"Газпром нафтохім Салават" має намір знову залучити кредит

  1. "Газпром нафтохім Салават" (ДПС) має намір залучити валютний кредит з лімітом в $ 165 млн. Позика передбачається...

"Газпром нафтохім Салават" (ДПС) має намір залучити валютний кредит з лімітом в $ 165 млн. Позика передбачається отримати строком на три роки, повідомляється в матеріалах тендера, розміщеного на сайті держзакупівель.

Кошти планується направити на поповнення оборотного капіталу, погашення поточної заборгованості перед іншими банками, фінансування інвестпроектів: запуск комплексу каткрекінгу і установки ізомеризації пентангексановой фракції, будівництво блоку короткоцикловой адсорбції, виробництва сірки (перша нитка), водню і блоку фракціонування ППФ.

В технічному завданні для потенційних учасників повідомляється, що ліміт валютного кредиту становить $ 165 млн, рублевого - 11,768 млрд. Максимальна процентна ставка для доларового позики становить 4,9% річних і 12,5% річних для рублевого.

Початкова вартість договору визначена в $ 61,875 млн. Заявки від банків будуть розглядатися до 28 грудня включно, 29 грудня планується підвести підсумки.

У листопаді кредитну лінію з аналогічним лімітом в $ 165 млн для ДПС планував відкрити «Московський кредитний банк». У матеріалах закупівлі повідомлялося, що кошти залучаються для поповнення оборотного капіталу і погашення вже наявних заборгованостей. Вартість контракту була оцінена в $ 61,87 млн. «Московський кредитний банк» фігурував як єдиний учасник закупівлі і був визнаний її переможцем.

За даними бухгалтерської звітності ДПС, загальна сума кредитів за 2014 рік перевищила 78,5 мільярда рублів. Фактичне фінансування капвкладень в минулому році склало 28,28 млрд руб (включаючи ПДВ), фактичне освоєння - 14,55 млрд руб.

Інфоіндустрія

Новости