Промислові системи зворотного осмосу

1. Для господарсько-побутового призначення.
1 Системи зворотного осмосу знаходять широке застосування в: кафе, ресторанах, готелях, офісах, житлових будинків, санаторіях, SPA-курортах, будинках відпочинку, тарбазах, дитячих таборах і т.д. Промислові системи зворотного осмосу все більше застосовуються для приготування їжі і напоїв в ресторанах, кафе, санаторіях, будинках відпочинку і т.д. Це не тільки значно покращує смакові якості, а й благотворно впливає на здоров'я, зменшує ризик різних захворювань, пов'язаних з неякісною водою. Застосування зворотноосмотичної води для вмивання і використання при водних процедурах в SPA-курортах і санаторіях благотворно впливає на шкіру, робить її більш м'якою і еластичною, усуває алергічні висипання від хімічних домішок неякісної води. Крім того обладнання, яке використовується для цього, служить значно довше, не забивається відкладеннями солей і бактеріями. Економічна ефективність застосування промислового зворотного осмосу для водоочищення не викликає ніяких сумнівів.
2. Енергетичне.
В даний час найбільш ефективними методами очищення води в харчовій промисловості є обратноосмотичні системи. Такі методи як дистиляція, електродіаліз, екстракція, іонний обмін в чистому вигляді і деякі інші не прийнятні з цілого ряду причин (значна енергоємність і складність апаратури, збагачення іонами натрію або іншими домішками вище ГДК). Обратноосмотичні промислові системи в харчовій промисловості застосовуються:

-лікероводочное виробництво
-виробництво безалкогольних напоїв
-півовареніе
-виробництво соків
-виробництво молочних продуктів
-виробництво кондитерських виробів
-виробництво майонезу, кетчупу, соусів

3. Систем водопідготовки для фармацевтичних підприємств і медичних установ.

У медико-фармацевтичної промисловості очищена вода може застосовуватися як в якості розчинника лікарських препаратів, так і в якості миючого реагенту. Використовуючи обладнання кращих світових виробників, можна отримувати чисту воду, якість якої перевершує дистильовану, а витрати на електроенергію будуть істотно нижче. Застосування мембранних методів очищення води в стоматології, в лікувальних установах, піднімає якість медобслуговування на більш високий рівень. Промислові обратноосмотичні системи дозволяють отримати воду різного ступеня очищення:
-вода очищена
-вода для ін'єкцій
-сверхчістая (апірогенна) вода
вода для лабораторних досліджень
вода для гемодіалізу
вода для біохімічних аналізаторів

4. Промислові дистилятори
Для отримання води відповідно до ГОСТ6709-72 "Вода дистильована" застосовуються установки двоступеневого зворотного осмосу. Дані установки застосовуються також для одержання особливо чистої деионизированной води перед подачею на високочисті іонообмінні смоли. В цьому випадку ресурс іонообмінних фільтрів значно збільшується. Промислові дистилятори на основі зворотного осмосу споживають в 50 разів менше електроенергії, ніж випарні дистилятори. Застосовуються в:
-Хімічні і медичної промисловості
-електроніка
-в різних лабораторіях
-в гальваніки
-При порошкового фарбування
-металлообработке
-виробництво склопакетів

5. Виробництво питної води в екологічно забруднених районах і доочищення води з артезіанських свердловин.
Вода з артезіанських свердловин може містити високий рівень металів і солей, а менш глибокі джерела часто вражені хімією, яка застосовується в сільськогосподарській сфері (в тому числі нітратами та пестицидами), а також компонентами побутової хімії (пральні порошки, миючі засоби та інше).

Біля великих міст (і в самих містах) у водяній свердловині можна зустріти все що завгодно, включаючи більшість елементів таблиці Менделєєва. Забруднення питної води викликає масу хвороб, а забруднення технічної води - швидке старіння і вихід з ладу техніки (систем опалення, пральних машин, систем поливу і т. Д.). Застосовуючи промислові фільтри на основі зворотного осмосу, можна позбутися від усіх цих проблем.
6. Теплоенергетика, опалювальні і котельні установки, отримання води для живлення котлів низького, середнього і високого тиску, очищення води оборотних систем.
Біля великих міст (і в самих містах) у водяній свердловині можна зустріти все що завгодно, включаючи більшість елементів таблиці Менделєєва Застосування обратноосмотічеськіх систем знаходить все більше застосувань в теплоенергетиці. Більш ніж 15 річний досвід показує перевагу цих систем в порівнянні з традиційною водопідготовкою. Мембранні системи для потреб теплоенергетики на відміну від іонного обміну дозволяють скоротити виробничі та складські площі, значно знизити, а в окремих випадках повністю виключити споживання хімреагентів, що веде до значного скорочення витрат. Технологія зворотного осмосу в порівнянні з іонним обміном дозволяє здешевити виробництво знесоленої води в 2,7 рази.
7. Промислове миття вікон, фасадів, скління.
Сучасне плоске скло для скляних конструкцій і вітражів виготовляється на основі наукових розробок і має високотехнологічне покриття. При періодичному обслуговуванні і особливо при митті такого скла, до якості використовуваної води пред'являються особливі вимоги. Для обслуговування і мийки рекомендується використовувати відфільтровану і пом'якшену воду, а для стадії ополіскування - демінералізовану. Застосовуючи промислові системи зворотного осмосу для цих цілей можна мінімізувати витрати на хімічні миючі засоби, збільшити термін служби устаткування, а найголовніше, значно поліпшити якість миття, так як будуть повністю відсутні сольові розводи на поверхні.

Google

Новости