Професійний підбір кронштейна для телевізора на стіну

  1. Типи кріплень для телевізора
  2. Система настінного кріплення
  3. Як вибрати кронштейн для телевізора правильно
  4. Як встановити кронштейн для телевізора
  5. Установка кріплення на бетонну і цегляну стіну
  6. Установка кронштейна на гіпсокартонну стіну
  7. Кріплення кронштейна на стіна з гипсолита
  8. Кріплення кронштейна на дерев'яну стіну

Настав час новаторських розробок в удосконаленні нашого життя. Ще пару століть тому людство не могло собі уявити, що виникне такий винахід, як телевізор. Раніше телевізори були дуже великими і незручними. У сучасному світі нам надають компактні супертонкі плазмові телевізори, забезпечені функцією Xsmart і телевізори з 3D технологією . Але тепер ще можна заощадити місце і підвісити екран на стінку.

Саме для цього придумали кронштейни для телевізорів . Їх розробляють таким чином, щоб вони могли витримувати вагу до двох десятків кілограмів. Дане пристосування підходить практично для всіх моделей телевізорів різних марок та виробників. З таким кріпленням вам не варто турбуватися про безпеку телевізора. В основному, попитом користуються кронштейни чорного, білого і сірого кольору.

Безсумнівно, таке пристосування дуже зручно. Завдяки йому можна значно заощадити простір, але так само за рахунок кронштейна можна повертати телевізор під різним кутом. Якщо все вищесказане для вас не має великого значення, то вам підійде варіант простіше - кронштейн без можливості обертання.

Типи кріплень для телевізора

Кронштейни можна розділити на фіксовані, похилі, поворотні і поворотно-похилі.

Тепер давайте розберемо види кронштейнів більш докладно.

Фіксоване кріплення.

Воно відрізняється своєю простотою. Головний плюс такого кронштейна - доступна ціна і надійність. Як правило таке кріплення найчастіше використовують в громадських приміщеннях. Воно дозволяє міцно зафіксувати телевізор паралельно стіні.

похиле кріплення .

похиле кріплення

Як можна зрозуміти з назви, похилий кронштейн дозволяє регулювати нахил екрану. Цією функцією він відрізняється від фіксованого кронштейна. Таке кріплення не розраховане для повороту телевізора навколо своєї осі. Часто для того, щоб відрегулювати кут нахилу потрібні спеціальні інструменти.

Н аклонно-поворотне кріплення .

Даний вид кріплення може дозволити регулювати положення телевізора як горизонтально (нахил), так і вертикально (поворот). З такими функціями глядач отримає відмінну можливість вибрати положення екрану в залежності від того, в якій точці кімнати він знаходиться.

Негативним моментом даного кріплення є його велика глибина: телевізор істотно віднесений від стіни, що часто приносить незручності.

Особливо така проблема виникає з використанням великих діагоналей, тоді кут повороту буде значно обмежений (чим далі винесена вісь повороту, тим на більший кут можна повернути телевізор перш, ніж він упреться краєм в стіну).

І нарешті, остання з категорій - рухоме кріплення .

І нарешті, остання з категорій -   рухоме кріплення

Один з найбільш універсальних кріплень. За рахунок такого кронштейна ви можете повертати свій телевізор навколо будь-якої з осей і при необхідності є можливість відсувати його від стінки (наприклад, для того, щоб повернути на більший кут). Використовувати такий вид кронштейна найкраще в кімнатах зі складною геометрією. В цьому випадку рухомий кронштейн зарекомендує себе у всій своїй красі.

Слід сказати, що у такого типу кронштейна найбільш складна конструкція і вона є однією з найдорожчих з усіх перерахованих вище кріплень.

Система настінного кріплення

При виборі кронштейна для телевізора необхідно визначитися з системою, якій забезпечений телевізор.

На сьогоднішній момент, на щастя, стандартизована, практично всі виробники телевізорів використовують єдині параметри, які мають назву FPMI (Flat Display Mounting Interface, тобто параметри настінного кріплення супертонких дисплеїв - це сімейство стандартів форми VESA, що визначає фізичні інтерфейси установки моніторів, телевізорів та інших дисплеїв з плоским екраном на стійки і настінні кріплення), часто його неправильно називають VESA (Video Electronics Standards Association (VESA) - асоціація стандартизації відеоелектроніки).

Але не втрачайте пильності. Не всі моделі телевізора випускаються з кріпленнями, які сумісні з VESA. По-друге, є кілька типів кріплення VESA. Тому при виборі кріплення неодмінно уточните який кріпильний вузол у вашого телевізора і чи можна поєднати з ним обраний вами кронштейн.

В принципі, існують кронштейни з універсальним кріпленням. Він повністю підходить для нестандартних телевізорів.

Як вибрати кронштейн для телевізора правильно

У кожної моделі кронштейна є своя родзинка, на яку варто звернути увагу при виборі. Особливості кожної з моделей може торкатися як і область застосування, так і практичні параметри.

  • - Орієнтування на певний тип техніки. Крім універсального кріплення існують також вузькоспеціалізовані кронштейни, які відмінно підходять для нестандартних габаритів дисплея).
  • - Кріплення для аксесуарів і додаткової техніки. Кронштейн з додатковими кріпленням - відмінне рішення для розміщення відеоапаратури або ж елементів акустики.
  • - Максимальна вага. У специфікації кронштейна неодмінно повинні бути вказані параметри максимального навантаження, яке здатний кронштейн прийняти на себе.
  • - Дизайн. Крім практичних функцій телевізійний кронштейн грає і певну роль в дизайні. Широкий асортимент форми, кольору і матеріалів надає вам хорошу можливість втілити найрізноманітніші ідеї оформлення. Також за рахунок спеціальної коробки для маскування проводів, зовнішній вигляд відеосистеми буде значно охайніше.

Як встановити кронштейн для телевізора

Найголовніше - це враховувати матеріал стіни, на яку буде фіксуватися конструкція.

Кронштейни під кріплення можна встановити на стіни з:

- бетону;

- цегли;

- дерева;

- гіпсокартону;

- гипсолита.

Установка кріплення на бетонну і цегляну стіну

Монтаж кронштейна на такі види стін, найчастіше, не викликають ніяких складнощів. Кріплення, який йде в комплекті з кронштейном розрахований якраз на таку стіну.

Перед монтуванням кронштейна слід перевірить відсутність електричного кабелю, газопроводу, а також сантехнічної розводки.

Потрібно просвердлити отвір в стіні за допомогою перфоратора або ж дрилі. Необхідно, щоб свердло мало відповідний розмір з розміром кріплення. Далі прикрутіть всі несучі деталі до стінки за допомогою відповідної викрутки. Переконайтеся, що всі деталі прикріплені надійно і міцно.

Установка кронштейна на гіпсокартонну стіну

Гіпсокартон - досить м'який матеріал, в зв'язку цим немає гарантії, що кріплення буде триматися надійно. Як ви розумієте, наслідки можуть бути вельми трагічними: падіння кріплення та поламана техніка.

На такий вид стіни рекомендується вішати невеликий і легкий телевізор.

Кріплення кронштейна на стіна з гипсолита

Такий матеріал широко використовується для будівництва стін. При встановленні кронштейна на дану стіну не можна використовувати кріплення, які входять в набір з кріпленням. В цьому випадку краще використовувати прості болти і гайки діаметр яких 6-8 мм.

Кріплення кронштейна на дерев'яну стіну

На відміну від бетону, дерево це натуральний матеріал і менш міцний. Перед установкою кронштейна на дерев'яну стіну вам слід переконатися чи витримає вона вага вашого «апарату». Для фіксування кронштейна краще використовувати саморіз по дереву, довжина якого менше 30 мм.

Новости