прогнозний баланс

  1. Хочете отримати особисту пропозицію за рішенням завдання і умов оплати?

Звертайтеся по допомогу по тел

Звертайтеся по допомогу по тел. 8 (495) 589-36-84 або пишіть на пошту [email protected]
Директор Фінансової практики
Кисельов Сергій

Бюджет по балансовому листу або прогнозний баланс - це вид бюджету, який призначається для планування і контролю переміщення активів / пасивів організації. Він входить до складу т. Зв. майстра бюджету (зведеного бюджету).

У загальному випадку, бюджет тут має таку ж форму, як і бухгалтерський баланс. Відмінність від останнього може складатися в аналітиці уявлення пасивів / активів, оскільки для складання найчастіше використовується не такий управлінський план рахунків, як у випадку бухгалтерського балансу.

Прогнозний баланс розробляється, виходячи з стартового сальдо пасивів / активів. Беруться до уваги зобов'язання (пасиви) і права / майно (прогнозований оборот активів) за звітний період.

Для визначення руху активів використовуються плани (бюджети) інвестицій, витрат, закупівель, бюджет динаміки зобов'язань (в тій частині, яка стосується дебіторської заборгованості), бюджети економічний можливостей і руху капіталу.

Рух пасивів визначається бюджетами фінансування і динаміки зобов'язань (в тій частині, яка стосується кредиторської заборгованості). Зміна нерозподілених доходів і власних коштів підприємства визначається результуючими статтями бюджету прибутку / витрат.

В ході корекції бюджетів (наприклад, при переході до квартального планування від річного) прогнозний баланс нерідко теж змінюється. Він може застосовуватися для контролю подальшої фінансової стійкості компанії. Для цих цілей на основі даних прогнозного балансу визначають фінансові коефіцієнти (сумарною і поточної ліквідності та ін.). Також прогнозний баланс можна задіяти для встановлення цільових показників по окремих статтях пасивів / активів. Наприклад, це може бути визначення дебіторської заборгованості, максимальної величини оборотного капіталу, цільового значення боргів по кредитах.

Компанія ФІОКАН гарантує кожному клієнту оперативність та індивідуальний підхід при виконанні замовлення. Ми успішно співпрацюємо і з приватними підприємцями, і з організаціями.

  • спрогнозувати економічне становище компанії через певний проміжок часу;
  • виявити фінансові наслідки, потенційно несприятливі для фірми;
  • розрахувати фінансові показники, оцінити їх рівень в контексті вимоги економічного стану;
  • перевірити правильність розрахунків;
  • визначити майбутні зобов'язання і джерела фінансування.

Хочете отримати особисту пропозицію за рішенням завдання і умов оплати?


Радимо почитати:

Хочете отримати особисту пропозицію за рішенням завдання і умов оплати?
Хочете отримати особисту пропозицію за рішенням завдання і умов оплати?

Новости