Путін пускає назад податковий маневр в нафтову? Уряд готовий ввести додаткову експортне мито на бензин: Новини Накануне.RU

Путін пускає назад податковий маневр в нафтову? Уряд готовий ввести додаткову експортне мито на бензин

Уряд внесе до Держдуми проект, що дає можливість вводити експортне мито на нафтопродукти в тому випадку, якщо протягом п'яти років ціни на бензин і дизельне паливо знову будуть рости. Про це стало відомо в ході "прямої лінії" з президентом Росії Володимиром Путіним, передає кореспондент Накануне.RU .

Читайте також:

Тема зростання цін на бензин побила рекорди за кількістю звернень на пряму лінію, повідомили організатори. Причому, ряд росіян відзначали, що зростання почалося саме після виборів президента.

"Ми 18 березня зробили такий вибір, вся країна за вас проголосувала, а ви ціни не можете зупинити", - сказав петербуржець Олексій Караваєв.

Те, що зараз відбувається - неприпустимо і неправильно, відповів президент.

"Треба визнати, що це результат неточного регулювання, яке було введено в сфері енергетики та енергоресурсів. Що було зроблено: Уряд провів перегляд деяких податкових заходів по наповненню бюджету, так званий маневр. Все призвело до стимулювання вивезення на експорт сирої нафти. Ціни на нафту на світовому ринку піднялися, для того щоб завантажити НПЗ компанії поставляють нафту на них, але вони вважають недоотриманий вигоду за той обсяг нафти, який направляють на НПЗ, а могли б реалізувати на зовнішньому ринку і отримати доповнить Єльня дохід. Щоб компенсувати вони піднімають ціни на бензин і дизельне паливо ", - сказав президент.

Путін зазначив, що рішення кабміну щодо зниження акцизів з червня стабілізували ціни. "До осені поточного року повинні бути прийняті додаткові заходи для стабілізації ситуації на ринку", - сказав Путін. Він додав, що ФАС теж не повинна дивитися крізь пальці на ситуацію.

При цьому, як повідомляло Накануне.RU , Кабмін вже домовився з нафтовиками про продовження податкового маневру , Що зробить експорт ще привабливіше - мито до 2024 р зовсім зникне. Однак кабмін вже підготував інший проект, що дозволяє повернути мито в ручному режимі.

Однак кабмін вже підготував інший проект, що дозволяє повернути мито в ручному режимі

Міністр енергетики Олександр Новак вийшов на зв'язок в режимі ВКС і повідомив, що рішення Уряду РФ зупинили зростання цін, також було досягнуто домовленостей з нафтовиками про стабілізацію цін. "На внутрішньому ринку існує необхідний обсяг палива. Дефіциту не відзначається", - сказав Новак, додавши, що в разі відхилення цін Уряд готовий ввести експортне мито на поставку нафтопродуктів на експорт.

"Ми готові внести проект до Держдуми, просимо підтримати", - сказав Новак. Президент висловив готовність підтримати проект.

Віце-прем'єр Дмитро Козак додав, що після домовленостей з Урядом РФ торги бензином і "дизелем" на внутрішньому ринку збільшилися на 20% і 19%. Раніше ФАС повідомляла, що зниження обсягів торгів стало однією з причин зростання цін . Козак уточнив, що озвучена Новаком міра - введення мита - буде застосовуватися в ручному режимі Урядом РФ в тому випадку, якщо ціни знову будуть рости.

як повідомляло Накануне.RU , зростання цін на бензин в травні в 14 разів обігнав інфляцію . Разом з тим нафтовики говорять про те, що при продовженні податкового маневру в нафтовій галузі ціни на внутрішньому ринку збільшаться в півтора рази .

Путін пускає назад податковий маневр в нафтову?

Новости