"Газпром" і CNPC підписали низку контрактів

Москва, 15 травня - "Весті.Економіка". "Газпром" і китайська CNPC підписали три договори на проведення передпроектних досліджень для створення підземних сховищ газу (ПСГ) на основі газової поклади "ШенШень 2-1" (провінція Хейлунцзян), в водоносних пластах "Байцзюй" (провінція Цзянсу) і соляних кавернах " Чучжоу "(провінція Цзянсу).

"Сила Сибіру" рухається в Китай з невеликим випередженням графіка. Про це повідомив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер. Введення в експлуатацію заплановано на період з травня 2019 по травень 2021 р

Будівництво ПСГ в Китаї
Документи підготовлені в розвиток угоди про геолого-технічному вивченні можливості створення ПСГ, підписаного "Газпромом" і CNPC в лютому, повідомляє "Газпром".
Замовником передпроектних досліджень виступає Ланфанскій філія Науково-дослідного інституту розвідки і розробки нафтогазових родовищ при китайської компанії PetroChina. Виконавцем за першими двома договорами виступає "Газпром ВНІІГАЗ", по третьому договору - "Газпром геотехнологии". Росія розробить технологічні рішення по створенню і використанню ПСГ.
Співпраця в електроенергетиці
"Газпром" і CNPC підписали також меморандум про взаєморозуміння між "Газпромом", CNPC і China Huaneng Group. Йдеться про співпрацю в електроенергетиці в Китаї. Сторони вивчать можливість спільного виконання проектів будівництва теплових електростанцій.
Спільне освоєння маршруту "Європа - Західний Китай" ( "Шовковий шлях")
В рамках розвитку міжнародного транспортного маршруту "Європа - Західний Китай" "Газпром", CNPC, компанія "Російські автомобільні дороги" та China Communications Construction Company Ltd підписали меморандум про співпрацю. Документ підготовлений за пропозицією "Газпрому" і передбачає взаємодію у розвитку автодорожньої інфраструктури цього маршруту, а також в застосуванні зрідженого природного газу в якості моторного палива.
Обговорення термінів початку поставок газу в Китай
Крім того, "Газпром" і CNPC почали обговорення точних термінів початку поставок газу по газопроводу "Сила Сибіру". Контракт на поставку до 38 млрд куб. м газу в Китай підписано в травні 2014 р вступив в силу в травні 2015 р Саме з цього часу йде відлік чотирьох-шести років до початку поставок - з травня 2019 року по травень 2021 р Будівництво "Сила Сибіру" йде по графіку, побудована третину труби, а зварена майже половина.
"Газпром" відзначає, що "роботи по" східному "маршруту поставок російського газу в Китай також йдуть за графіком", 11 травня введено в дію тимчасову двосторонній пункт пропуску через кордон для будівництва підводного переходу газопроводу "Сила Сибіру" через річку Амур.
Сторони обговорили проект поставок газу з Далекого Сходу Росії в контексті початку переговорів з метою вийти на узгодження умов поставки до кінця поточного року, укладає "Газпром".

Новости