"Газпром" починає масове скорочення співробітників за кордоном - Reuters - Економіка від Пророка

«Газпром» запускає програму масового скорочення чисельності персоналу в своїх зарубіжних підрозділах, перш за все в Європі «Газпром» запускає програму масового скорочення чисельності персоналу в своїх зарубіжних підрозділах, перш за все в Європі.

як повідомляє Reuters з посиланням на джерела в компанії, під скорочення потраплять більше половини з 2 тисяч співробітників трейдингових і експортних підрозділів «Газпрому», розташованих в Лондоні, Парижі, Сінгапурі, а також в Німеччині і США.

Рішення пов'язане із загальним для російських компаній трендом на скорочення своєї присутності на Заході, який був ініційований президентом РФ ( фашистська держава , Визнане Законом України від 20.02.18 країною-агресором) Володимиром Путіним, пояснило джерело Reuters.

«У Росії цю історію продадуть як створення нових робочих місць всередині країни», - додав він.

Скорочення торкнеться сотень людей, підтвердив РБК джерело, близьке до «Газпрому»: їм запропонують або звільнитися, або переїхати в Санкт-Петербург.

Мета програми, яка була прийнята близько двох місяців тому, - максимально можливе скорочення чисельного складу в Європі - від Німеччини до Нідерландів, розповів представник «Газпром експорту». Азіатські дочки, за його словами, реформа не торкнеться.

Найбільший за чисельністю закордонний офіс «Газпрому» працює в Лондон. Він відкрився в 2005 році, а деякі його співробітники прийшли з французької Total і швейцарського трейдера Gunvor.

«Газпром», нагадує сьогодні Finanz.ru , Залишається єдиною великою сировинної держкорпорацією в РФ, на яку не поширюється режим санкцій - ні США, ні Євросоюзу. В «чорні списки» внесено значну кількість дочки «Газпрому», тоді як головний офіс має можливість залучати кредити на Заході і розміщувати боргові цінні папери.

Від цього фінансування залежить масштабна інвестпрограма «Газпрому», що включає будівництво трубопроводів - в обхід України, в Туреччину і Китай.

У 2018 році будівництва коштуватимуть «Газпрому» 1,3 трильйона рублів - таку суму правління компанії заклало в бюджет, схвалений у листопаді минулого року.

З неї 412 мільярдів рублів - припадає на борг. Обсяг зовнішніх позик «Газпрому» за рік повинен скласти 7 млрд доларів і стати рекордним в історії компанії.

В тему - Путін підтвердив, що Газпрому п ... ец

загрузка ...

Новости