Провести розрахунок страхових внесків допоможе електронний калькулятор

Провести розрахунок страхових внесків в автоматизованому режимі індивідуальним підприємцям допоможе розміщений на сайті ФНС Росії електронний сервіс «Калькулятор розрахунку страхових внесків».
Зазначений інструмент дозволяє платникам страхових внесків, які не виробляють виплати та інші винагороди фізичним особам, розрахувати суму страхових внесків у фіксованому розмірі на обов'язкове пенсійне страхування (далі ОПС) і обов'язкове медичне страхування (далі ЗМС), що підлягає сплаті, в тому числі, в разі здійснення діяльності за неповний розрахунковий період.
Для розрахунку внесків необхідно вибрати потрібний рік і вказати отриманий дохід, якщо він перевищує 300 тисяч рублів. У разі реєстрації особи як індивідуального підприємця не на початку року, в поле «початок періоду» вказується фактична дата його реєстрації в якості індивідуального підприємця. Якщо припинена діяльність в якості індивідуального підприємця, то в поле «кінець періоду» вказується дата припинення реєстрації в якості індивідуального підприємця.
Фіксована частина страхових внесків в ОПС і ОМС підлягає сплаті підприємцями, навіть при відсутності діяльності. У 2017 році страхові внески у фіксованому розмірі індивідуальних підприємців розраховувалися виходячи з встановленого на кожен рік МРОТ і становили: в ПФР - 23 400 рублів, в ФОМС - 4 590 рублів. У 2018 році внесок не залежить від МРОТ, замість нього встановлено фіксовані суми: в ПФР - 26 545 рублів, в ФОМС - 5 840 рублів. Якщо дохід перевищить 300 тисяч рублів, на ОПС сплачується один відсоток від суми перевищення.
Страхові внески у фіксованому розмірі на ОПС в розмірі 1% від суми доходу перевищує 300 тисяч рублів не пізніше 1 липня наступного року (за 2017 рік не пізніше 02.07.2018, за 2018 рік - не пізніше 01.07.2019).

Сформувати платіжний документ на сплату страхових внесків можна за допомогою електронних сервісів ФНС Росії «Заплати податки» і «Заповнити платіжне доручення».

Новости