Проректор Інституту російської мови оцінив тексти Елджея

Фото: кадр з кліпу "Рвані джинси"

Проректор Державного інституту російської мови імені Пушкіна Михайло Осадчий оцінив тексти реп-виконавця Елджея, назвавши того "епатажним ліриком", повідомляє Агентство "Москва" .

Осадчий зазначив провокативність текстів, в яких присутній і нецензурна лайка, і образи насильства, і натяки на заборонені речовини. Дітям такі пісні слухати не слід, вважає експерт.

Разом з тим, лінгвіст не знайшов в текстах ознак пропаганди чого-небудь забороненого. За його словами, пропаганда - це цілеспрямоване переконання кого-то в якихось ідеях, а пісенна лірика просто передає емоцію і світовідчуття.

"В більшості своїй репери, навіть самі відв'язні, ніякі не пропагандисти екстремізму, вони епатажні лірики, в тому числі і Елджі", - сказав Осадчий.

Експерт підтримав позицію влади Якутії, розіслали по школах лист-попередження про небажаність відвідування дітьми концерту, назвавши це "цивілізованої позицією".

"Зауважте, чиновники не стали забороняти ці тексти, видаляти, шукати там екстремізм. Вони відкрито попередили про те, що дітям на цих концертах робити нічого", - пояснив Осадчий, додавши, що саме після цього листа багато батьків вирішили не пускати дітей на концерт .

Раніше в Якутську з невідомих причин скасували концерт Елджея, який повинен був відбутися 28 листопада. Організатори обіцяли повернути всім гроші за квитки.

Поділитися в соціальних мережах:

Новости