаються в пам'яті браслета. Подивитися історію можна як на браслеті, так і в мобільному додатку, де крім основних результатів тренування можна подивитися GPS трек. До речі, GPS в браслеті S908 працює дуже точно.

До речі, GPS в браслеті S908 працює дуже точно

Говорячи про реальні можливості браслета S908, варто сказати пару слів про час автономної роботи. Браслет обладнаний акумулятором, ємністю 230 мАг, однієї зарядки якого вистачає до 20 днів роботи. Фактичний час залежить від режиму роботи, яскравість екрану, використання GPS. Наприклад, в режимі найбільш активних тренувань з максимальною яскравістю екрану, постійними повідомленнями і т.д., однієї зарядки вистачає на 2-3 дні. У помірному режимі, про розетку можна забути на тиждень.

У певному сенсі S908 можна назвати унікальним браслетом. По-перше, це дуже красиві і зручні години з розумним будильником. По-друге, просунутий фітнес браслет, що стежить за нашою фізичною активністю і якістю сну. По-третє, це професійний тренер, який дозволяє правильно проводити тренування, що стежить темпом і пульсом. Його можна використовувати не тільки для ходьби і бігу, але і для бігу на лижах, плавання, велосипеда і пішого туризму. І все це за відносно невеликі гроші. Купував тут.

Новости