Проведення IPO українськими агрокомпаніями в 2014 р малоймовірно - експерти

21 січня 2014 року, 9:13 21 січня 2014 року, 9:13   Проведення IPO українськими агрокомпаніями в 2014 р малоймовірно - експерти   Джерело фото: n1

Проведення IPO українськими агрокомпаніями в 2014 р малоймовірно - експерти
Джерело фото: n1.by

Первинне розміщення акцій (IPO) українських аграрних компаній на зарубіжних біржах в 2014 р малоймовірно зважаючи на складну економічну та політичну ситуацію в країні, вважають опитані експерти, передає УНІАН .

За словами аналітика інвестиційної компанії «Арт Капітал» Андрія Патіоти, багато вітчизняних компаній, зайняті в сільськогосподарському виробництві, зацікавлені в проведенні IPO, однак в 2014 р, швидше за все, на біржі не вийдуть.

Говорячи про компанії, які незабаром можуть провести IPO, він зазначив UkrLandFarming , Котрий заявляв про намір розмістити акції на Гонконгській фондовій біржі, однак коли це може статися, аналітик не уточнив.

Керуючий директор департаменту інвестиційно-банківських послуг інвестиційної компанії Concorde Capital Віталій Провоторов також вважає, що в 2014 р вийти на іноземні біржі українським аграрним компанія не вдасться.

При цьому він зазначив, що в другій половині 2015 р може статися велике розміщення «окремо взятої компанії».

На думку експертів, малоймовірним в ц.р. є і вторинне розміщення акцій українських аграрних компаній на біржах, хоча, за словами директора інвестиційно-банківського департаменту інвесткомпанії Dragon Capital Юрія Астахова, потенційних претендентів в Україні достатньо.

«В цілому, можна говорити про досить велику кількість потенційних претендентів на вторинне розміщення для залучення додаткових коштів в бізнес, або часткового виходу існуючих акціонерів. Але, як і IPO, вторинні розміщення повністю залежать від кон'юнктури », - сказав він.

При цьому він зазначив, що в 2014 р найбільш популярними фінансовими інструментами серед великих вітчизняних аграріїв буде банківське кредитування і фінансування за допомогою експортно-кредитних агентств, тоді як випуск єврооблігацій буде більш рідкісним явищем.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook , Каналі в Telegram , Завантажуйте додаток в AppStore , Підписуйтесь на нас в Instagram або на нашу розсилку .

Новости