Психолог розповідає, чому пізні шлюби щасливіші ранніх

  1. 1. Любов допомагає рости
  2. 2. Любити - це перш за все віддавати
  3. 3. В основі любові лежить воля, а не почуття
  4. 4. Любов - це робота
  5. 5. Любов - це відповідальність
  6. 6. Любити - означає поважати індивідуальність один одного
  7. 7. Любов не вбереже вас від страждань

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте

Кожна людина так чи інакше шукає свою любов. Але, на жаль, багато відносини закінчуються розривом. Трапляється це тому, що іноді тиск соціальних стереотипів стає сильнішою справжніх бажань і люди поспішають створити сім'ю не заради самої сім'ї, а через швидкоплинних почуттів і боязні самотності.

AdMe.ru пропонує вам тверезо оцінити свою готовність до побудови міцних відносин з допомогою цих 7 факторів.

1. Любов допомагає рости

Любов допомагає рости

Зрілий чоловік ніколи не перестає працювати над собою, а любов тільки надає цьому сил. Він не боїться змінювати свої погляди і визнавати недоліки, вміє бути гнучким і розуміючим. Два люблячих людини будуть намагатися стати краще не тільки для себе, а перш за все друг для друга.

Якщо партнер вимагає приймати його таким, яким він є, і пропонує вам підлаштовуватися під його звички, то ваші стосунки перестануть розвиватися і рано чи пізно ви станете чужими один одному.

2. Любити - це перш за все віддавати

Любити - це перш за все віддавати

Самодостатня людина не шукає в партнері джерело натхнення, не намагається заповнити їм порожнечу в душі, а, навпаки, прагне поділитися тим, що має сам. Інфантильні люди настільки інтенсивно намагаються бути коханими, що у них не залишається сил, щоб любити. Психолог Морган Пек у своїй книзі «Вторований дорога» називає таку хворобливу залежність від партнера «формою антілюбві».

Не дивуйтеся, якщо партнер, який звик тільки отримувати, залишить вас наодинці у важку хвилину.

3. В основі любові лежить воля, а не почуття

В основі любові лежить воля, а не почуття

Бути поруч і в горі, і в радості - відомі слова з шлюбної клятви. Вони припускають, що люди, які бажають створити сім'ю, розуміють любов не просто як почуття, переповнює нас, а як зобов'язання, обдумане рішення. Суть зрілих відносин в спільних цілях і щирому бажанні перебувати поруч, зосереджувати свою увагу і енергію на одній людині, навіть якщо виникають спокуси і сумніви.

Якщо при найменшій сварці ви збираєте валізи і згадуєте про колишніх, то подумайте, чи можуть тривати довго такі відносини?

4. Любов - це робота

Любов - це робота

Проявляти терпіння до недоліків і особливостям партнера, бути гранично уважним - все це часто буває нудно, незручно і завжди стомлює, забирає сили, але це і є основа гармонійних відносин. Щоб виростити любов, потрібно ретельно працювати.

Якщо ви відкладаєте образи і недомовленості в довгий ящик, то з часом їх накопичиться стільки, скільки ви не в силах будете витримати, і відносини дадуть тріщину.

5. Любов - це відповідальність

Любов - це відповідальність

Відповідальність - це те, що відрізняє дорослої людини від дитини. За цим показником можна судити і про відносини, наскільки вони «дорослі». Здорово ж, коли є плече, на яке можна покластися? А як щодо того, щоб самим стати таким плечем? Так, такі відносини накладають серйозні зобов'язання, а й зміцнюють їх, роблять справжніми.

Тому якщо ваш партнер знецінює, наприклад, одруження і каже, що «штамп в паспорті» нічого не змінює, то це може бути дзвіночком до розуміння, що він не готовий взяти відповідальність за ваші стосунки.

6. Любити - означає поважати індивідуальність один одного

Любити - означає поважати індивідуальність один одного

Зрілий чоловік встиг знайти себе і визначитися зі своїми цілями в житті, тому він здатний поважати кордони іншого і зважати на його інтересами. Такі відносини позбавлені тиску, партнери дають свободу один одному і намагаються прийти до компромісу.

Людям, які зациклені тільки на спільних інтересах, на «спорідненість душ» і розумінні з півслова, судилося розчаруватися.

7. Любов не вбереже вас від страждань

Любов не вбереже вас від страждань

Образи, розчарування, біль - все це норма нашого життя, і навіть кохана людина не зможе вберегти нас від цього. Потрібно мати сміливість приймати труднощі, не звинувачувати і не скаржитися, тоді досвід подолання перешкод зробить відносини по-справжньому міцними і щирими.

Психологи впевнені, що усвідомлення цих 7 факторів допоможе побудувати дійсно міцні відносини, і радять не поспішати створювати сім'ю, якщо ви не відчуваєте в собі або свого партнера належної готовності. Краще присвятіть безцінний час своїм інтересам, мріям і особистісному зростанню, замість того щоб в майбутньому заліковувати рани від хворобливого розриву.

Чи згодні ви з думкою психологів?

Ілюстратор Alena Sofronova спеціально для AdMe.ru

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте

Якщо при найменшій сварці ви збираєте валізи і згадуєте про колишніх, то подумайте, чи можуть тривати довго такі відносини?
А як щодо того, щоб самим стати таким плечем?
Чи згодні ви з думкою психологів?

Новости