Продекспо-2009. Пост-реліз

C 9 по13 лютого 2009 року на Центральному виставковому комплексі «Експоцентр» c успіхом пройшов найбільший в Росії і Східній Європі продовольчий форум - 16-я міжнародна виставка продуктів харчування, напоїв і сировини для їх виробництва «Продекспо-2009». Організатором цього значимого заходу є ЦВК «Експоцентр». Виставка проходила під патронатом Торгово-промислової палати РФ, за сприяння Міністерства сільського господарства РФ і Уряду Москви. Високий міжнародний рейтинг і престиж огляду «Продекспо» підтверджений знаками Всесвітньої асоціації виставкової індустрії (UFI) та Російського Союзу виставок і ярмарків (РСВЯ).

Виставку «Продекспо-2009» відвідав Міністр сільського господарства РФ А Виставку «Продекспо-2009» відвідав Міністр сільського господарства РФ А.В. Гордєєв. Він ознайомився з експозиціями провідних російських виробників, а також з національними експозиціями Польщі, Франції і ряду інших країн. А.В. Гордєєв високо оцінив рівень продовольчого огляду, де поряд з російськими компаніями були представлені найбільші виробники продуктів харчування з багатьох країн. Він підкреслив, що за своїм масштабом «Продекспо» можна порівняти з провідними продовольчими виставками світу, такими як «Зелений тиждень» в Берліні. В ході відвідування виставки А.В. Гордєєв провів переговори з Міністром сільського господарства та розвитку села Республіки Польща Мареком Савіцкі. Міністр сільського господарства РФ звернув увагу на хорошу бізнес-складову виставки «Продекспо-2009», що дозволяє налагоджувати контакти і розвивати всебічне співробітництво.

Високу оцінку виставки «Продекспо-2009», її значення для розвитку міжнародного співробітництва та кооперації дала в своєму вітальному зверненні на відкритті виставки субрегіональний координатор по Центральній і Східній Європі Продовольчої і Сільськогосподарської Організації Об'єднаних Націй (ФАО) пані Фернанда Герріері.

У цьому році на площі понад 80 000 кв. м свою продукцію представили понад 1800 фірм - вітчизняні та іноземні лідери продовольчої галузі. Учасниками огляду стали фірми і організації з 57 країн світу, що підкреслює міжнародний статус виставки. Важливо, що понад 60% експонентів склали російські підприємства.

Державну підтримку своєї участі у виставці отримали 36 країн, серед яких - Австралія, Австрія, Аргентина, Болгарія, Бразилія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Індія, Іран, Іспанія, Італія, Канада, Китай, Киргизстан, Латвія, Литва, Мексика , Молдова, Польща, Республіка Корея, Сербія, США, Таджикистан, Таїланд, Фінляндія, Франція, Шрі-Ланка, Естонія, ПАР Державну підтримку своєї участі у виставці отримали 36 країн, серед яких - Австралія, Австрія, Аргентина, Болгарія, Бразилія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Індія, Іран, Іспанія, Італія, Канада, Китай, Киргизстан, Латвія, Литва, Мексика , Молдова, Польща, Республіка Корея, Сербія, США, Таджикистан, Таїланд, Фінляндія, Франція, Шрі-Ланка, Естонія, ПАР. Прем'єрою року з'явилися національні експозиції Казахстану, Сінгапуру, Тунісу, Уругваю і Японії. Велика кількість національних експозицій свідчить про якісний рівень виставки, який дозволяє поставити її в один ряд з провідними світовими форумами світу. З експозицією виставки «Продекспо-2009» ознайомилися понад 48 000 відвідувачів, 92% з яких - фахівці галузі.

16 тематичних розділів виставки «Продекспо» відбили весь спектр як вітчизняних, так і зарубіжних продуктів харчування і напоїв.

Вперше на виставці «Продекспо» працював Консалтинговий центр, створений Дирекцією виставки спільно з компанією «Лігал Брідж», де експоненти і відвідувачі отримали безкоштовну усну консультацію з правових і фінансових питань у фахівців - юристів, адвокатів, фінансових консультантів і аудиторів.

Кадрові питання фахівці харчової галузі змогли вирішити в Центрі підбору персоналу, організованому Дирекцією виставки спільно з кадровим агентством «Афіна».

Виставка «Продекспо» - це прекрасна можливість не тільки показати останні новинки в області світового і вітчизняного ринку продуктів харчування і напоїв, а й обмінятися досвідом, чому в значній мірі сприяла велика ділова програма.

Найбільшу національну експозицію на нинішній виставці представила Республіка Молдова Найбільшу національну експозицію на нинішній виставці представила Республіка Молдова. Вперше молдавське участь супроводжувалося такою значущою подією, як Дні молдавського вина, організоване ТПП Республіки Молдова спільно з Посольством Республіки Молдова в Російській Федерації та агропромислового агентством «Молдова-Вин» за сприяння ТПП РФ і ЦВК «Експоцентр». Даний захід символізує повернення молдавських виробників на російський ринок. У перший день роботи виставки відбулися молдовсько-російський торговий форум «Виноробна галузь Республіки Молдова та експортний потенціал виноробних підприємств», також круглий стіл на тему «Ситуація і перспективи розвитку виноробної галузі в Республіці Молдова» та майстер-клас для професіоналів «Справжня якість молдавських вин ». У діловій програмі Днів молдавського вина взяла участь офіційна молдовська делегація на чолі з першим заступником прем'єр-міністра Республіки Молдова, міністра економіки і торгівлі Республіки Молдова І.М. Додоном, а також керівники підприємств, фахівці виноробної галузі республіки.

В рамках міжнародної виставки «Продекспо-2009» відбулася конференція з питань продовольчої безпеки Росії, організованій Міністерством сільського господарства РФ і компанією «Агроекспосервіс» В рамках міжнародної виставки «Продекспо-2009» відбулася конференція з питань продовольчої безпеки Росії, організованій Міністерством сільського господарства РФ і компанією «Агроекспосервіс». У своїх доповідях керівники департаментів Мінсільгоспу Росії, галузевих інститутів і відомств, вчені, провідні фахівці російських і зарубіжних підприємств позначили головні тенденції розвитку галузі в кризових умовах. В ході реалізації Державної програми розвитку і регулювання сільського господарства, ринку продовольства і сировини для його виробництва першорядне значення надається системі забезпечення безпеки і якості продуктів харчування. На конференції йшлося про проблеми якості та практиці впровадження технічних регламентів на різні види продовольства. Велика увага була приділена роботі підприємств продовольчої індустрії в умовах кризи, розробки та впровадження антикризових програм.

Величезний інтерес викликав IV Всеросійський торговий форум «Стратегічні виклики в російській торгівлі XXI століття: другий етап кризи», організований компанією «Імперія» Величезний інтерес викликав IV Всеросійський торговий форум «Стратегічні виклики в російській торгівлі XXI століття: другий етап кризи», організований компанією «Імперія». Форум дозволив компаніям, що працюють на російському продовольчому ринку, знайти відповіді на ключові питання, актуальні в нинішній економічній ситуації. На заході обговорювалася ситуація на продовольчому ринку країни, пройшли практикуми провідних фахівців Росії за антикризовими програмами, на яких учасники розібрали конкретні проблеми і отримали комплексний план дій по збільшенню частки ринку і захоплення нових. В рамках Всеросійського торгового форуму працював «Центр закупівель Мереж», який дозволив делегатам Форуму провести переговори щодо поставок своєї продукції з закупщиками 76 роздрібних мереж Росії, вибрати нових партнерів, укласти договори і визначитися з подальшою стратегією розвитку. У «Центрі закупівель Мереж» були представлені провідні роздрібні мережі з усіх регіонів Росії, в числі яких «METRO», «Ашан», «Білла», «Бонтон», «Вікторія», «Діксі», «Будинок Єди», «Квартал »,« Копійка »,« Ленд »,« Магніт »,« Меркурій »,« Призма »,« Пятерочка »,« Сім'я »,« Качкодзьоб »і багато інших.

В рамках Всеросійського торгового форуму «Стратегічні виклики в російській торгівлі XXI століття: другий етап кризи» відбувся IV Всеросійський конгрес регіональних дистриб'юторів алкоголю, що став одним з помітних заходів ділової програми виставки «Продекспо-2009». Організатор Конгресу - РІА «НАПОЇ». В якості основної на нинішньому Конгресі була визначена тема «Нова реальність алкогольного бізнесу». Головне завдання Конгресу - допомогти компаніям підготуватися до роботи в нових умовах, надавши максимум інформації про основних гравців, ключових регіонах, найбільш значущі заходи держави з регулювання ринку алкоголю. Відомі маркетологи провели практикум з питань взаємодії з роздрібними мережами і постачальниками.

В рамках виставки «Продекспо-2009» також пройшов III Всеросійський продовольчий форум «Бренд стає хітом. Технології XXI століття », на якому учасники обговорили хвилюючі питання спільного: чи потрібно міняти маркетингові стратегії, які існують методи стимулювання збуту при малих бюджетах, як реагувати на зміни споживчого попиту і багато інших.

У конкурсну програму «Продекспо-2009» увійшли провідний галузевий конкурс «Кращий продукт», конкурси «Інноваційний продукт« Продекспо-2009 »і« Вибір мереж », багатогалузевий конкурс« Краще підприємство XXI століття »і XI Міжнародний дегустаційний конкурс з алкогольної продукції, а також галузевий конкурс на кращу упаковку для харчової продукції «ПродЕкстраПак».

Галузевий конкурс «Кращий продукт» протягом багатьох років є одним з головних заходів виставки «Продекспо» і значущою подією для російської харчової галузі Галузевий конкурс «Кращий продукт» протягом багатьох років є одним з головних заходів виставки «Продекспо» і значущою подією для російської харчової галузі. Конкурс проводить фірма «Агроекспосервіс» під егідою Міністерства сільського господарства РФ з метою підтримки вітчизняних виробників, розширення асортименту та просування їх продукції на вітчизняний і зарубіжний ринок. В цьому році в конкурсі брали участь 1300 зразків по самому широкому асортименту продовольчої продукції, з них 60% були нагороджені золотими, срібними, бронзовими медалями і дипломами конкурсу. Найкращою продукції присуджена вища нагорода - Гран-прі. Відбулося нагородження лауреатів в номінаціях «Молочні продукти», «Хліб і хлібобулочні вироби», «Кондитерські вироби», «Мед», «Чай, кава», «Консервована, плодоовочева продукція, продукти переробки», «Масложирова продукція», «М'ясні продукти »,« Безалкогольні напої, пиво, мінеральна вода »,« Виноробна продукція ». Гран-прі був вручений Озерецкая МКК (Московська обл.) І Нальчицького МКК (Кабардино-Балкарія), ЗАТ «Озерський сувенір» (Московська обл.), Горячеключевской компанії з Краснодарського краю, компаніям «Мартадель» і «Ост Аква» (Московська обл .), ЗАТ ПК «Ладога» (Санкт-Петербург), ВАТ «Кристал» (Москва), компанії «Кизляр» (Дагестан). Також були названі переможці конкурсу на кращу упаковку харчової продукції.

Яскравою подією виставки став XI Міжнародний дегустаційний конкурс з алкогольної продукції, організований компанією «Столичний стиль» під егідою Московської торгово-промислової палати та за сприяння ЦВК «Експоцентр» Яскравою подією виставки став XI Міжнародний дегустаційний конкурс з алкогольної продукції, організований компанією «Столичний стиль» під егідою Московської торгово-промислової палати та за сприяння ЦВК «Експоцентр». Дегустаційний конкурс досяг високого рівня і став невід'ємною частиною провідної продовольчої виставки Росії. За відгуками експертів і учасників російського алкогольного ринку, конкурс дав гідну і об'єктивну оцінку продукції російських і зарубіжних компаній. Для багатьох з них він є хорошим стартовим майданчиком для розвитку бізнесу і зміцнення своїх позицій на ринку. За підсумками конкурсу кращі російські і зарубіжні компанії були відзначені золотими, срібними та бронзовими медалями 16-ї міжнародної виставки «Продекспо-2009». Крім почесних медалей спеціальна нагорода конкурсу «Зірка« Продекспо-2009 »вручена підприємствам ЛГЗ« Алвіс »,« Альтера Груп »,« Астраханський ЛАЗ »,« Башспірт », ТД« Біле місто »,« Бенатов », Кашинський ЛГЗ« Верес », «Грей Веллі», «Лудінг», «Маркетхолл», «Перм-Алко», «Русь-Алко», Саранський ЛГЗ, Сиктивкарський ЛГЗ, ТД «Хортиця» (Росія), «Мінськ Кристал» (Республіка Білорусь), «Коблево », Національна горілчана компанія,« Немирів », Агропромислова компанія« Таврія »(Україна),« Грація де Чилі »(Чилі). Гран-прі XI дегустаційного конкурсу удостоєні: Черноголовскій завод «Ост-Алко» - за високу якість продукції протягом 10 років, компанія «Лудінг», ЗАТ «Новокубанський», Самарський комбінат «Родник», «Іміджхолдінг», «Татспіртпром» і ЛГЗ «Кучино».

Конкурс «Інноваційний продукт« Продекспо 2009 »проходить у чотирьох номінаціях:« Інновації в технології »,« Інновації в складі продукту »,« Інновації в упаковці »,« Інновації в зручності споживання - «convenient food». Конкурс пройшов за підтримки Асоціації галузевих спілок АПК ( «АССАГРОС»), під патронатом ТПП РФ, за інформаційної підтримки видавництва «Харчова промисловість» та Інтернет-каталогу продуктів харчування Goods Matrix. У конкурсі взяли участь 23 компанії з 71 продуктом. Переможці були нагороджені золотими та срібними медалями.

У конкурсі-дегустації «Вибір мереж» взяли участь 28 компаній з 86 продуктами. Конкурс визначив продукти, потенційно цікаві для роздрібних мереж, ознайомив представників рітейлу з новими продуктами. Переможці конкурсу отримали дипломи, з якими буде простіше вести переговори про постачання продукції з закупщиками мереж.

В рамках виставки «Продекспо-2009» пройшов традиційний конкурс в номінаціях «За високі споживчі властивості товарів» і «За успішне просування якісних товарів», що проводиться по широкому асортименту продовольчих товарів. Організатори цих найважливіших заходів виставки «Продекспо» - АНО «Союзекспертіза» ТПП РФ і ЦВК «Експоцентр». В цьому році фірми-експоненти представили на конкурс понад 80 зразків продуктів харчування, а також алкогольних і безалкогольних напоїв. До нагородження були представлені 23 організації, що випускають і переробні різні види продукції: рибу і морепродукти, м'ясо і м'ясопродукти, макаронні вироби, кондитерську продукцію, консервовані продукти, безалкогольні та алкогольні напої. Були вручені дипломи 1-й, 2-й і 3-го ступеня, а також золоті, срібні та бронзові медалі.

16-я міжнародна виставка «Продекспо-2009» послужить подальшому розвитку вітчизняної продовольчої галузі, орієнтованої на забезпечення продовольчої безпеки країни, насичення російського споживчого ринку якісними продуктами харчування.

Прес-служба ЦВК «Експоцентр»

Новости